USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто зможе їздити безкоштовно у маршрутках та тролейбусах Луцька. Перелік

23 Грудня 2019 15:34
У Луцьку оголосили категорії пільговиків, які зможуть безкоштовно їздити у громадському транспорті – у автобусах та тролейбусах.

Про це сьогодні, 23 грудня, під час засідання позачергового виконкому повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов.

Так, виконком Луцької міської ради затвердив перелік категорій громадян, що зареєстровані в місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, і яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень громадським транспортом Луцька у 2020 році при пред’явленні відповідного посвідчення та електронного квитка.

Зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Володимира Степанова, пільгове перевезення у тролейбусах будуть здійснювати без обмежень по категоріях та кількості поїздок. За перевезення пільговиків у тролейбусах КП «Луцьке підприємство електротранспорту» отримуватиме грошову компенсацію.

А ось за перевезення в автобусах не буде проводитися компенсація за пільговий проїзд – згідно із договором перевізники возитимуть пільговиків бездотаційно.

«В суботу після минулого виконкому була нарада і, власне, ми прийняли рішення для того, щоб скарг було менше і оперативність реагування наших працівників була такою, як має бути. Для маршруток – це буде невеликий список пільгових категорій. Це і служба у справах сім’ї та молоді, і працівники міської ради, дільничі інспектори, муніципальна варта тощо – всі ті працівники, які виконують певні функції на території міста. Перевізники із ним ознайомлені. Картки запрограмовані», – зазначив Володимир Степанов.

Члени виконкому підтримали проект рішення «Про перелік категорій громадян, яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень пасажирів громадським транспортом (автобус, тролейбус) м. Луцька у 2020 році», проголосувавши у більшості «за».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Психопланетарій, Лип Показати IP 23 Грудня 2019 15:52
Поясніть міські маршрутні автобуси та приміські автобуси підпадають під поняття автобуси.
скептик до Психопланетарій, Лип Показати IP 23 Грудня 2019 17:31
по перше, у місті нема маршрутних автобусів. є міський автобусний транспорт загального користування. пільговий проїзд у міських та приміських автобусах регулюється різними нормативно-правовими актами.
Катерина Показати IP 23 Грудня 2019 16:50
А хто ж буже платити?
скептик до Катерина Показати IP 23 Грудня 2019 17:38
той, хто не сплачує податків у повному обсязі
((( до Катерина Показати IP 23 Грудня 2019 17:39
Не ветерани податковоі це точно та й прокурори ... Ми з Вами
скептик Показати IP 23 Грудня 2019 17:37
право безкоштовного проїзду мають всі пільгові категорії громадян, яким передбачено таке право законодавством України. рішення міськвиконкому жодним чином не може обмежувати цього права, оскільки законодавство України має вищу юридичну силу по відношенню до рішень органів місцевого самоврядування
Андрій до скептик Показати IP 23 Грудня 2019 23:28
Ви вважаєте ці закони солідарними і справедливими?
скептик до Андрій Показати IP 24 Грудня 2019 00:32
не знаю, що ви маєте на увазі під солідарністю, а щодо спаведливості розкажу таку історію. сподіваюсь , той факт, що в україні ніхто не хоче платити податків, вам відомий. за відсутності у бюджеті податкових надходжень, зокрема у пенсійний фонд, немає можливості виплачувати нормальні пенсії. от і приходиться запроваджувати пільги, соціальні виплати і т.д. економіка стоїть на голові, тому маємо те, що маємо. подякуйте великим гаспідарам . до речі, а чи справедливими є зарплати тим великим гаспідарам від 30 000 до 1000000 грн в місяць ?
Володимир Показати IP 23 Грудня 2019 17:56
Я ветеран ЗСУ і звичайно дякую за пільги... але мені лише 57 років і мені соромно користуватися цими пільгами. Я відмовляюся від них на користь старших по віку.
Іван Показати IP 23 Грудня 2019 18:35
Пільговикі з області як мають розраховуватися за проїзд якім потрібно в місто
скептик до Іван Показати IP 23 Грудня 2019 21:09
ніяк. вони мають право безкоштовного проїзду
лучанин Показати IP 23 Грудня 2019 18:45
Пункти №1, №2, №3 - скасувати, залишити учасників бойових дій, якщо вони інваліди.
скептик до лучанин Показати IP 23 Грудня 2019 21:11
вам що, закон не писаний ?
Андрій Миколайович Показати IP 23 Грудня 2019 22:40
Як завжди, все через д*пу зроблено. Ви ще тим пільговикам безкоштовний бензин на заправках видавайте, бо в доброї половини є і авто, і бізнес.
скептик до Андрій Миколайович Показати IP 23 Грудня 2019 23:50
люблю лібертаріанців. комусь каністру бензину, собі цистерну. все по-чесноку
Андрій Показати IP 23 Грудня 2019 23:22
Виходить, що міський транспорт лише для пільговиків, половина з яких працівники міськради та інших органів. Чому одні пасажири, їдучи на роботу/з роботи, платять за проїзд, а чиновники - на "халяву"? Вони ж теж зарплату отртмують! І пенсіонерам обмеження по кількості поїздок потрібно ввести, бо через них в тролейбус не зайти.
Степ до Андрій Показати IP 24 Грудня 2019 10:46
Перераховані працівники міської ради повинні їздити безкоштовно, бо виконують свої повноваження.
Іван Петрович Показати IP 24 Грудня 2019 15:24
Ось так міські чиновники дбають про людей? Молоді і здорові учасники бойових дій, які ТАМ були лише один місяць і навіть пороху не нюхали, разом із міськими чиновниками безкошовно кататимуться в автобусах, а знедолені пенсіонери та інваліди із дрібними песіями будуть пішки чалапати за ними слідом! Хіба їм за це не буде соромно?
999 Показати IP 24 Грудня 2019 15:52
Необхідно запровадити пільговий проїзд ще працівникам Луцького центрального ринку всіх категорій від підприємців до працівників платних туалетів тому, що всі вони і кожний з них на робочому місці перебуває в антисанітарних умовах, які пов"язані з великим ризиком для їх життя, біля смердючих джерел, що мають перевищений зміст кислоти сірчаної, хлора, фенола, брома.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus