USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Рівненщині чоловіку ампутували ноги через ускладнення від COVID

25 Листопада 2021 19:15
У Вараській багатопрофільній лікарні, що на Рівненщині, пацієнту, якому понад 60 років, ампутували ноги через ускладнення від COVID-19.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу у Фейсбуці.

«У пацієнта діагностували тромбоз артерії нижніх кінцівок без паталогічного атеросклеротичного фону, викликаний лише захворюванням COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Операцію за участі лікаря-хірурга з Німеччини Ульріха Бьокмана провели, щоб врятувати життя чоловіка.

Лікарі наголосили, що COVID-19 викликає тромбування дрібних і крупних судин в різних ділянках тіла.

«Коронавірус, окрім легень, уражає ще й судини. У судинах утворюється згусток крові і він закупорює постачання крові до органів. Найчастіше такі тромби, які неможливо видалити, утворюються в кінцівках чи кишківнику. Потім виникає некроз і можливе зараження інфекцією всього організму. Підступність полягає ще й в тому, що тромбоз, як ускладнення, трапляється не тільки в розпалі хвороби, а й після повного одужання. Тому після виписки з лікарні, важливо бути на постійному контролі у сімейних лікарів», – радять медики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Листопада 2021 19:29
Я не лікар,але багатьом людям ампутували ноги від тромбів і варикозів ще за появи вашого ковіду.Бачив таких пацієнтів,не приписуйте всі болячки ковіду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus