USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З’ясували, від якого штаму грипу померла 49-річна вихователька з Луцька

11 Лютого 2020 17:39
49-річна вихователька одного із дитячих садочків у Луцьку померла від двобічної пневмонії, викликаної ускладненнями після грипу А (Н1) pdm09, з яким жінка намагалась боротися у домашніх умовах – самостійно.

Про це під час оперативної наради, що відбулася сьогодні, 11 лютого, повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

Він пригадав, що у Луцьку медики зареєстрували один летальний випадок, що настав унаслідок ускладнень після грипу.

«49-річна жінка померла внаслідок пневмонії, викликаної лабораторно підтвердженим вірусом грипу типу А (Н1) pdm09. У неї було важке ускладнення після грипу – двохстороння пневмонія», – зазначив головний медик міста.

Натомість, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що люди повинні знати, до чого призводить нелікування навіть такої простої, на перший погляд, хвороби, як грип.

«Людина намагалась вилікувати грип самостійно. Ми часто думаємо, що саме пройде. Ось і маємо один летальний випадок», – акцентував посадовець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що за статистикою кожного року від ускладнень від грипу помирають не менше п’яти лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Житель Показати IP 11 Лютого 2020 18:23
Ой, «Ми часто думаємо, що саме пройде. Ось і маємо один летальний випадок». Був у знайомої, температура піднялась до 39, подзвонили в швидку, приїхали злі, поміряли температуру, дали банальні поради, які і так були відомі і поїхали. Ситуація не змінювалась, викликали ще раз. Знову приїхали злими. Послухали легені - сказали, шо усе в нормі. На наступний день ситуація лише погіршилась, приїхали знову і забрали у інфекційну, сказали: "на декілька годин пізніше, то не було б кого спасати". То про що ви говорите, шо не лікуйтесь самостійно? Коли приїжає швидка і не дає ніяких порад, нічого не прояснює, лише би "галочку" поставити. Була пневмонія.
Лучанка Показати IP 11 Лютого 2020 22:16
Про яку медицину ми говоримо.Нещодавно від невдалого ставлення лікарів померла мама.Привезли в лікарню з серцевою недостатністю.В прийомному відділенні чекали 4 години поки так званні лікарі спихали один на одного в яке відділення класти.А у неї падав тиск і вона задихалася.Тільки після того як я почала кричати,що визиваю телебачення її помістили у відділення,але не те що потрібно.Я благала щоб її помістили в кардіологічну реанімацію,але вони відповідали:"ми лікарі і ми знаємо краще".Мені сказали їхати додому ,а зранку буде обхід лікарів і вони вирішать що робити і щоб я прїзджала в 10 год.Я так і зробила та коли приїхала сказали ,що мама померла вже як години 3 тому.А мені навіть і не подзвонили відразу.Халатність та й годі.
Олена до Лучанка Показати IP 12 Лютого 2020 07:06
Дуже схожий випадок маю. Привезли маму ввечері, діагноз не поставили, хоча вона всі симптоми описала, і закапали. Померла від набряку легень. Я була там і бігала їх весь час підганяла, і лікарів з інших відділень заставляла викликати, все марно. Потім сама в інтернеті по симптомах прочитала, що то відмовили нирки. Тепер дуже боюсь лікарів.
Волиняка Показати IP 11 Лютого 2020 22:52
Якби хоч одного лікаря за такий випадок посадили, то інші почали б може належно працювати, а так... тільки кричать що зарплата мала
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 23:29
Я і не знав що в нас виконувач повноважень вже й грип лікує. Можна на прийом записуватися? А то сімейні лікарі не дуже то поспішають хворих відвідати з температурою, не сильно то хочуть легені послухати. Якщо раніше ти приходив в поліклініку і тебе ганяли по кабінетах по поверхах в одному місці і відразу, то тепер треба записатися на прийом до кожного, не факт що на цьому тижні потрапиш, а флюрограф взагалі якщо і є, то не працює і куди можна звертатися ніхто не знає. Сподіваюся в виконувача повноважень він кишеньковий, завжди при ньому, раз поради то роздає.
Однодумець Показати IP 12 Лютого 2020 16:20
І як тут бути без самолікування? Люди мруть від повної непрофесійності і безвідповідальності "медиків". Зарплати мало? Підняти? Реформи провести? В нашій державі існування громадян (я про більшість), в руках самих громадян. Де належна медицина? Де соц. гарантії? Там де і інші - в ср***
Лучанка Показати IP 12 Лютого 2020 18:10
От встаю я вранці, ледь відкрила очі,чую щось з очима не те. До дзеркала,а там повним ходом кон"юктивіт. Я дзвоню в поліклініку, записатись до офтальмолога можна лише після первинного огляду в сімейного. В сімейного розписано все на 2тижні вперед. Дзвоню в приватну, там схожа ситуація. У висновку промиваю очі сама і чекаю де скоріше приймуть. Вдома маленька дитина, а хвороба ця дуже швидко чіпляється. Добре, що є хороші люди і прийняли без черги і не за 2тижні. То про яку медицину ми говоримо? Якби чекала всього,як треба по новій реформі,то вже мабуть осліпла б
Львів'янка Показати IP 12 Лютого 2020 18:44
Ха! Пішла я раз до поліклініки, лікар каже мені: приходьте завтра у денний стаціонар, ми вас прокапаємо, Свєто!(до медсестри при мені) будеш ставити завтра крапельницю. Свєта: я ше не ставила крапельниці. Лікар: нічо, от і навчишся. Як ви думаєте, пішла я на ту крапельницю?
Олена Показати IP 12 Лютого 2020 20:19
Захворіла дитина 4 роки грипом .Температура 39.9 ,викликаю швидку ,вони мені кажуть збивайте температуру ,звертайтесь до свого педіатра .Дзвоню ,а лікарка каже ,не маю я часу до всіх ходити на виклики.Сама свою дитину лікувала .А якби дитина померла?Уроди ті ,що звуться лікарями і,ті,що пишуть і приймають такі закони

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus