USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Злісних неплатників аліментів позбавлятимуть права водіння авто

6 Лютого 2018 17:18
Електронна «дошка ганьби», обмеження права на виїзд за кордон, водіння авто, носіння зброї та суспільно корисні роботи: які нововведення закону під неофіційною назвою #ЧужихДітейНеБуває втілюватимуть в життя державні виконавці на Волині, розповіли у Луцьку.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо результатів роботи Головного територіального управління юстиції у Волинській області 6 лютого у Луцьку.

Заступник начальника управління Сергій Харченко розповів, що окремим напрямом роботи у 2017 та поточному році лишається боротьба зі злісними неплатниками аліментів, борг яких сягає шести місяців. Так, на Волині державні виконавці протягом минулого року стягнули понад 47,2 мільйона заборгованості зі сплати аліментів на користь 19 654 дітей.

Нагадаємо, з 6 лютого вступає в силу законопроект № 7277 про посилення відповідальності за несплату аліментів (#ЧужихДітейНеБуває).



ЧИТАТИ ЩЕ:ВІДСЬОГОДНІ У НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ ЗАБИРАТИМУТЬ ПРАВА І НЕ ПУСКАТИМУТЬ ЗА КОРДОН

Відповідно до цього закону, державні виконавці вже готують постанови на обмеження права керування транспортним засобом порушників. Бувають випадки, коли після перевірки державним виконавцем не знаходять автомобілів у власності боржника, але боржник керує транспортним засобом, що належить іншій особі чи автівкою на «євробляхах». Тому до погашення заборгованості зі сплати аліментів боржника можуть позбавити права керування авто. Окрім цього, боржника можуть обмежити у праві на перетин кордону: раніше це було можливо лише за рішенням суду, а зараз – за постановою державного виконавця.

Інша нова риса закону – якщо матір хоче вивезти дитину на лікування, навчання чи відпочинок за кордон, вона не повинна буде просити на це дозвіл у батька, якщо той має заборгованість понад шість місяців.

Також, відповідно до закону, державні виконавці мають право обмежити право користування зброєю боржника.

Є випадки, коли боржники ведуть аморальний спосіб життя, тож, відповідно до закону, державний виконавець має право скласти адмінпротокол і скерувати його до суду, змусивши боржника відпрацювати суспільно корисні роботи (від 120 до 240 годин). Кошти за відпрацювання цих годин спрямовуватимуться на дитину.

Ще одне нововведення закону – реєстр боржників за виплатою аліментів. На цій своєрідній електронній «дошці ганьби» вказані усі аліментники, у яких є заборгованість понад три місяці.

Окрім цього, розробляють інтерактивну мапу боржників області, де відображатиметься кількість виконавчих проваджень, де заборгованість становить більше шести місяців та сума.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
хехъ Показати IP 6 Лютого 2018 19:09
прям как в рашке
Прикольно Показати IP 6 Лютого 2018 19:19
Є ж розум в людей, гарно придумали, особливо якщо боржник дальнобійник, який заробляє за кордоном - відібрати всі засоби для заробітку грошей, головне ж наказати. До вього треба підходити з розумом, а не аби наказати.
от козел) Показати IP 6 Лютого 2018 20:49
не вступайте, хлоп'ята, в партії, офіційні шлюби, і інше аналогічне лайно
Стас Показати IP 6 Лютого 2018 22:39
А хто заставить ? Хабарник який перебуває під слідством Харченко Сергій ? Ха ха ха не смішіть , він хай сам задумається ?
Сміх та й годі Показати IP 7 Лютого 2018 08:24
Мій бувший - закінчений алкаш - не те що машини, зброї та закордонного паспорту - веловипеда калічного не має . Валяється ... Сусідка хоч отримує на дитину пенсію по втраті годувальника. А в мене при мінімальній з/п НІЯКІ допомоги не виходять, держава вважає, що на ці копфйки я вирощу рохумних, здорових, вихованих, спортивних громадян. І все! Заборгованість зашкалили за 30 тисяч на 2 дітей. Все.
Цинік до Сміх та й годі Показати IP 7 Лютого 2018 09:58
А хто вас, пані, з "закінченим алкашом" в загс тягнув? І хто заставляв від нього народжувати? Чому окремі люди вважають що хтось (якась міфічна "держава", тобто - платники податків) повинен відповідати за їх безвідповідальність? Вибір партнера для спільного життя і народження дітей - найвідповідальніший вибір в житті людини. Так, всі мають право на помилку, але і мають нести за них відповідальність.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2018 18:43
"свежо предание да верится с трудом"...буду здивована, якщо хоча б одного позбавлять права керувати авто за несплату аліментів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus