USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Польща підвищує боєготовність і думає задіяти статтю 4 Договору про НАТО

15 Листопада 2022 23:44
Уряд Польщі ухвалив рішення підвищити боєготовність війська після вибуху поблизу кордону з Україною, ймовірно спричиненого падінням російських ракет.

Про це журналістам заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає Європейська правда.

«Сьогодні стався вибух, який призвів до загибелі двох людей, на місці працюють служби. Процедури виконані, ухвалене рішення про підвищення боєготовності підрозділів на місцях в нашій країні», – заявив Мюллер.

Він додав, що польський уряд вивчає наявність підстав для запуску процедур, передбачених статтею 4 Північноатлантичного договору. Нагадаємо, вона говорить, що сторони «проводитимуть спільні консультації, коли, на думку будь-якої з них, територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої із Сторін загрожує небезпека».

Читати ще: «Чули свист, а потім вибух»: подробиці падіння російських ракет в Польщі

Мюллер також анонсував, що уряд Польщі оприлюднить повідомлення про інцидент, яке буде «чітким і строгим, зрозумілим по суті, щоб не було ніяких перекручувань».

15 листопада РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. В результаті уламки ракети, або ж сама російська ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. Зараз на місці події працюють польські фахівці.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань нацбезпеки і оборони. Офіційно причину скликання Комітету не повідомили. Однак, ймовірно, це пов’язано із російськими ракетами.

Уряд Республіки Польща розпочав позачергове засідання на тлі повідомлень про масований удар російськими ракетами по Україні. А також про вибух у польському селі неподалік українського кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 16 Листопада 2022 03:45
НАТО нічого не зробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus