USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ встановили особу росіянина, причетного до розстрілу вісьмох людей у Бучі

22 Травня 2022 09:54
Розшукали одного з російських військових, який, як припускають, брав участь у вбивстві восьми людей у Бучі Київської області.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на канал видання «Важливі історії».

Напередодні газета The New York Times написала про одне з масових убивств, скоєних російськими військовими на початку березня у Бучі.

За допомогою сервісів розпізнавання облич «Важливі історії» встановили, що на одній з фотографій, опублікованій NYT, зображений 37-річний Чингіз Атантаєв. Він потрапив на запис камери відеоспостереження, розташованої неподалік місця вбивства людей.
Деталі біографії Атантаєва вказують, що він є військовослужбовцем. Атантаєв народився в Магадані, але багато років живе у Пскові. У цьому місті дислоковані 104-й та 234-й десантно-штурмові полки, які, за інформацією NYT, перебували у Бучі. Що зараз з Атантаєвим, невідомо. Востаннє він заходив на свою сторінку у російській соцмережі 12 квітня. Його дружина Тетяна Чеснак відмовилася зв’язати видання з Чингізом і не стала відповідати на запитання про чоловіка.

Читати ще: «Російські солдати кинули гранату в укриття. Людські рештки збирали у відро», – мешканка Бучі про жорстокість окупантів

Журналіст-розслідувач проєкту Bellingcat Христо Грозєв також повідомив, що на запис камери відеоспостереження потрапив саме Чингіз Атантаєв.

19 травня The New York Times опублікувала нові свідчення вбивств жителів Бучі. Видання надало відеозаписи та свідчення очевидців, згідно з якими 4 березня російські десантники затримали та вбили у тимчасово захопленому місті не менш ніж вісім чоловіків. Більшість загиблих – українські добровольці сил оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus