USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зміна прописки, опитування та довідка про несудимість: у «Дії» запустили нові послуги

8 Лютого 2022 12:33
Користувачі державного порталу «Дія» відтепер в онлайн-режимі зможуть змінювати місце реєстрації.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський на черговій події «Diia Summit», під час якої презентують нові послуги порталу, передає УНІАН.

«Сьогодні йде у минуле найпопулярніша послуга – зміна місця реєстрації або зміна прописки, як кажуть у народі, або пекло, як кажуть ті, хто хоча б раз у житті змінював прописку. Відсьогодні жодних обліків, жодних кабінетів, паспортних столів, воєнкоматів та черги. Відтепер змінити місце реєстрації можна онлайн у кілька кліків», – зазначив глава держави.

Крім того, президент повідомив, що користувачі державного порталу «Дія» відтепер зможуть користуватися новою послугою «Опитування».

«Це – перший масштабний інструмент електронної демократії. Для мільйонів громадян це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення. Для держави – можливість швидко дізнатись думку людей з будь-яких питань в режимі реального часу і реальних цифр. А для всіх нас – це фактично старт цифрового народовладдя», – сказав глава держави.

Також Зеленський сказав, що першим питанням «Опитування» буде вибір найкориснішої нової цифрової послуги у «Дії». Друге запитання – обрання назви для нової програми, яка передбачає видачу безкоштовного смартфона кожному вакцинованому українцю віком від 60 років.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що до державного застосунку «Дія» додали нову функцію. Вже від 8 лютого українці зможуть за кілька кліків згенерувати довідку про несудимість.

За словами Федорова, раніше таку довідку можна було отримати лише в сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ або через посередників.

«Довідка про несудимість – один із найпопулярніших документів серед українців. Їх отримують близько 1 млн щороку. Раніше довідку про несудимість можна було отримати або в сервісних центрах МВС, або через посередників», – повідомили у пресслужбі міністерства.

Нагадаємо, 1 лютого в мобільному додатку «Дія» з’явилися COVID-сертифікати про бустерну дозу вакцини від коронавірусу – їх можуть згенерувати лише ті, хто її отримав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дєд Показати IP 8 Лютого 2022 13:00
У мене в дії прописки немає. В когось є?
Паспортист до Дєд Показати IP 8 Лютого 2022 13:32
Значить ти бомж.
555 Показати IP 8 Лютого 2022 14:34
А коли розрахуються по боргам з військовими,медиками, вчителями, шахтарями????
Каса до 555 Показати IP 8 Лютого 2022 17:04
Скоро.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus