USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Зміни до бюджетного кодексу: Кабмін показав, куди підуть забрані в громад податки із доходів військових

12 Вересня 2023 20:18
Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт про внесення змін до Бюджетного кодексу, які, серед іншого, передбачають розподіл за відповідними напрямками податків з доходів військових.

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Зокрема, змінами до Бюджетного кодексу України, які розроблені Кабміном, пропонується зараховувати до спеціального фонду держбюджету надходження від оподаткування доходів, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачуються на відповідній території України.

Читати ще: Цьогоріч Луцькрада отримала 176 млн грн «військового» ПДФО. На ЗСУ витратили 190 млн

Це стосується грошового забезпечення, винагород та інших виплат.

Передбачається спрямування зазначених надходжень за такими напрямами:

– 50% – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України для здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки та обладнання;

– 50% – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України на виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення.

Читати ще: У громад хочуть забрати військовий ПДФО. Це позбавить їх можливості допомагати армії та місцевим жителям

Прогнозний обсяг таких надходжень з 1 жовтня 2023 року до кінця року складає 25,8 млрд гривень. У 2024 році – 93,7 млрд гривень.

У разі ухвалення, дана норма діятиме з 1 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 року.

Також, Кабмін вирішив спрямовувати у період дії воєнного стану на забезпечення підтримки обороноздатності держави залишки вільних коштів місцевих бюджетів та залишки коштів спеціального фонду місцевих бюджетів, які утворилися на кінець бюджетного періоду. Такі кошти розподілятимуться рішеннями відповідних місцевих рад.

Нагадаємо, податки із грошового забезпечення військових становлять майже 23% доходів місцевих бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пан Микола Показати IP 12 Вересня 2023 22:44
На ЗСУ ні копійки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus