USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зміни генплану: у місті на Волині хочуть перенести автостанцію та побудувати дві об’їзні дороги

30 Листопада 2021 14:35
У межах внесення змін до генерального плану міста у Володимирі-Волинському хочуть перенести автостанцію із вулиці Данила Галицького, 14 в районі залізничного вокзалу та побудувати дві об’їзні дороги.

Про це під час брифінгу 30 листопада повідомив голова Володимир-Волинського ТГ Ігор Пальонка.

З його слів, під час сесії Володимир-Волинської міської ради, яка відбулася 26 листопада, депутати активно дискутували щодо внесення змін до генерального плану міста.

Зокрема, під час сесії визначили, що згідно із новим генпланом більш доцільно розташувати автостанцію біля залізничного вокзалу.

«Сьогодні ми не змінюємо генплан, а лишаємо так, як було. Але даний генплан будемо в подальшому обговорювати з мешканцями громади. Якщо вони категорично проти, то будемо їх слухати», – зазначив очільник громади.

Заразом він зазначив, що у межах змін до генерального плану шукають ділянки, які можна використати під забудову для учасників бойових дій.

«Уже є варіанти передбачення деяких масивів для забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками», – зауважив посадовець.

Окрім цього, він наголосив, що у новому генплані лишають й будівництво двох об’їзних автошляхів – з кінця вулиці Зимнівської у бік Луцької і з шистівськовської об’їзної до села Федорівка.

«Ці об’їзні вже нанесли на генплан. Сьогодні у міністерстві ми проводимо перемовини щодо виділення коштів на проектну документацію по даних дорогах», – розповів Ігор Пальонка.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що розвантажити Луцьк транспортом можна було би завдяки будівництву кільцевої об’їзної дороги навколо обласного центру. Проте це дуже вартісний проект. Складнощів додає й те, що навколо міста уже надто щільна житлова забудова, а чимало земель перебуває у приватній власності.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Знаючий. Показати IP 30 Листопада 2021 18:55
Коли протівнік орієнтується на мєсності... Ми міняємо ландшафти, причому вручну))) Так і земельна влада)
Олег Показати IP 30 Листопада 2021 19:34
Красавелла !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus