USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зміни в ПДР: особу в кріслі колісному визнали учасником дорожнього руху

9 Серпня 2018 10:15
Тепер повноцінними учасниками дорожнього руху є "особи, яка рухаються в кріслі колісному", інформує Авто24.

Відповідно до Закону України "Про осіб з інвалідністю" Кабінет Міністрів України вніс ряд змін до Правил дорожнього руху постановою від 11 липня 2018 р. № 553 . Головні зміни – відповідно до Закону термін "інвалід" замінений на "особа з інвалідністю". А "інвалідні коляски" тепер називають "крісла колісні".

Зокрема, визначення "крісло колісне" в Правилах дорожнього руху тепер звучить так: "спеціально сконструйований колісний засіб, який призначений для руху на дорозі осіб з інвалідністю або осіб, які відносяться до інших маломобільних груп населення. Крісло колісне має щонайменше двоє коліс та обладнується двигуном чи приводиться в рух мускульною силою людини”.

Особа, яка рухається в кріслі колісному, стала повноцінним "учасником дорожнього руху" разом з велосипедистом та погоничем тварин.

В транспортних засобах пасажирам з інвалідністю, фізіологічні особливості яких заважають користуватися ременями безпеки, дозволено не використовувати ці паси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Упс Показати IP 9 Серпня 2018 11:07
То тепер по пішохідній зебрі їм їхати неможна??
Григорій до Упс Показати IP 9 Серпня 2018 12:31
Ну згідно пдр,коляску треба вести в руках ідучи на ногах,і рухатись на проїзній частині зі швидкістю не менше 30км/год

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus