USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Змінилися правила вивезення дітей за кордон

4 Липня 2018 18:34
Кабінет міністрів дозволив членам екіпажу повітряного судна супроводжувати неповнолітніх дітей. Правила перетину кордону для українців змінили на засіданні уряду. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Кабмін підтримав внесення змін до постанови уряду, що стосуються правил перетину кордону для дітей. Зокрема, до чинної постанови пропонують додати норму, що проїзний документ дитини чинний протягом строку, на який він виданий. Крім того, Кабмін дозволив членам екіпажу повітряного судна супроводжувати неповнолітніх дітей.

"Виїзд з України громадян, які не досягли 16-річного віку, здійснюється лише за згодою обох батьків (усиновлювачів), прийомних батьків, опікунів (піклувальників) та в їх супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними, які на момент виїзду з України досягли 18-річного віку, у тому числі в супроводі членів екіпажу повітряного судна, на якому вони прямують", - йдеться у документі.

Також виїзд з України осіб до 16 років, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків у разі пред'явлення документів або їх нотаріально засвідчених копій. За рішенням Кабміну, таким документом може бути свідоцтво про народження дитини, видане компетентним органом іноземної держави, що не містить відомостей про батька дитини, легалізованого або засвідченого апостилем, а також без будь-якого додаткового засвідчення у випадках, передбачених міжнародним договором України.

Розроблення відповідних змін зумовлені необхідністю реалізації вимог статті 32 закону України "Про охорону дитинства" щодо вжиття державою заходів для боротьби з незаконним переміщенням, вивезенням і неповерненням із-за кордону, викраденням, торгівлею та контрабандою дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Раніше у Держприкордонслужбі повідомляли, що один із батьків може вивезти дитину з України без згоди іншого лише при постійному консульському обліку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus