USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Знайшли бланк у соцмережі: на Рівненщині викрили волинян на підробці документів військовозобов'язаним

4 Жовтня 2022 15:07
Рівненські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Волині, які підробляли документи для звільнення військовозобов'язаних від служби.



Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Рівненській області.

За даними слідства, 23-річний чоловік, у березні цього року, в одному з Telegram-каналів знайшов бланк тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, на якому були відтиски печаток та штампів одного з об’єднаних міських військових комісаріатів, та вирішив використовувати його для підробки офіційних документів.

До цього «бізнесу» він залучив свого 24-річного знайомого, з яким вони почали роздруковувати бланки, вклеювати до них фото осіб призовного віку та вносити записи про те, що осіб визнано непридатними до військової служби зі зняттям з військового обліку. Клієнтів ділки шукали через Telegram-канали.

Слідство встановило, що впродовж березня-квітня зловмисники встигли підробити 5 таких тимчасових посвідчень військовозобов`язаного, на спробі їх продажу чоловіків і викрили правоохоронці. Усі власники цих «документів» отримували право виїзду за кордон, хоча насправді на обліку в ОМТЦК та СП не перебували.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стефанія Показати IP 4 Жовтня 2022 16:54
От гімнюки, на передову!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus