USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Знайшли голову лося: на Волині ексдиректора АЗС засудили за незаконне полювання

6 Січня 2020 20:16
На Волині колишнього директора одної з АЗС засудили за незаконне полювання, оскільки виявили голову лося у його автомобілі. Також на лаві підсудних опинилися ще чотири чоловіки, яких звинувачували у вбивстві двох лосів на території Національного природного парку «Прип`ять-Стохід», проте їхня вина доведена не була.

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду Волинської області.

Під час суду встановили, що у 2017 році обвинувачений, який на той момент працював керівником АЗС, перебував у межах мисливських угідь Любешівської районної громадської організації Українського товариства мисливців та рибалок на території Національного природного парку «Прип`ять-Стохід» з незаконно добутою продукцією полювання – головою лося, що відповідно до законодавства є незаконним полюванням.

Окрім того, ще чотирьом обвинуваченим ставилося у вину те, що вони разом з ще двома невстановленими особами здійснили відстріл двох лосів за допомогою невідомою зброї та чотирьох мисливських собак. Після цього вони завантажили отримані продукти полювання, поміщені в мішки, до автомобілів «Ніссан Патроль» та «Фольксваген Бора». Згодом, як ідеться в обвинуваченні, їх виявили працівники «Любешівського ЛМГ». Зокрема, у «Ніссані» знайшли 12 мішків з м'ясом, а в «Фольксвагені» - голову лося та мішок з двома сокирами.

Усі п’ятеро обвинувачених свою вину не визнали. Екскерівник АЗС, якому належить два вищевказані автомобілі, розповів, що вони з дружиною на «Ніссані» поїхали по гриби, однак в ньому закінчилося пальне, відтак вони повернулися додому звідки за допомогою «Фольксвагена» приїхали, аби забрати автомобіль без пального разом з іншими особами, які мали допомогти. Повертаючись додому, вони виявили на дорозі мішки, які почали вантажити до автомобіля, не перевіряючи їх вміст, однак одразу були виявлені лісниками. Зазначив, що не знає, звідки в автомобілі взялася голова лося та дві сокири.

Варто зазначити, що суд погодився з думкою сторони захисту, що досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні проведено недбало.

Зокрема, для того, аби визнати винними чотирьох чоловіків – було недостатньо доказів. Натомість вина власника автомобіля була доведена, адже свідки розповіли, що голова лося перебувала у зачиненому «Фольксвагені», натомість обвинувачений викинув її з авто до приїзду поліцейських.

Відтак, екскерівнику АЗС призначили покарання у виді 200 годин громадських робіт, інших чоловіків визнали невинуватими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Богдан Сташинський Показати IP 6 Січня 2020 20:31
Це лось с....ка виноватий !!!
Чічаріто Показати IP 6 Січня 2020 20:33
Щось малувато за одну голову дали. На Маневицьку зону сохатого, щоб іншим наука була.
Саша Показати IP 6 Січня 2020 23:37
Оце казочка)) директору АЗС треба оповідання писати в області фантастики)) у нас зараз 200 годин коштують 160 тисяч гривень???)
Жорік Показати IP 7 Січня 2020 05:40
Щось тут не сходиться ексдеректор АЗС нестача, пального,, щей лось звідкись взявся мабуть підкинули
Лучанин Показати IP 7 Січня 2020 09:22
Суд з 2017 року триває!!!!!! Сьогодні 2020, це абсурд. Краще мабуть взагалі тих судів би не було...
Євгеній Показати IP 7 Січня 2020 10:06
Дивно, як це ще єгерів не звинуватили в перевищенні службових повноважень, або неналежному їх виконанні? Зазвичай саме так закінчуються подібне...
Олександр Показати IP 7 Січня 2020 11:08
Мабуть сьогодні радіють ці люди що їм так легко вдалося викрутитись і пошити всіх в дурні ? Не для кого не секрет, що маючи гроші і хороші зв'язки можна у нас в Україні уникнути відповідальності і суду..Але є ще інший суд..суд Божий.. Де не відкупишся ,і ніхто за тебе по телефону не замовить словечко.. І прийдеться заплатити, хочемо ми цього чи ні..(майном,здоровям своїм і своєї родини,і навіть життям)в залежності від скоєного.
Олександр Показати IP 7 Січня 2020 12:23
Ще більше дибільного вироку за скоєння 100% злочину я не чув. Тих "суддів"треба гнати в шию
Свідок Показати IP 7 Січня 2020 13:13
Повідомлення написано грамотно. Набагато краще ніж прес-службою суду. Читаю коментарі і хочу звернути увагу диванних експертів, що вид покарання (санкцію) "придумують" депутати у Верховній Раді, а не суд. Якщо покарання передбачатиме смертну кару з одночасною висилкою і конфіскацією усього майна, то суд його застосовуватиме.
Олександр Показати IP 7 Січня 2020 14:53
Суддя п*дераст і нехай мене подасть у суд та докаже протилежне .а директор його співмешканець .просто лось свідок
Нелучанин Показати IP 7 Січня 2020 17:39
Якщо ви такий герой, назвіться. Напишіть своє прізвище ім'я, ІР-адресу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus