USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зникнення студентки у Києві: прокуратура розслідує «доведення до самогубства»

19 Лютого 2018 12:01
У Києві студентка стрибнула з мосту Патона через конфлікт з деканатом, рятувальники шукають тіло.

Дівчина мала непорозуміння в деканаті, працівники якого невчасно подали документи до Міграційної служби, повідомляє ТСН.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом доведення до самогубства 19-річної студентки з Туркменистану.

Розслідування ведеться за статтею 120 частина 1 Кримінального кодексу України – "доведення до самогубства".

”За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, на такий вчинок дівчину могли підштовхнути труднощі, які виникли в неї під час навчання у виші, а також через непорозуміння з його керівництвом”, - повідомили у прес-службі прокуратури.

Як повідомили у відомстві, дівчина зникла ще 30 січня цього року, коли її востаннє бачили у стінах університету. Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження – "умисне вбивство".



Рятувальники шукають тіло

Глава туркменської діаспори Ровшанбек Розметов уточнив, що з мосту Патона стрибнула студентка Національного медичного університету імені Богомольця Мукаддас Насирлаєва.

Студентка була відмінницею, проте через те, що деканат не подав вчасно документи в Міграційну службу, в дівчини були проблеми з оформленням дозволу на проживання в Україні.

Батьки Мукаддас знали про проблему з отриманням дозволу на проживання, і якщо не продовжать візу і не отримати дозвіл на проживання її можуть відрахувати з університету, тому пропонували їй виїхати з України і в’їхати заново з новою візою або взяти академвідпустку і продовжити навчання через рік. Посольство Туркменістану в Україні запропонувало вирішення питання без виїзду Мукаддас України за листом з університету зі сплатою штрафу за порушення режиму перебування в Україні. Однак, деканат по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця нічого не хотів робити для цього.

«Як з’ясувалося, деканат по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця вчасно не подав документи Мукаддас в міграційну службу для отримання тимчасової посвідки на проживання. За тиждень до зникнення Мукаддас Посольство Туркменістану попросило її принести завізовану деканом факультету заяву про сприяння у вирішенні питання з дозволом на проживання в Україні. Заступник декана по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця Тимохіна Тетяна Олександрівна навіть не прочитавши порвала заяву Мукаддас і віддала їй в руки, повідомивши їй, що вона нічого підписувати не буде », – розповів він.

Після чого Муккадас Насирлаева сіла в метро на станції Політехнічний інститут, вийшла на станції Дніпро, пройшлася вздовж набережної до мосту Патона, і стрибнула з моста.

Незабаром після її зникнення рідні Муккадас звернулися в поліцію, але через три дні вирішили вести пошук своїми силами.

«Завдяки друзям ми самі отримали доступ до відезаписів метро. Самі 15.02.2018 р вночі знайшли відео на якій станції метро Мукаддас вийшла. Природно вночі і рано вранці, не зателефонувавши поліцейським, самі почали працювати. Завдяки оперативній роботі замначальника Печерського УП Гаврюлюка М. І. встановили в якому напрямку пішла Мукаддас. А потім вже поліція главку Києва та Солом’янського УП підключилися і встановили місце трагедії », – підсумував він.



На цю ситуацію 19 лютого відреагував університет Богомольця.

На своєму сайті він розмістив заяву, що Мукаддас відрахували ще 17 грудня "через порушення міграційного законодавства", а 24 січня "їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету".

"НМУ ім. Богомольця в "кращих" традиціях чиновників Радянського Союзу відрахував Мукаддас заднім числом. Вони пишуть, що за станом на 18.02.2018 р. не знають, що сталося з Мукаддас", відреагував на заяву адвокат сім’ї дівчини.

Київська місцева прокуратура № 9 розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення до самогубства
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ігор Показати IP 19 Лютого 2018 22:18
посадити хабарницю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus