USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Зробили все і навіть більше: українські підрозділи вийшли з Авдіївки

17 Лютого 2024 09:33
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ухвалив рішення про виведення наших підрозділів з Авдіївки.

Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook, передає УНІАН.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців ухвалив рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах», – написав генерал.

Читати ще: Росіяни застосовують фосфорні бомби: Третя штурмова – про складність боїв в Авдіївці

Він зазначив, що українські захисники гідно виконали військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, а також завдали окупантам значних втрат в живій силі та техніці.

«Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців – найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо. Слава Україні», – додав Сирський.

Читати ще: На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 43 ворожі атаки, – Генштаб

Командир Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький прокоментував вихід українських підрозділів з Авдіївки Донецької області.

Як йдеться у заяві Білецького, Третя штурмова гідно билася з ворогом, який переважав і кількісно, і в озброєнні. Зараз воїни вийшли на підготовлені позиції.

«Дякую бійцям за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці, в умовах тотальної кількісної переваги росіян у живій силі, в техніці, у снарядах. Зробили все і навіть більше. Дякую за стійкість кожному. Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Дякую командуванню за виважене рішення. Бій триває», – зазначив Андрій Білецький.

У Третій окремій штурмовій бригаді додали, що загарбницькі війська майже оточили українські сили, але їм не вдалося замкнути кільце.

«У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями – це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах», – заявив бригадний генерал Олександр Тарнавський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
К.лучанин Показати IP 17 Лютого 2024 11:24
Це погана новина. Причина цього - брак озброєння і підтримки західних партнерів, особливо США. І щоб там Сирський не говорив, я завжди читаю між рядками їхні месенджи. Я розумію з ким ми воюємо, а коли повернемо втрачене ,це невідомо нікому навіть ,Сирському. Головне , аби ми не втратили державу.
Папа Показати IP 17 Лютого 2024 11:47
Авдіївка, серце родовища сланцевого газу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus