USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк прийняв гостей з Авдіївки в рамках театрального проекту

14 Березня 2018 12:20
Із Авдіївки до Луцька завітали школярі, учасники театрального колективу «Дивограй» у рамках проекту «Lutsk Junior Theatre-2018» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Гості приїхали в Луцьку 13 березня й відвідали виставу «Лісова пісня» Волинського обласного академічного театру ляльок та Луцький замок.

Куратор проекту, керівник творчої «Studio N.Zh.» Наталія Журавльова розповідає, що, окрім мистецького напрямку, проект розвиває й туристичну привабливість Луцька, бо багато людей, які сюди приїжджають - вперше на Волині.

«Театральний колектив приїхав на культурний проект, щоб підготувати виставу на свій фестиваль «Авдіївка - фестиваль мистецтв», який проходитиме першого квітня. Вони будуть готувати виставу - філософська казка «Бути собою». Їм допомагатимуть педагоги творчої студії й актор обласного академічного театру ляльок Олексій Криворучко.

Діти вперше на Волині, тому, окрім навчання, для них ми організували й культурно-розважальну програму», - розповідає пані Наталя.
«Ми приїхали сьогодні, в Луцьку вперше й вже отримали безліч позитивних емоцій. Пізнаючи щось нове – ми розвиваємося. Більше того, тут такі привітні, щирі люди. Ми спілкуємося кілька годин, а таке відчуття, що вже знайомі не один рік. А це говорить про духовну спорідненість», - ділиться враженнями керівник студії «Дивограй» Лариса Савенко.
«Ми приїхали з Авдіївки, навчаємося в ЗОШ №7, є учасниками театральної студії. Подорож до Луцька дуже потішила, бо автентичні місця, об’єкти захоплюють», - розповідає одинадцятикласниця Олександра Безугла.
17 квітня о 12:00 в Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в універмазі «Луцьк» відбудеться презентація колективу «Дивограй». У програмі запланований показ моновистави «Камінці» та інтерактивної вистави «Свято першого снігу» від творчої студії Наталії Журавльової.

Додому гості повертатимуться цієї неділі.

Зауважимо, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» підтримує проекти, які спрямовані на популяризацію культури та мистецтва рідного краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus