USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ЗСУ проведуть «Вишкіл капітанів» для ТрО за стандартами НАТО

2 Квітня 2023 09:36
Серед підрозділів територіальної оборони ЗСУ буде проведений «Вишкіл капітанів». Як повідомив заступник Командувача Сил ТрО Збройних Сил України бригадний генерал Сергій Собко в коментарі Military Media Center, інструктори будуть курувати за стандартами НАТО.

Про це інформує УНІАН.

«Щоб оперативно вирішити проблему браку кваліфікованих командирів середньої ланки, взводів та рот, ми розпочали унікальний для наших Збройних Сил навчальний проект під назвою «Вишкіл капітанів».

В основу курсу покладено стандарти навчання держав-членів НАТО та враховано досвід російсько-української війни. Інструктори курсу – бойові офіцери, які пройшли підготовку за кордоном. Тепер вони передають досвід іншим», – заявив Совко.

Територіальна оборона ЗСУ до початку повномасштабного вторгнення налічувала трохи більше шести тисяч особового складу. Тепер солдатів у ТрО десятки тисяч: хтось мав військовий досвід, але все ж таки більшість – це вчорашні цивільні.

«На початку відбиття російської навали не кожен підрозділ мав достатньо часу на підготовку. Деяким батальйонам довелося одразу займати бойові позиції. Інші змогли отримати необхідні навички», – зауважив Совко.

Тепер уже майже всі підрозділи мають бойовий досвід. Совко відзначив, що солдати ТРО воювали на різних напрямках.

«Тероборонівці брали участь у контрнаступі на Харківщині та Донеччині. Обороняли Київ, Харків, Суми, Чернігів. Звільняли Херсон, Лиман, Ізюм, Куп’янськ та інші міста. Сьогодні наші воїни ТРО виконують завдання на найгарячіших ділянках фронту: біля Вугледару, Авдіївки, Бахмуту, Кремінної», – додав Совко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus