USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЗСУ вже знищили понад 500 російських ув'язнених, яких завербували вагнерівці, – ЗМІ

6 Листопада 2022 12:48
Станом на початок листопада на війні в Україні загинуло понад 500 російських в'язнів.

Про це пише The Insider на підставі даних Українського центру вивчення та протидії гібридним загрозам і власних підрахунків, передає УП.

Видання зазначає, що Український центр вивчення та протидії гібридним загрозам виявив і верифікував понад двісті листів за підписом одного з керівників ПВК «Вагнера» Андрія Трошева зі співчуттями сім'ям найманців, яких набрали вагнерівці в російських колоніях.

До листів додається посмертна медаль «За відвагу», а самі документи, які в соцмережах часто публікують родичі, акуратно пронумеровані, що дає змогу робити висновки про їхню кількість.

The Insider вдалося зв'язатися з деякими родичами фігурантів списку загиблих. Вони підтвердили інформацію, що їхні близькі вирушили на війну з колоній і загинули на території України.

Читати ще: ПВК «Вагнер» почала вербування білорусів: обіцяють високу зарплату, але не гарантують збереження життя

Спираючись на нумерацію документів, видання робить висновок, що менше ніж за місяць (із 18 вересня до 13 жовтня) Трошев надіслав щонайменше 224 листи зі співчуттями, а загалом до середини жовтня в Україні загинуло щонайменше 458 ув'язнених, яких завербував Євген Пригожин.

«За останні три тижні в соцмережах було опубліковано десятки нових повідомлень від родичів ув'язнених про їхню загибель, тож на початок листопада їхня кількість точно перевищила 500, але скільки саме – невідомо, оскільки з середини жовтня ніхто з родичів не викладав фото нагород, де було б видно порядковий номер (імовірно, їх попередили, що викладати фото документів про нагородження заборонено)», – пише The Insider.

Читати ще: Вагнерівці масово рекрутують в’язнів, хворих на ВІЛ і гепатит, та маркують їх браслетами

При цьому, за оцінками «Важных историй» на кінець вересня, Пригожинська ПВК завербувала приблизно шість тисяч ув'язнених, і з них на той момент було вивезено щонайменше 2036 осіб. Це означає, що до жовтня ЗСУ знищили приблизно чверть російських в’язнів, які доїхали до фронту.

При цьому, за оцінкою Центру, загальна кількість загиблих в Україні найманців ПВК «Вагнера» (включно із зеками і звичайними найманцями) – від 800 до 1000 осіб.

Читати ще: Вагнерівці стають окремою армією з літаками та важким озброєнням: аналіз ISW

The Insider опублікував імена і фото деяких загиблих ув'язнених, чию участь у війні й загибель вдалося довести за допомогою інформації, що є у відкритому доступі. Серед цих людей є засуджені за крадіжки та збут наркотичних речовин, а також ті, хто сидів за вбивства. Деякі родичі вбитих підтвердили, що ті справді відбували покарання в колоніях, були завербовані в ПВК і нещодавно загинули в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus