USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Із російських тюрем «зникли» 17 тисяч ув’язнених під час війни, – ЗМІ

18 Квітня 2023 10:43
Колонії в 35 регіонах Росії недорахувалися 17 тисяч ув’язнених під час війни в Україні, порахували ЗМІ.

Про це повідомило видання Медіазона.

«Ні ФСВП, ні Пригожин, ні міністерство оборони не публікували офіційні дані про кількість завербованих на війну ув’язнених. Масштаби вербування можна було оцінити за статистикою тюремного населення, але ФСВП на певний час перестала її публікувати, а в січні і зовсім відзвітувала, що воно більше не скорочується», – йдеться у статті.

Видання знайшло дані на сайтах 35 регіональних управлінь ФСВП – до початку 2023 року кількість ув’язнених у цих регіонах сумарно скоротилася на 17 тисяч.

Найбільше ув’язнених «зникло» в Самарській (2723), Челябінській (1574) і Кіровській областях (1153), а також у Татарстані (1040).

Ув’язнені в кількох регіонах навели свої дані про вербування в колоніях – так, у Тульській області вони підтверджують статистику ФСВП про тюремне населення, а дані відомства в Красноярському краї та Ярославській області виявилися нижчими.

Сумарно на початок 2023 року в цих 35 регіонах стало на 17 тисяч ув’язнених менше (це більше ніж половина від скорочення за рік загалом по країні).

Водночас видання повідомляє, що зібрані дані неповні.

Також «Медіазона» зазначає, що невідомо, із чим пов’язаний великий приріст кількості ув’язнених у Смоленській області та окупованому Криму: будь-яких новин про нові побудовані тут колонії не було.
Журналісти зв’язалися з ув’язненими в кількох регіонах.

Співрозмовник в одній із колоній у Тульській області розповів, що з колоній в усій області завербувалися на фронт приблизно тисяча осіб: цю цифру, за його словами, назвали ув’язненим співробітники ФСВП. Це підтверджується і статистикою: на початок 2022 року в колоніях Тульської області утримували 6,4 тисячі осіб, а на початок 2023 року – 5,5 тисячі (на 875 менше).

Водночас у кількох регіонах цифри, опубліковані ФСВП, не сходяться з розповідями ув’язнених. Наприклад, тюремне відомство в Красноярському краї повідомляє, що кількість ув’язнених за рік практично не змінилася (-54). При цьому про активність вербувальників у цьому регіоні повідомляли відразу кілька джерел. Наприклад, колишній політв’язень Іван Асташин писав, що з однієї тільки норильської ІК-15 на війну пішли 270 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Квітня 2023 12:45
зате вже деякі дають свідчення, бо навіть алкоголь не допомагає залити гівно в їх свідомості в надії, що розповіді якось полегшать їх стан і врятують їх шкури. Дуже повчально, особливо для тих,хто ще чекає 'руській мір' або 'какая разніца' https://youtu.be/vYqdso9Hx_8

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus