USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Зупинка біля «Променя» перетворилася на третю автостанцію, – керівник відділу транспорту Луцька

25 Жовтня 2021 16:59
У Луцькій міській раді шукатимуть альтернативні шляхи вирішення проблеми з приміськими маршрутками, що курсують центральними вулицями обласного центру.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Як нагадав депутат, голова комісії Роман Бондарук, проблема з приміськими автобусами в Луцьку назріла вже давно.

Наприклад, на одній з останніх сесій міськради депутати проголосували за звернення до Волинської ОДА з вимогою дотримуватися зобов’язань, передбачених умовами меморандуму щодо договорів на перевезення пасажирів на приміських маршрутах, що не виходять за межі Луцької громади.

Читати ще: У Луцьку наведуть лад із приміськими маршрутками

Чергове звернення хочуть розглянути й на майбутній сесії міськради.

Як розповів керівник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка, в години пік центральні проспекти міста, як-от Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, завантажені транспортом.

«Наші центральні проспекти потопають у заторах. Це впливає на розклад руху міського громадського транспорту. Під час проведених перевірок було встановлено, що, наприклад, на зупинці «Торговий центр «Промінь», де немає ніяких чинних дозволів, передбачених паспортами маршруту приміських перевезень, фактично діє третя автостанція. І така ситуація склалася не тільки на цій зупинці, а й на інших, – сказав він. – Проблема полягає в тому, що приміський автобус зупиняється на зупинці міського транспорту (люди заходять, здають багаж) і стоїть там 5-10 хвилин. У цей час приїжджає тролейбус, приїжджає великогабаритний міський автобус і вони не мають де зупинитися».

Роман Бондарук запропонував вивести переговори з облдержадміністрацією та перевізниками, які працюють на приміських маршрутах, у публічну площину: «На такому засіданні запропонуємо наші конкретні рішення і тоді далі будемо вирішувати що робити».

Віктор Главічка наголосив, що приміським перевізникам буде запропоновано альтернативу, ніхто не буде забороняти їм курсувати містом.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2021 17:10
В нас тільки одне рішення - ЗАБОРОНИТИ!
Чому Показати IP 25 Жовтня 2021 17:26
лучани можуть їхати на АС і звідти вирушати в дорогу,чому потяг привозить на залізничний вокзал, а звідти вже добирайтесь кому-куди, а ось "панство" з приміських маршруток бажає виходити "за тим деревом"?!
Тому що до Чому Показати IP 25 Жовтня 2021 18:48
Це зайвих 1,5 год і дорожче на 10%, ніж сісти біля Променя
Олег до Тому що Показати IP 25 Жовтня 2021 19:59
1,5 год..? А як з Окописьк іхати, то ще довше буде!
Пильний Показати IP 25 Жовтня 2021 17:35
Перенеси зупинку приміських автобусів на Новий Ринок. І купляти почнуть щось і тролейбусами їздити, наповнюючи казну місцеву. Отаке моє рішення
Протертий від пилу до Пильний Показати IP 25 Жовтня 2021 18:50
Там є поруч зупинка ас2. Це рішення водія, а не пасажира рейсових автобусів.
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2021 18:19
спочатку оцініть складність доїзду пасажирів з багажем до автостанцій. затори біля Укртелекому через те, що маршрутки не зупиняються під знаком "зупинка", а роблять це за 10-15м раніше. тролейбус, в свою чергу, має об'їхати маршрутку перед собою, щоб зупинитися. невже складно пояснити водіям маршруток про зупинку під знаком ПО ЧЕРЗІ??? чи переконати пасажирів про вихід з маршрутки лише на ЗАДНІ двері, а вхід лише на передні???
Олег до Анонім Показати IP 25 Жовтня 2021 20:01
"...спочатку оцініть складність доїзду пасажирів з багажем до автостанцій..." Ні, спочатку оцініть складність доїзду пасажирів з багажем на ЖД вокзал! Навіть якщо не оцінили, то доїзджати все одно доведеться!
Зпрацьований уркаган Показати IP 26 Жовтня 2021 04:06
Щоб не було заторів будуйте нові дороги та транспортні розв'язки. Пасажир сідає де йому зручно.І поки він грузиться на Світязь - хай весь світ зачекає...
Уважна Показати IP 26 Жовтня 2021 09:36
Багато жителів приміських сіл працюють та навчаються у різних районах Луцька, для чого їм їхати на автовокзал?
Лучанка Показати IP 27 Жовтня 2021 13:03
А відповідне фото важко прикріпити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus