USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку вирішують питання приміських маршруток. Депутати закликали ОДА дотримуватися своїх зобов’язань

26 Серпня 2021 13:03
Депутати Луцької міської ради скерували звернення Волинській обласній державній адміністрації з наміром урегулювання питання курсування приміських автобусів у межах громади.

26 серпня під час сесії Луцької міської ради розглянули Звернення щодо дотримання умов меморандуму та продовження дії договорів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі Луцької міської територіальної громади.

Керівник відділу транспорту Віктор Главічка інформував, що 10 лютого 2020 року між Волинською обласною державною адміністрацією та Луцькою міською радою був підписаний Меморандум про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями міста.

«Питання стосувалося курсування автобусів на приміських і міських маршрутах у Луцьку. Зі свого боку Луцька міська рада дотрималася зобов’язань меморандуму, а зобов’язання Волинської ОДА не виконуються. Це стосується приміських автобусних маршрутів, терміни дії договорів яких закінчилися», – сказав він.

Після завершення договорів із перевізниками на приміських маршрутах, які курсують у межах Луцької громади, відповідно до положення Кабміну, організатором перевезень стає виконком Луцької міської ради. До реформи децентралізації організатором перевезень була Волинська ОДА. Однак всупереч чинному законодавству та підписаному з міською радою меморандуму облдержадміністрація продовжила договори з окремими перевізниками та пролонгувала маршрут Луцьк–Кульчин та Луцьк–Озерце.

Читати ще: У Луцьку наведуть лад із приміськими маршрутками

«На сьогодні ми бачимо засилля приміських автобусів на основних проспектах і вулицях Луцька. В червні міська рада прийняла рішення щодо обмеження курсування приміських автобусів проспектами Перемоги та Василя Мойсея. Водночас була запропонована альтернатива – приміські автобуси мають здійснювати перевезення до автостанції. Ми надали локації», – зазначив Віктор Главічка.

Депутат Михайло Щур запропонував спільно з Волинською ОДА розробити порядок курсування громадського транспорту приміського сполучення, який курсує в межах населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що є нормативно-правові акти, які регулюють відносини в цій сфері.

«Постанова Кабінету Міністрів зобов’язує Волинську обласну державну адміністрацію як організатора приміських маршрутів погоджувати з органом місцевого самоврядування, зокрема з Луцькою міською радою, маршрут курсування приміських автобусів, кількість зупинок, що Волинська ОДА фактично не виконує, – наголосив мер. – Окрім того, у зв’язку з приєднанням громад ми є організатором перевезень на цих маршрутах, однак було продовжено договір тому перевізнику, який обслуговував маршрут раніше, що також є порушенням».

Депутати підтримали проєкт рішення.

Ігор Поліщук акцентував: у разі відсутності реакції з боку облдержадміністрації, міська рада буде вирішувати питання в юридичній площині шляхом подання позову до суду.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 26 Серпня 2021 13:42
От начебто хоче наша влада зробити як краще, а виходить - як завжди, робить назло людям. Напевно ніхто з цих владців не їздив цими маршрутками, вони їздять на власних авто, а ці маршрутки їм значить заважають. Поставте себе на місце студента ВНУ з того ж Жидичина чи Княгининка, він щодня виходить біля Променя, вірніше поруч біля свого навчального закладу. А після запровадження нових правил йому доведеться їхати спершу до автостанції, там пересідати на маршрутку і тоді їхати до Променя (а якщо це маршрутка №2, то ще й по великому колу, через Київський майдан). Це лише поглибить кризу перевезень в годину пік, коли в міський транспорт і так проблема влізти.
додік до Василь Показати IP 26 Серпня 2021 15:07
"страшно далєкі ані ат народа"
додік до додік Показати IP 26 Серпня 2021 15:09
ПС. А під гаслом "турботи про народ" просто іде тупо війна за бабло. Бо міська влада "ставить" міські маршрути, а обласна міжміські, які забирають гроші у міських можновладців...
Ааа до Василь Показати IP 26 Серпня 2021 22:56
Додатково треба заплатити ще в міській маршрутці, що, відповідно, призведе до збагачення турецької фірми, яка відповідає за валідацію. Думають про людей!!!
Правдоруб Показати IP 26 Серпня 2021 23:13
Як я зрозумів питання в тому, що приміські маршрути в межах громади відносяться до компетенції Луцька, а не ОДА. І питання в тому, що в межах громади маршрути по місту будуть прокладатися з врахуванням інтересів пасажирів, а приміські маршрути з Рожищ, Ківерців, тощо логічно мають їхоти до автостанцій. На мою думку 100% підтримую Луцьку МР.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus