USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Зґвалтування в Кагарлику: спливли скандальні факти про суддю, яка відпустила одного з копів

28 Жовтня 2020 13:31
Антикорупціонери розкрили ім’я судді, котра ухвалила рішення про звільнення з-під варти колишнього оперуповноваженого Ярослава Леваднюка – одного з підозрюваних у справі про катування і зґвалтування в поліції Кагарлика на Київщині.

Як з’ясувалося, це Олександра Колдіна, яку ще в 2018 році нібито мали звільнити з органів судочинства, повідомляє Obozrevatel з посиланням на Центр протидії корупції у Facebook.

«Поки рахують результати виборів, Голосіївський райсуд Києва під шумок відпустив з-під варти експоліцейського Левандюка. Ця особа – фігурант справи про катування і зґвалтування жінки у відділенні поліції в Кагарлику. Сторона обвинувачення просила продовжити тримання під вартою, однак суд відпустив його під цілодобовий домашній арешт», – нагадали автори посту.
За їхніми словами, рішення ухвалила така собі суддя Олександра Колдіна. У 2018 році вона не пройшла оцінювання і її мали звільнити.

«Але ні. Вища Рада Правосуддя (хто б сумнівався) майстерно відмазала Колдіну і тепер вона відпускає катів, а паралельно отримує за свою «роботу» по 600 тисяч грн на рік», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що одразу після рішення щодо екскопа, яке 27 жовтня виніс Голосіївський райсуд столиці, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику Кагарлицького відділення поліції у зв’язку з бездіяльністю під час отримання інформації про злочини його підлеглих.
Зазначимо: раніше перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявив, що розслідування щодо зґвалтування й катувань правоохоронцями жінки в Кагарлицькому відділенні поліції на Київщині може бути завершене в жовтні цього року. За його словами, чотирьом особам було повідомлено про підозру, також проведено всі експертизи.

Нагадаємо, 24 травня в райвідділ поліції в Кагарлику для допиту як свідка запросили дівчину. У відділенні поліції її кілька годин били і ґвалтували.

26 травня суд заарештував двох поліцейських, подозрюваних у зґвалтуванні жінки і побитті чоловіка в Кагарлику.

22 червня Апеляційний суд Києва залишив їх під вартою.

Згодом прокуратура змінила підозри двом експоліцейським.

У ході досудового розслідування кримінального провадження про тортури і зґвалтування в Кагарлицькому відділенні поліції повідомлено про підозру чотирьом працівникам цього відділення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Клава Показати IP 28 Жовтня 2020 14:03
сладку ягоду рвалі вмєстє - горьку ягоду - он одін..
Лучанка Показати IP 28 Жовтня 2020 14:30
Скандальним фактом є те,що в наших судах все вирішують гроші. Перший пішов. Трьох інших теж випустять. Та і з поліції їх ніхто не звільнить,переведуть в інше місто та і всі діла.
ага Показати IP 28 Жовтня 2020 14:50
корумповані судді та суди отримуючи захмарні зарплати з податків звичайних громадян наживаються на проблемах тих же громадян і ..захищають..властьімущіх та товсті гаманці!
Андрій до ага Показати IP 28 Жовтня 2020 15:32
Хто заважав твоім батькам не бузати а вчитись? Ніхто
ЗападенецЬ до Андрій Показати IP 28 Жовтня 2020 17:40
А мої батьки вчились. І працювали. Працювали, а не лізли до влади!
Serhljio Показати IP 28 Жовтня 2020 21:09
А гілки грубшають...
Пе Показати IP 29 Жовтня 2020 11:49
Зе ох...їв в край.
ГОША Показати IP 30 Жовтня 2020 16:39
ПОКАЖИТЕ ЧЕСТНОГО СУДЬЮ--ПАМЯТНИК НАРОДНЫЙ ПОСТАВИМ
сидор Показати IP 9 Грудня 2020 19:37
а ката Стерненка не заарештували i все добре

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus