USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Звільнили заступника міністра, якого затримали п'яним за кермом. Він погрожував посадами

21 Січня 2021 10:35
Правоохоронці прокоментували резонансний інцидент в Києві, де екіпаж патрульних затримав за п’яне водіння заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці патрульної поліції України у Facebook, передає УНІАН.

Там зазначається, що інцидент стався «нещодавно пізно вночі» на вулиці Жилянській. Там екіпаж патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху, виїхавши на смугу з одностороннім рухом. Згодом з’ясувалося, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння. Йому запропонували пройти огляд на стан сп’яніння, однак той відмовився. І заявив, що є заступником міністра, пред’явивши відповідне посвідчення разом з водійськими правами.

Під час розгляду справи про порушення ПДР водій підійшов до патрульних, закинув в їх авто ключі від свого та заявив, що йде звідти.

«Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг. На що патрульні, згідно зі ст. 45 ЗУ «Про Національну поліцію», застосували до громадянина кайданки. На водія інспектори склали адмінматеріали: протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП та постанову за порушення вимог дорожного знаку 5.7.1 «Виїзд на дорогу із одностороннім рухом», а також протокол про адмінзатримання», – йдеться у повідомленні.

Адмінматеріали щодо чиновника направили до суду.

Раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому зафіксована бесіда заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого з представниками патрульної поліції. Правоохоронці зупинили авто чиновника, після чого встановили, що той перебуває за кермом у нетверезому стані. На законні вимоги поліцейських Немілостівий реагував агресивно та намагався піти з місця події. На відео також зафіксована штовханина між чиновником та правоохоронцями.
Як повідомляє Укрінформ з посиланням на допис у телеграмі Дениса Шмигаля, Кабінет Міністрів звільнив із посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого.

«Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно розглянули питання звільнення заступника міністра», – написав він.

Шмигаль додав, що посада в Кабінеті Міністрів – це не привілей, це перш за все відповідальність перед людьми та країною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 21 Січня 2021 10:56
Менти все правильно зробили!Молодці що не подивились що він заступник міністра.І Шмигаль правильно зробив що його звільнив!Закон один для всіх не дивлячись на посади.
Правда Показати IP 21 Січня 2021 11:29
Чесно кажучи, там пів Ради треба звільняти, бо вони усі собі таке дозволяють... Заступник міністра він....
Діагноз Показати IP 21 Січня 2021 13:35
Би**о воно, той *заступник*.
Радувець Ларіса Показати IP 21 Січня 2021 14:58
Але матюки лунали від поліцаїв!
Лучанин Показати IP 21 Січня 2021 17:04
Щось мені здається, що без роботи він не залишиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus