USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Звинувачують в шахрайстві: на луцьку «блогерку на Porsche» скаржаться в кіберполіцію

29 Травня 2020 08:15
Користувачі мережі Instagram почали збирати відгуки та інформацію про потенційно шахрайські дії луцької блогерки Катерини Якимчук, відомої під ніком @tattingkate. У мережі починають активно розшукувати тих, кого блогерка обдурила, а дехто з користувачів повідомляє, що написав заяву в кіберполіцію на дії Катерини.

Розцінки та схема заробітку

Про Катю Якимчук з Луцька не чули, напевне, хіба ті, хто взагалі не має акаунту в Instagram або практично ним не користується. Дівчина, яка покинула навчання в університеті, завдяки соцмережі придбала собі Porsche і постійно вихваляється тим, що заробляє мільйони гривень. Вона розігрує на своїх сторінках айфони та автомобілі. А ще стверджує, що вчить людей заробляти реальні гроші. Дівчина розповідає про свій успіх, про те, як з кімнатки в гуртожитку переїхала у квартиру в новобудові, а потім – у власний будинок, як завдяки Instagram вона купила авто мрії.

У Катерини є власний фан-клуб постійних шанувальників, здебільшого це зовсім юні користувачі соцмереж, школярі та студенти. Вони не задумуючись кидаються на захист блогерки, якщо десь хтось про неї повідомить якусь негативну новину. Вони закидають повідомленнями і коментарями тих, хто наважився розповісти незаангажовані, не хвалебні враження про курси від Катерини.

Чим заробляє на життя блогерка? Починала Катерина з продажу солодощів власного виробництва. Потім було ще кілька «бізнесів». Але згодом вона наростила свій капітал на тому, що почала вчити інших заробляти. Причому вчить Катерина заробляти на гівах, тобто на розіграшах (гів – скорочення від слова giveaway, дослівно – «дешевий товар», «подарунок») .

Схема має такий вигляд: ви купуєте у Катерини курси, де вас вчать організовувати розіграші, набирати спонсорів. Ціна від тисячі гривень (без зворотного зв’язку) і 2800 зі зворотним зв’язком (вас додають у чат підтримки). Потім ви починаєте свій розіграш. Щоб успішно стартувати, купуєте у Каті або двох її партнерів Діми та Ані рекламу розіграшу, і вона вам та вашим спонсорам забезпечує «прихід», тобто нових підписників.

Розцінки блогерки вже злили в мережу, можна тут розшукати і фрагменти її відеоуроків, або ж їх розшифровку. За один розіграш від своїх же учнів вона отримує від 4500 гривень.


Не всі учні задоволені уроками

«Вона розповідала, що навчить заробляти на організації гівів, а продала можливість стати менеджером з пошуку спонсорів. Вона надала чіткі схеми: є ось такі гіви, за якими ви можете шукати спонсорів, надсилаєте мені гроші, приз або гроші на приз, я рекламую, я обираю переможця», – пишуть колишні учениці.

Одного разу в Катерини у прямому ефірі був ляп – одна з учениць відверто написала: «Не ведіться на це. Є понад 200 людей, які купили в неї курси, а тепер не можуть повернути гроші». Як розповідають учасники того ефіру – блогерка вдала, що цього коментаря просто не було.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАКРУТКИ ТА МАЛОКОРИСНІ КУРСИ: ЧИМ ЗАРОБЛЯЄ ЛУЦЬКА INSTAGRAM-МІЛЬЙОНЕРКА НА PORSCHE

Ось лише частина відгуків: «Це афера, нічого нового я на курсі не дізналася»; «Брали один курс про гіви. Це маячня, створена суто для заробітку Каті. Вчить робити якісний контент, а знімає курси як-небудь»; «Не рекомендую мати справу»; «Я особисто купила гів на мільйон, у якому мало бути щось реальне, те, що допоможе та навчить нас заробляти. Нас багато повелось і оплатили шалені гроші... Нам дали не надсекретну інформацію про гіви (її повно в Google), чисто вода-водища».


«Інформація в курсі – це вода, там немає чіткої систематизації. Чи ви вважаєте систематизацією порівняння з чоловічим органом (не буду висловлюватися, як Катерина). Чи, може, це авторські права? З чату мене видалили, хоч казали, що він не буде закритий. Курс 7 днів, а був лише 3. Я не хочу скандалів – розраховую на вашу порядність».

Одна з колишніх учениць Катерини спробувала зв’язатися з блогеркою через її маму: «Доброго дня, ваша донька не виходить на зв'язок більш як три дні. Хочу повернути свої гроші за курс, оскільки він виявися неефективним. Ваша донька обіцяла, що гроші від курсу повернуться вже після першого уроку, а якщо все-таки в учня не виходить, то вона поверне гроші. То чому вона не дотримує слова? Давно на неї була підписана і була гарної думки – хороша дівчина, яких висот досягла. А виявляється, в житті люди не такі, як в сторіз. Дуже шкода. Я для цього курсу гроші з кредитної картки зняла».

«Я оплатила 2800 гривень за інформацію, якої нема в інтернеті, хоч це все є. Я написала, їй що її інструкції не працюють. На що мені відповіли: «Значить, ви щось робите не так, у всіх працюють».

«Категорично не рекомендую цього «блогера». Курс «гів на мільйон», а насправді на три рублі. Секретна інформація, яку я почула на курсі, є в Google, Youtube, Instagram і т.д. Подача інформації жахлива, хоч би подивилася, як роблять відеоуроки. Напряглась би заради тих, які купують ті курси, або когось напрягла із своїх робітників».


Заплющуючи очі на негатив

Як розповідають учасники курсів, інформація, яку їм продали, в доступі лише сім днів. Набрати спонсорів на розіграші насправді не так легко, як їм розповідали на курсах. І попри те, що вони реально працювали, шукали спонсорів, це їм не вдалося. Повернути гроші не вдалося теж, хоча Катерина обіцяла, що курси окупляться практично одразу ж.

«Я не сиділа в очікуванні, я сама шукала спонсорів. Шукала цілими днями. Мене сто разів блокували. Потім я писала з інтервалом в 10 хвилин, щоб не блокували, уявляєте, ставила собі таймер і кожні 10 хвилин відправляла повідомлення. Я робила це не день і навіть не кілька тижнів. Я писала на парах, по дорозі додому, вдома, коли їла, коли вже хотіла спати – абсолютно весь час. Знайшла я так трьох людей. Потім нарешті настала дата того супер сторі, про яке в курсі вказували, що можна за раз зібрати майже всіх спонсорів, на що я і сподівалась. Писали мені тільки діти, або ж організатори інших гівів, аби зрівняти ціну і поставити менше. Магічним чином, зменшуючи ціну, мені вдалось знайти трьох спонсорів з цієї історії. Зовсім не так, як планувала», – пише колишня учениця Катерини Анастасія.
Після цього допису на дівчину посипався шквал критики від прихильників Катерини. Та й взагалі, на сторінці самої блогерки – лише почищені позитивні коментарі. Будь-які критичні коментарі видаляють. Часто на тих, хто відверто розповідає про своє невдоволення, чинять тиск: мовляв, прибери пост/коментар, тоді повернемо гроші за курс.

Рекламою розіграшів на сторінці блогерки теж не всі задоволені. Виявляється, оголошення про набір спонсорів публікували невчасно, з запізненням обіцяних термінів, пізно вночі.

Як розповідають учасники курсу, щоразу в чатах не 10-20, а по 500 людей. Але направду заробляти виходить хіба в 10%. Тим часом на своїй сторінці блогерка написала, що більше не буде «хорошою дівчинкою» і повертати гроші нікому не збирається.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗІ СКАНДАЛАМИ І КОНФЛІКТОМ З ВАЖКОХВОРИМ ЮНАКОМ: ЯК ЛУЦЬКА БЛОГЕРКА РОЗІГРУВАЛА БИТИЙ АВТОМОБІЛЬ

Наразі деякі з колишніх учнів Каті пишуть, що подали на неї заяву в кіберполіцію. Інформаційне агентство Волинські Новини скерувало запит до правоохоронних органів, аби з’ясувати, чи це справді так.
А тим часом, щойно ми почали цікавитися цією історією, наступного дня нам написала сама блогерка. Щоправда, з приводу публікації кількамісячної давнини. Їй запропонували дати коментар в телефонному режимі, проте вона на такий варіант на момент публікації матеріалу так і не погодилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
Отакої Показати IP 29 Травня 2020 08:32
Таке воно життя в смартфоні...
Оля до Отакої Показати IP 29 Травня 2020 10:28
Вона гнила і ниці людина, яка образила тяжкохворого хлопця і щодня дурить людей
Анонім до Отакої Показати IP 29 Травня 2020 19:38
це схемщиця з рагульським акцентом.
Віник Показати IP 29 Травня 2020 08:34
Шв*бра та Катька
К Показати IP 29 Травня 2020 08:53
Марочники , з кульковими ручками вже в соц. мережах.((
Євробидло Показати IP 29 Травня 2020 09:11
Інфоцигани.
Бульба Показати IP 29 Травня 2020 09:19
Ну просто дівчина мусить заплатити податки!! Решта все вода!! І якщо хтось ведеться на такі речі то який кримінал??? Вона продає свої знання і свій час!! Хтось купує)))!!
лучани Показати IP 29 Травня 2020 09:38
Самі,добровільно ,віддали гроші. То ,хто їм тепер винен?
Я Показати IP 29 Травня 2020 10:04
Усі тепер хочуть стати блохерами, постити відео з шикарних курортів і нічого не робити. І для цього готові вивалювати в інтернет усе:як поснідав, як сходив у туалет, як посварився з жінкою/чоловіком. Я думала, що це вже дно... А ні. Є ще ідіоти, які беруть кредити, щоб послухати отаку от Катю. Якби курси "Як стати мільйонером" справді були ефективними, то ми б усі досі мали на рахунку по кілька мільйонів. А так їх має лише автор курсу.
Законослухняний гром до Я Показати IP 29 Травня 2020 12:00
Переважно, це неосвідчені діти яких важко в наївності звинувачувати. Всі ми такі були, просто тоді в нас не було доступу до інтернету) Хоча згадайте банальні піраміди ммм. Треба в першу чергу присікати таких шахраїв, щоб вберегти незахищенних осіб. Або вимагати на законодавчому рівні забороняти такі 'заробляння', чи якщо це неможливо - висвітлювати, як зробив данний ресурс, за що йому подяка, і краще висвітлювати там де це побачить ті на кого направлені ці шахрайства.
12345 Показати IP 29 Травня 2020 10:08
Повністю згоден з лучанами - ніхто нікого не змушує купувати курси....будь який навчальний продукт може бути нецікавим, некорисним і т.д.... єдине, що я пораджу Каті, це укладати договори з чіткими умовами...тоді не виникатиме жодних питань й відповідно маніпуляцій....
до Бульби Показати IP 29 Травня 2020 10:13
Які там знання!) Одне суцільне шахрайство.В циганок на вокзалі теж знання ?))))
Ббс Показати IP 29 Травня 2020 10:17
Все новое, это хорошо забытое старое... МММ 21 века. Когда начинаются смутные времена, такие деятели процветают. Последний пример из 90-х, - Сергей Мавроди многие еще помнят.
міщанка до Ббс Показати IP 30 Травня 2020 23:21
B2B
Справедливість Показати IP 29 Травня 2020 10:24
По-моєму, це початок кінця пупкіної-дупкіної)
Анатолій Показати IP 29 Травня 2020 10:43
Без лоха - жизнь плоха. А якщо серйозно, то яка кіберполіція, які заяви? Склад злочину відсутній
З до Анатолій Показати IP 29 Травня 2020 10:54
Е людина буде і стаття повір мені!!!!!!
1234 до З Показати IP 29 Травня 2020 11:49
Перестань читати афоризми. На ідіотах світ побудований, плачте в долоньки! Тут єдине, що цікавить це позиція ДФС і виконання ЗУ Про легалізацію коштів....
Ані до Анатолій Показати IP 29 Травня 2020 11:32
Тобто відсутній? Шахрайство як мінімум, а якщо ще розібратися з її податками та легалізацією....купа роботи
1234 до Ані Показати IP 29 Травня 2020 11:50
Нема там ніякого шахрайства.
Ш Показати IP 29 Травня 2020 10:49
А ХТО ЦЕ ТАКА? ГЕОПОЛІТИК ЧИ ВЛАСНИК ВЕЛИКОГО ПІДПРИЕМСТВА,А МОЖЕ КРУТИЙ БАНКІР,ЧИ ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДЕРЕКТОР ЗАВОДУ ХТО ЦЕ? ВАМ ЖУРНАЛІСТАМ НЕ ХВАТАЕ ТЕМ ДЛЯ РЕДАКЦІЇ? ЇЇ НІХТО НЕ ЗНАЕ ПРО КОГО ВИ ПИШЕТЕ?
1234 до Ш Показати IP 30 Травня 2020 22:12
Вона більше бабла заробляє чим всі разом з твого списку.
Янеробот до 1234 Показати IP 31 Травня 2020 16:23
оце вже дійсно - знають її якраз завдяки журналістам, а ще дітям, які вірять в казочки і розносять інфу по сайтах новин
Луцьк Показати IP 29 Травня 2020 11:03
те що вона коменти удаляє не в її сторону, тобто, не похвальні -факт! Перевірено особисто! Та ще й в дірект відписує хамського, і блокує відразу! То яка може бути чесність від неї?!
Шо небудь Показати IP 29 Травня 2020 11:27
Яке шахрайство? Ніхто не заставляє людей купувати курси, але лошар заробити легких грошей вочевидь дуже багато, тому це все буде процвітати, допоки буде Інстаграм. Катя молодець, продає повітря, а дурні ведуться - це ж треба теж ще вміти)) Правильно сказали вище - гроші люди вкладають у курс, курс проводиться - який він, це вже інша справа, але продукт, за який сплачено вони отримали, все чесно))
Анна Показати IP 29 Травня 2020 11:29
Абсолютна правда, я купувала в неї курс про способи заробітку..Там така маячня була, записані в інстаграм сторіс. Типу як створити інтернет магазин: заходиш в інстаграм і створюєш.... Лохотрон ще той
Кулемет Показати IP 29 Травня 2020 11:52
"Пока живут на свете дураки, Обманывать нам, стало быть, с руки. Какое небо голубое! Мы не поклонники разбоя: На дурака не нужен нож, Ему с три короба наврешь И делай с ним, что хошь." А за те, шо обмовила онкохворого хлопця, має вибачитись.
127 Показати IP 29 Травня 2020 12:27
Марк Твен шутил "Хорошо что на свете есть дураки, это благодаря им мы преуспеваем".
Юліанна Показати IP 29 Травня 2020 13:09
Всі хочуть багато грошей і легкого заробітку і починають вестися на подібних шахраїв! Хочеш заробляти- вибери професію і вчися, в нас в Україні їх є безліч А ті хто каже що неможливо знайти роботу, значить погано хотіли. Як може дівчина навчити заробляти, яка сама покинула університет? Це треба бути на скільки низькою людиною щоб ще платити щоб подивитися відео якоїсь блогерки. Чого не дзвонили до поліції коли оплачували відео?
Галушка Показати IP 29 Травня 2020 13:30
А все таки скільки кругом лінивих дурачків. Думає, вип'ю стакан зарядженої води за 2500, і дивись, пройде мій остеохондроз, мільйон на карту капне, п.ніс побільшає на 5 см... Як то сказано легендарним приборкувачем лохів: лох - не мамонт, лох не вимре. Інфоциганота - бич сучасного суспільства.
Заголовок Показати IP 29 Травня 2020 14:53
Заголовок просто топ, бля більш адекватно не можна було сформулювати ?
Катя шахрай Показати IP 29 Травня 2020 16:01
Вона обдурює людей тупа д*рна шк*ра противна!!!
Інспектор Показати IP 29 Травня 2020 16:32
Пропоную викликати на дебати онлайн або на стрілу біля Променя
Коп Показати IP 29 Травня 2020 17:01
Хах, зараз зі сраки рвуться, розігрують ті айфони раз за разом, бо ж, ремонт треба робити в будинку! Де ж візьмуть гроші, як не на гівах ))
Петрович Показати IP 29 Травня 2020 17:49
Доки будуть такі лашари купляти в неі курси. Доти Пупкін і Дупкін працюватимуть! Розумні люди на такий брєд не клюнуть.
Лучани Показати IP 30 Травня 2020 07:20
Вона випадково не дочка Супрун?
lentoshkaaa Показати IP 30 Травня 2020 09:21
Особисто в мене не має до неї такої ненависті. В мене знайома отримала айфон який виграла в неї в профілі. На рахунок автомобіля, на якому їздить її мама, якщо це дійсно правда, то в мене великі сумніви. А якщо хтось купує в неї гіви, то зрозуміло вона і буде продавати свої знання. То ж нікого вона не змушує їх купляти. Тому, думайте перед тим як щось купувати і тим більше в Інтернеті.
Микола Показати IP 30 Травня 2020 09:28
Так лохів і вчать!Це яким треба бути дебілом,щоб вестись на таку х...ню..А всіж хотіли капусти рубонути і ніхрена не робити...дятли
Фанати катьки Показати IP 30 Травня 2020 10:32
Ми не дамо її образити.Вона наше психоїдилічіскейе гуру і вопше фсьо!
Адвокат Показати IP 30 Травня 2020 11:20
Суд це дуже добре.Заодно сливуть факти про несплату податків коли ще не була підприемцем . Про виробництво без санітарних дозволів та медичних книжок. Чи мае продукція терміни зберігання та виготовлення.Чи платяться податки із зарплати своїм робітникам.Про зміст курсів - обіцяне і реальність і т.д.
Юлія Показати IP 1 Червня 2020 02:08
Деградация полная!Раньше люди за знаниями в школу шли,в библиотеку и в университет,а теперь к Кате,которая сама нигде не училась!Жаль только,что несовершеннолетние подвержены её мошенничеству!Раньше мечтали доктором ,космонавтом,военным стать,а сейчас -аферистами и обманщиками!
Зеленетеля Показати IP 4 Липня 2020 23:11
Кароч я сказала верни гроші до початку курсу мені не 2800 вернула а 2532.Це слава богу шо я прочитала все це і моя подруга дай боже їй здоровя , а мені у мої 30 мозґів, мені скинула відгуки. Урок для нас всіх перевіряйте інфу і відгуки завжди.
Коля Показати IP 13 Липня 2020 19:47
Схаменіться, а то зараз лусните від заздрощів! Соромно за людей!
Рівнянка Показати IP 15 Липня 2020 22:03
Прокоментую переписку представника сайту з Катериною. Якщо у вас є хоча б один юрист в команді, то він мав би вам пояснити, що підприємець дійсно не зобов'язаний надавати коментарі телефоном, оскільки це не є офіційним способом спілкування з ним. Лише письмове листування є офіційним способом спілкування. Тому ваше наполягання щодо телефонного пояснення є нікчемним з юридичної точки зору... Це хайп, а не офіційне спілкування)) Якщо ви бажаєте виглядати неупереджено та дбаєте про репутацію серйозного видання, то важливо розумітися також і в юридичних аспектах отримання інформації і її подачі читачам.
Анонім Показати IP 16 Липня 2020 00:43
Стільки грошей нема, як хочуть заробити її учні... Гіви неефективні, тупо накрутка халявщиків і неплатоспроможної аудиторії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus