USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Звинуватили журналістів: блогери відреагували на смерть директора Будинку вчених у Львові

3 Грудня 2021 16:27
Вранці 3 грудня у Львові помер директор Будинку вчених Роман Славітич. Днями заклад закрили через «голодну блогерську тусу». Натомість блогери звинувачують журналістів у смерті директора.

Про це інформує 24 канал.

Роман Славіч знепритомнів у міській раді Львова. Медики не змогли його врятувати. Колеги директора Будинку вчених розповіли, що він взяв близько до серця скандал навколо «голодної туси».

Українські блогери, які були на вечірці в День пам’яті жертв Голодомору, вже відреагували на жахливу звістку. Однак вони не визнають своєї провини в скандалі, який стався навколо вечірки, а звинувачують ЗМІ, які «публікували перекручені та роздуті статті».

В інстаграм-сторіз опублікували відповідні реакції Олександра Пустовіт, Тетяна Самбурська, Олександр Куровський, Наталія Литвин. Вони висловлюють співчуття рідним і близьким, однак кожен з них наголошує, що смерть Романа Славіча спричинив «публічний булінг». Зауважимо, саме блогери спровокували скандал, висвітлюючи в мережі вечірку в стилі БДСМ, яку влаштували в Будинку вчених.

Олександра Пустовіт: «Дуже боляче про це говорити, але ось до чого доводить публічний тиск і булінг. Люди часто забувають, на кого вони перетворюються в боротьбі за жагу справедливості. Погрожують, бажають смерті. Наносять моральну та фізичну шкоду. Останніми днями інтернет просто «кишить» хейтом та жорстокістю. Невже гра окремих осіб та корисливі наміри коштують життя? Залийшамося людьми. Завжди. І мовчки поспівчуваймо, зробімо висновки».

Тетяна Самбурська: «Ось до чого доводить публічний булінг і тиск. Я молода, але ледь витримала це все. ви не уявляєте, які думки лізли в мою голову. Люди часто забувають, на кого вони перетворюються у боротьбі за жагу справедливості. Погрожують, бажають смерті, цькують, наносять моральну та фізичну шкоду. Невже це штучне роздуття, перекручення, натравлення журналістів та «боротьба за справедливість» коштувала життя людини? Досить вже! Одумайтесь, люди!»
Олександр Куровський: «Дуже болісно усвідомлювати, до яких жахливих наслідків може призвести публічний булінг, жага «справедливості» і жорстокість, яка захопила інтернет останніми днями. Світ врятує розуміння і доброта, а не цькування і бажання «помсти».

Наталія Литвин: «Ось до чого може призвести булінг і бажання «помсти». Це страшно! Нехай кожен зараз подумає про себе: скільки хорошого сказав, а скільки разів побажав комусь смерті, написав хейт? Викликав на допити, дзвонив, висвітлював номери та писав перекручені статті у ЗМІ. Жага розплати? Справедливості? Будьте людьми».

Нещодавно львівський Будинок вчених потрапив у скандал. Інстаграм-блогер Олександр Заліско орендував там приміщення, щоб відсвяткувати свій день народження. Однак дата вечірки збіглася з Днем пам’яті жертв Голодоморів. Це викликало шалене обурення громадськості. Низка компаній відмовилась від співпраці з блогерами. Своєю чергою, роботу Будинку вчених призупинили.

Зауважимо, вибачення за вечірку, яка відбулася в суботу, з’явилися на сторінках блогерів лише в понеділок. Напередодні в неділю вони заявляли, що «всі раптово стали дуже правильними», адже писали про еротичну вечірку в День пам’яті жертв Голодомору. «Лідери думок» нібито усвідомили, що сталося лише тоді, коли великі бренди розірвали з ними рекламні контракти. Іменинник Олександр Заліско визнав свою «тупість» і «неуважність», розповівши, що його позбавили майже всіх джерел доходу, що є для нього величезним ударом.

Олександр Заліско опублікував на сторінці в інстаграм і відео, в якому заявив, що Роман Славічич не витримав тиску, який відбувся на нього протягом останніх днів.

Також на смерть директора Будинку вчених відреагував ведучий «голодної туси» Володимир Остапчук. Зауважимо, раніше блогерка Саша Пустовіт звинуватила Остапчука в скандалі. Нібито його «необдумане і дибільне сторіз спровокувало всеукраїнський скандал».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Простий чоловік Показати IP 3 Грудня 2021 17:06
Кінчене покоління. Без моралі, переконань і совісті. Вони навіть не усвідомлюють, що першопричина трагедії вони самі. Голова у них не для того, щоби думати. А родині - співчуття.
людина до Простий чоловік Показати IP 3 Грудня 2021 17:43
якщо елементарно державі ( у вигляді податкової) пох на тих блогерів, то їм мораль, совість не головне, а вот $ в пріоритеті.
Лучанка до людина Показати IP 3 Грудня 2021 18:30
Якраз блогери , можливо не всі, але більшість справно сплачують податки. А ось держава не відмінила святкувань в цей день. Усі ресторани, кафе, клуби працювали, люди розважались і нікому до них діла не було і немає. Чому ж чіплятися до блогерів? Вони що не люди не можуть розважатись? Ну так зробили помилку, відсвяткували не в той день, але чому люди не можуть допустити що вони дійсно не знали що саме в цей день, день пам’яті жертв голодомору. А ви знаєте всі свята і історичні дати ? Можливо , просто треба бути добрішими і людянішими, не цькувати інших, не бажати зла тим хто краще живе за вас. За що звільнили директора будинку вчених, за те зо він дозволив вечірку, а чому він мав не дозволяти якщо в цей день не було це заборонено. Довели людину, і справді довели не блогери , довели люди своїм злом і ненавистю до всіх і всього
Лучанка Показати IP 3 Грудня 2021 19:18
І чому діло люди мають лише до блогерів, а до співаків і т. Д не чіпляються В той день був концерт у Злати Огневич, Артема Пивоварова та Tayanna
Лучанин до Простий ч Показати IP 3 Грудня 2021 19:56
Швидше за все, кінчене покоління - це Ваше. Тисячі людей у цей день щось святкували: дні народження, весілля і т.д. Для чого чіпати тих блогерів? Знайшли цапа-відбувайла? Ну і виродок же Ви...
Народна прокуратура до Лучанин до Простий ч Показати IP 3 Грудня 2021 22:02
Можете навести приклади, чи так ляпаєте язиком?
Бо Показати IP 3 Грудня 2021 20:59
Навіть галичани не вірять у міфи голодоморські!
Не журналіст Показати IP 3 Грудня 2021 21:31
Всі, хто доводить до таких наслідків людей рано чи пізно поплатяться. Шкода тільки, що через них страдають їх діти, які родяться, або стають інвалідами, або і гірше. Таке безслідно не проходить! Журналісти! Дотримуйтеся правил людської моралі! Гроші в житті не головне.
Голодний Показати IP 5 Грудня 2021 12:10
Чорти та пов...ї влаштували тематичну вечірку, в день скорботи за загиблими людьми під час голодомору, за це й поплатились.
Нема на то ради! Показати IP 5 Грудня 2021 16:21
Полішуки самі рубають гілляку, на якій сидять - самі рубають ліс, в якому живуть. Ще й дітей привчають до того. Живуть не розумом, а грошима.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus