USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

З’ясували причини групового отруєння газом у Нововолинську

9 Січня 2013 10:15
Причини групового нещасного випадку отруєння газом з’ясували працівники Держгірпромнагляду в області. Мовляв, власник квартири, у якій стався інцидент, власноруч порушив систему газопостачання.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Так, фахівці теруправління Держгірпромнагляду в області завершили технічне розслідування групового нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу в побуті. Нагадаємо, трагедія сталася 30-ого листопада у п′ятиповерховому будинку № 39 мікрорайону «Шахтарський» у Нововолинську. Шістьох мешканців квартири № 14 госпіталізували у Нововолинську центральну міську лікарню з ознаками отруєння чадним газом.

За висновками комісії нещасний випадок стався через самовільне втручання власника квартири № 14 в систему газопостачання та самовільне влаштування примусового відводу продуктів згорання кухонної витяжки у димовий канал квартири № 10, розташованої поверхом нижче. У результаті цього продукти згорання з квартири № 10 через димовий канал і вентиляційну систему потрапили в квартиру № 14.

Зокрема, під час проведення технічного розслідування комісія виявила ряд порушень посадовими особами та працівниками філії ПАТ «Волиньгаз» Нововолинське УГГ вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці, що створюють загрозу виникнення аварійної ситуації при експлуатації систем газопостачання. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнули 1 посадову особу та 1 працівника Нововолинського УГГ.
Для усунення причин нещасного випадку та запобігання аналогічним нещасним випадкам в майбутньому, розробили низку заходів, зокрема: провести перевірки багатоповерхових житлових будинків мікрорайону «Шахтарський», в яких встановлено газові прилади та апарати, що працюють з відведенням продуктів згорання в димоходи; провести обстеження димових та вентиляційних каналів багатоповерхових житлових будинків мікрорайону «Шахтарський»; провести роз′яснювальну роботу серед населення щодо безпечного користування газом у побуті; посилити контроль за дотриманням вимог нормативних документів з промислової безпеки та охорони праці при виконанні робіт з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чеширский Кот Показати IP 9 Січня 2013 10:29
Не совсем понятно, какое отношение имеет система подачи газа к системе удаление продуктов сгорания. Это из пресс-релиза цитаты?
miassol до Чеширский Кот Показати IP 9 Січня 2013 10:39
Так точно.
Чеширский Кот до miassol Показати IP 9 Січня 2013 11:04
чЮдненько. Тогда вопросов к Вам, девочки, нет. Остается вопрос к тем, кто составляет эти пресс-релизы.
miassol до Чеширский Кот Показати IP 9 Січня 2013 11:08
http://my.jetscreenshot.com/demo/20130109-zdok-11kb.jpg Прошу.
Чеширский Кот до miassol Показати IP 9 Січня 2013 11:13
Спасибо. Эту контору давно знаю. Когда-то там работали грамотные спецы. Что там делается сегодня, могу только догадываться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus