USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зима змінить умови війни і для російської, і для української армії, – британська розвідка

14 Листопада 2022 15:54
Зміни світлового дня, температури та погоди вплинуть на перебіг війни і для російських, і для українських військових.

Про це у Twitter повідомила розвідка міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

«Зима змінить умови війни і для російських, і для українських сил. Зміни світлового дня, температури та погоди створять випробування для воїнів. Будь-які рішення, які ухвалюватиме російський генштаб, частково залежатимуть від настання зими», – ідеться у повідомленні.

Читати ще: Небезпека наступу з Білорусі може зрости після втрати росіянами Херсону, – Буданов

Оскільки світловий день скоротиться до менш ніж 9 годин порівняно з 15-16 годинами в розпал літа, це призведе до меншої кількості наступальних дій і більш статичних оборонних ліній.

Крім того, середня температура знизиться з 13 градусів у період з вересня до листопада до нуля у період з грудня до лютого. Війська, які не мають зимового одягу та житла, з великою ймовірністю можуть постраждати від холоду й ран.

Читати ще: Експерт пояснив, як втеча ворога з Херсона може вплинути на інші напрямки

Також вікно «золотої години» для порятунку тяжко пораненого солдата скорочується приблизно наполовину, що значно збільшує ризик контакту із противником.

«Сама погода, ймовірно, призведе до збільшення кількості опадів, швидкості вітру та снігопаду. Кожне з них створюватиме додаткові виклики і без того низькому моральному духу російських сил, але також створюватиме проблеми з обслуговуванням обладнання», – зазначили у британській розвідці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus