USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Актова зала, водовідведення, інклюзивний центр: Луцьк готується до нового навчального року

21 Червня 2018 14:01
Стан навчальних закладів, зокрема належність виконання ремонтних робіт, представники Луцької міської ради оцінили 21 червня. Так, вони відвідали загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів № 15, навчально-виховний комплекс № 9 та Будинок вчителя, де з 1 вересня запрацює інклюзивно-ресурсний центр.

Як пригадав депутат міськради, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, актова зала школи № 15 тривалий час перебувала в аварійному стані.

«Фактично не було можливості використовувати актову залу. Останній раз тут відбувалися якісь роботи 50 років тому, коли й будувалася ця школа. Тож було вирішено провести капітальний ремонт», – зазначив Ігор Поліщук.
Він додав, що майже за 1,5 мільйона гривень протягом кількох місяців у залі вдалося повністю замінити підлогу, зробити стелю, облаштувати сцену, замінити стільці, реконструювати освітлення тощо.

«Результатом роботи ми дуже задоволені, і вже цієї неділі (24 червня, – ВН) атестати дітям вручатимуть у новій актовій залі», – наголосив депутат.

Інженер управління освіти Луцької міської ради Юрій Коцур розповів, що цього року в школі заплановано провести за кошти НЕФКО роботи з термомодернізації.

Загалом завдяки програмі НЕФКО-3 близько в 36 навчальних закладах міста проведуть повну термомодернізацію, що включає заміну вікон, утеплення фасадів, облаштування індивідуально теплових пунктів. На ці роботи буде спрямовано 7,3 мільйона євро.
У зв’язку з дещо нижчим розташуванням у школі № 9 постійно боролися з підтопленнями, а підвал практично завжди був заповнений водою. Тож постала нагальна потреба облаштувати в школі систему водовідведення.

Як розповів майстер Віктор Корець, протягом двох місяців роботи вдалося встановити насосну станцію, яка працює в автоматичному режимі, та прокласти 365 метрів дренажу.

«Завдяки цій систему вода збирається в насосну станцію, звідки перекачується в міську каналізаційну систему. Тож ми відкачали воду з підвалу і мінімізували ризик підтоплення», – сказав Віктор Корець.
Орієнтовна вартість робіт склала 1,4 мільйона гривень.
Окрім того, у школі облаштували пандус і туалет для маломобільних груп населення. Завдяки цьому вже цього року в навчальному закладі мали змогу здавати ЗНО діти з інвалідністю з усієї області.
Своєю чергою, аби зробити Будинок вчителя доступним для маломобільних груп населення, потрібно близько 1,9 мільйона гривень. За ці кошти заплановано облаштувати пандус, укріпити споруду та провести капітальні роботи всередині приміщення.

«Відповідно до вимог чинного законодавства, із 1 вересня цього року у всій країні мають запрацювати інклюзивно-ресурсні центри для дітей із особливими освітніми потребами. Для Луцька передбачено три таких центри, поки ми готуємо перший у Будинку вчителя. Так, на 12 тисяч дітей має бути один інклюзивно-ресурсний центр», – зазначила керівниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.
«Ми бачимо, що час бере своє. Так, якби ми сьогодні не розпочали ремонт у Будинку вчителя, то наступного року, ймовірно, вже не було би що ремонтувати. Ми почали з того, що скріплювали стіни, зміцнювали несучі конструкції і зараз поступово цьому приміщенню надаємо друге життя», – підкреслив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Він зауважив, що, здійснюючи ремонти в навчальних закладах за кошти міської ради, а також проводячи періодичні огляди, міська влада дбає про забезпечення комфортних умов для навчання дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus