USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Я собі 0,0 взяв», - керівник луцького училища, якого судять за вимагання грошей

29 Березня 2013 18:38
Оголошення вироку директору Луцького вищого професійного училища №9 Геннадія Батова Луцький міськрайонний суд Волинської області призначив на ранок 1 квітня.

Судове засідання щодо керівника навчального закладу відбулось 29 березня у Луцьку.

Свідок по справі, колишній майстер ЛВПУ №9 Валерій Білоус після засідання розповів, що у прокуратурі давав покази, однак їх приймати не хотіли, в суді ж він, мовляв, дав акт перевірки КРУ (прим. КРУ − контрольно ревізійне управління), який є документально підтвердженим.

«Я майже четверть віку працював в училищі. Бралися хабарі з батьків за практику учнів: або несли готівкою, або перераховували на рахунки училища, на «благодійні». Неслася готівка і давалася розписка. По перерахунку за державні кошти виконувалася робота, а в дійсності брали готівку й готівку прикарманювали. Документально тоже підтвердження я маю. Прокуратура й до цього часу настирно покриває. Чому? Проплачено. Йде вказівка впливових дядьків, владних структур», − зауважив колишній майстер ЛВПУ №9.

Слід зауважити, нещодавно під час перевірки прокуратура Луцька встановила, що в Луцькому вищому професійному училищі законодавчі вимоги повністю ігноруються.

Як повідомили у прокуратурі міста, директор цього навчального закладу впродовж
2009-2011 років скликав на збори батьків та учнів, які вступили до ВПУ, і вимагав переказувати кошти на рахунок благодійного фонду, створеного при училищі.

Обвинувачений Геннадій Батов вважає, що звинувачення стосовно нього «ні на чому на ґрунтується».

«Шістдесят так званих потерпілих не визнали себе потерпілими. Сказали в суді, що не мають претензій до училища, до особисто директора, тому що розуміють, всюди так робиться. Я собі нуль цілих нуль десятих взяв - нічого не взяв. Сотні тисяч назбиралося за рік: 100, 200, 300 благодійних коштів. В одній школі, не буду називати, по 80 гривень платиться. В школі! А ми даємо освіту, мусимо матеріальну базу мати, обладнання якесь мати. У нас більше 50 гривень благодійних коштів не вилітає за місяць», − резюмував директор ЛВПУ №9.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus