USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Міська рада залишила земельні ділянки ринку Токарському

29 Квітня 2013 16:19
У конфлікті між приватними підприємцями та фірмою «Скорпіон-сервіс», якою володіє Василь Токарський, депутати Луцької міської ради зайняли позицію бізнесмена.

Про це стало відомо під час 40-ї сесії Луцької міської ради 29-ого квітня.

Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба вніс на розгляд депутатів пропозицію скасувати рішення виконкому, згідно з якими приватна фірма «Скорпіон-сервіс» користується земельною ділянкою на Завокзальному ринку, що поміж вулицями Кравчука і Карпенка-Карого.

За словами депутата, обранці громади мають втрутитися у конфлікт, який триває між приватними підприємцями і фірмою «Скорпіон-сервіс» 7 років. «Слід би було Луцькій міській раді ухвалити рішення, які б врегулювали порядок використання цієї ділянки.
Урегулювати конфлікт може тільки власник, а це - Луцька міська рада. Тому вона має скасувати рішення, які є підставою для судових спорів. Пропоную скасувати чотири рішення виконкому два 2000-ого і два від 2001 року», - зазначив Богдан Шиба.

Натомість депутат Антон Сосновський зауважив, що він не підтримає цей проект, оскільки є рішення судів на користь Василя Токарського: «Треба закрити тоді юридичний відділ Луцької міської ради, який уже дав негативну оцінку проекту рішення. Бо ніхто не думає про те, якщо ми приймемо це рішення, то це негативно вплине на бізнес-середовище у місті».

На сесії також заслухали представників сторін. Зокрема захисник інтересів підприємців ринку Володимир Кунц зазначив: «Дуже дивні зауваження почув від депутатів. Токарський взяв 10 мільйонів гривень з людей за користування ділянкою, а в бюджет дав 120 тисяч гривень. Куди пішли кошти - ніхто не знає. Це ганебне розпорядження. Луцька міська рада не може створювати ринки не для себе, а для когось. У цьому випадку - для Токарського».

Підприємці скаржаться, що бізнесмен Василь Токарський збагатився за їх рахунок, а потім вирішив їх звідти вигнати. Постраждалі кажуть, що за цим стоїть добробут 60 сімей, чиї торгові павільйоничики стоять на тій землі і вони лише за це живуть.

Своєю чергою, представники іншої сторони, зокрема заступник директора «Скорпіон-сервіс» Віктор Мохнюк сказав: «Зараз вийшла людина, каже: ми підприємці, нас 60. У нас на фірмі - теж люди і теж сім'ї. Я не можу запропонувати 3 мільйони гривень в бюджет як підприємці. Але ми постійно платимо податки в міську казну. Якби ми не платили, нас би вигнали. Земля згідно з договором оренди перебуватиме у нас 25 років, але це - комунальна власність. Ні одного суду підприємці не виграли».

Також представники Василя Токарського зауважили, що є рішення судів і міська рада не має права їх скасовувати або коментувати.

У результаті з 33 зареєстрованих депутатів на сесії проект рішення Богдана Шиби підтримали 22 обранці громади. Таким чином міська рада підтримала у конфлікті позицію Василя Токарського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я з Луцька Показати IP 29 Квітня 2013 18:48
Нема слів. Слухайте, цьому Шибі хто-небуть вже карман зашиє? Скільки вже можна в нашому місті воду каламутити?!
Міля Показати IP 29 Квітня 2013 23:22
Шиба, то ще той фрукт.
Справедливий Показати IP 6 Травня 2013 15:55
120 тисяч гривень у бюджет, решту хлопці поділили між собою, щоб не бідувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus