USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На місці, де потонула лучанка, за гроші стрибають у бурхливий вир

16 Жовтня 2013 16:46
Знаменитий яремчанський водоспад Пробій на річці Прут - популярне місце для екстримальних стрибків у воду. Щороку, стрибаючи для туристів за гроші на Прикарпатті гинуть гуцульські відчайдухи, - повідомляє «0332.ua».

Водоспад Пробій - дуже підступне місце, на що вказує сама назва. Вона означає, що вода пробиває собі дорогу і по без того бурхливій річці. Для багатих іноземців місцеві пропонують подивитися захоплюючу атракцію: демонструють карколомні стрибки у воду за гроші.
ЧИТАТИ ЩЕ: ТІЛО 14-РІЧНОЇ ЛУЧАНКИ, ЯКА ВПАЛА У РІЧКУ, ЗНАЙШЛИ ЧЕРЕЗ 5 ГОДИН
Гуцульські каскадери досконало знають дно, тож часто нормально стрибають і виходять живими з виру. Було, що кілька молодиків серйозно травмувалося і на водоспаді поставили охорону, але вона стояла недовго.

«У вихідні та святкові дні можна заробити від 300 до 500-600 гривень за один стрибок», - розповідають любителі випробувати долю.
Найщедрішими, зі слів хлопців, є гості зі Східної України та росіяни. Останні після «показових виступів» гуцулів й собі скачуть у воду. На жаль, буває, що такі стрибки стають останніми. Здебільшого гинуть ті, котрі не знають, наскільки підступне це місце. Адже, щоб вийти неушкодженим з водяного виру, треба добре знати, де яка яма, коли прибуває більша вода, де під водою виступає камінь, наскільки сильна течія, з якого місця краще стрибати.
Місцеві також пов’язують небезпеку водоспаду з містикою: гори не люблять чужих.
Біля водоспаду патрулюють, але нехай би навіть через кожен метр стояло по міліціонеру, як стрибали, так і будуть стрибати.
«У нас видано розпорядження міського голови Яремче про заборону купання на водоспаді і біля нього, місць облаштованих для купання там немає і не може бути. Ми поставили спеціальні стенди, де написано, що купатися заборонено й небезпечно для життя. Окрім цього, рятувальники спільно з міліціонерами та працівниками відділу Держтехногенбезпеки проводять спеціальні рейди, особливо у вихідні та святкові дні. Із тими, хто купається та стрибає, проводимо профілактичні бесіди», - розповідає Петро Савчук, начальник міського відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи.

Нагадаємо, що на вихідних у Яремчі потонула луцька школярка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus