USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кіндера можуть виключити з «Батьківщини» за міжнародний скандал у Ковелі

16 Серпня 2016 14:51
Питання встановлення пересувного цирку та зоопарку на місці масового розстрілу євреїв під час війни підняли під час засідання бюро обласної партійної організації «ВО «Батьківщина».

Ініціаторами обговорення були депутати, члени фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді, Ігор Лех, Андрій Турак, Анатолій Бусько, - пише в блозі на сайті Волинської облради Андрій Турак.

Депутати облради запитали голову обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Олега Кіндера, чи правда те, що написав у своїй статті директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський – «Цирк на місці кладовища», яку він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

В ній йдеться про те, що Ковельський міський голова Олег Кіндер своїм розпорядженням дозволив приватному підприємству «Продюсерський центр «Гастролі в Україні» на період з 19 серпня по 4 вересня цього року проведення вистав цирку-шапіто «Рів'єра» на місці масового розстрілу євреїв.

«Рівно 74 роки минуло від дня знищення. Відбулося це на місці еврейського кладовища. Чоловіків, жінок, дітей, людей похилого віку вбили і там же закопали. За мінімальними оцінками в той день було знищено дві з половиною тисячі людей, за максимальними – близько шести тисяч», - розповів Едуард Долинський.

Долинський обурюється, що «історія продовжується і сьогодні, адже на місці, де знаходилось це кладовище і де закопані ці люди, дозволили встановити пересувний цирк і зоопарк».

Як повідомляло раніше Інформаційне агентство Волинські Новини, такий акт вандалізму, як видача дозволу про розташування цирку на місці історичної пам’ятки, викликав міжнародний резонанс.

Як повідомляє ТСН, кладовище на цьому місці було ще 40 років тому. Усе, що залишилося від нього, – потрощена мацева – стела-надгробок.

"Цвинтар був дуже великий, його територія складала більше гектара", – розповідає ковельський краєзнавець Петро Вільчинський.

Саме тут улітку 1942-го німецькі окупанти масово розстрілювали євреїв.

"За різними документами, які ми знайшли в архівах, тут було розстріляно від 2,5 до 6 тисяч єврейського населення", – каже виконавчий директор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський.
До слова, вже протягом п’яти років єврейська громада Волині намагається встановити на місці розстрілів меморіал, проте щоразу їм відмовляють.

У відповідь на запитання однопартійців Кіндер підтвердив своє розпорядження на дозвіл проведення вистав цирку-шапіто, і зазначив, що ніяких спростувань і вибачень він робити не буде, оскільки в Фейсбуці пишуть різне.

Він переконував, що там ніякого кладовища немає, це все придумали, і декілька разів запитував Андрія Турака, «чи він підносив патрони, коли розстрілювали євреїв».

На запитання Турака, чому відмовляють єврейській громаді на місці розстрілу встановити меморіал, міський голова відповіді не дав.

Депутати обласної ради запропонували Кіндеру, як головуючому на бюро, включити в порядок денний і проголосувати за звернення до Юлії Тимошенко, щоб вона дала оцінку його ганебному вчинку та виключила Кіндера з партії «ВО «Батьківщина».

Олег Кіндер відмовився це зробити, і його оточення Людмила Кирда, Валентина Касарда, Віра Федосюк, Сергій Слабенко та інші його підтримали.

З 14 присутніх членів бюро 10 чоловік не засудили таку поведінку Олега Кіндера.

Також дії Кіндера не засудив і представник політради «ВО «Батьківщина» Володимир Олійник, який брав участь в засіданні бюро.

Голова фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді Василь Столяр при зустрічі з Едуардом Долинським від імені фракції вибачився перед єврейською громадою за цинізм міського голови, члена партії «ВО «Батьківщина» Олега Кіндера.

В коментарі ІА Волинські Новини Василь Столяр розповів, що «одразу після канікул члени фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді направлять звернення до Юлії Тимошенко, щоб виключити не лише Кіндера, а й тих, хто розділяє його антисемітську позицію, з лав партії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Перехожий Показати IP 16 Серпня 2016 15:21
Турак нехай розбереться, для початку, з тим "шапіто", яке він влаштував навколо церкви в Угринові, а потім вже буде Кіндера вчити. До відома читатчів: НЕшановний депутат Андрій Турак хоче виселити священика з сім'єю з будивнку, в якому той мешкає і молиться. Храм, захоплений півтора роки тому стоїть порожній, а до будинку батюшки люди ходять. От і заїла Турака така "несправедливість". Розвів там "шапіто" таке, що юристка Мішки Зінкевича проти простих людей судиться.
Матушка Показати IP 16 Серпня 2016 15:53
Батюшка хай згадає, що будинок поблизу церкви збудував Турак, що цей будинок призначений щоб у ньому жив саме той священик, що править у церкві, що громада вирішила більше не служити Путіну, а служити Богу в українській церкві. А той розумний батюшка хай йде у будь-яку путінську церкву і служить там для прихильників Кіріла
Перехожий до Матушка Показати IP 16 Серпня 2016 17:58
Турак, це хто? Все село? Релігійна громада? А те, що людям немає де жити, а новий наймит - Сегет сидить там в зятях, це ні про що не говорить вам? А те, що біля церкви ще така сама хата порожня стоїть? То нічого? І потім - ви мабуть дуже "розумна" і "багато" знаєте, коли кажете про Путіна і Кирила! Тільки от, люди прості, які відвідували богослуження в Угринові, ні про того, ні про іншого не чули.
Подвійні стандарти? Показати IP 16 Серпня 2016 16:58
Всього лиш півроку тому, як писали "Волинські новини, "очільника Луцької міської організації партії «Батьківщина» Сергія Григоренка виключили з лав партії за дії (висловлювання), що завдають шкоди авторитету партії. Відповідне рішення ухвалила Президія Політичної ради «Батьківщина» і особисто його підписала лідер партії Юлія Тимошенко. Очевидно, що йдеться про цитату Григоренка: «Жиди у 18 та 19 столітті споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – «новітні жиди», які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців». Як бачимо, реакція лідерки партії "Батьківщина" була блискавичною всього лиш за вжиття Григоренком слова, яке,між іншим, вживається у художніх творах українських класиків. Ще раз - витурили (каламбур виходить, згадуючи Турака) Григоренка за слово! У партайгеносе Кіндера - діло! Неодноразово підписані ним власноруч розпорядження про розміщення бродячих циркачів і звіринців на місці Голокосту ковельських євреїв - діло Кіндера! Бюрократична тяганина по нерозгляду ініціатив ряду єврейських громадських організацій з України, Франції, США, Німеччини щодо розміщення місці масових розстрілів євреїв-ковельчан пам'ятного знаку - діло Кіндера! І нахабна позиція вже не мера провінційного Ковеля, а керівника партійної організації "Батьківщини" усієї Волині, "що ніяких спростувань і вибачень він робити не буде", а тим паче, "що там ніякого кладовища немає, це все придумали," і повну маячню-звинувачення в бік однопартійця Андрія Турака, «чи він підносив патрони, коли розстрілювали євреїв» - діло Кіндера! Чи проявить Юля принциповість у цьому випадку?
Лучанка до Подвійні стандарти? Показати IP 17 Серпня 2016 08:47
Не вводьте в оману людей, бо Григоренка виключили за дурнувате порівняння.Цирк там не сьогодня поставили. Краєзнавець каже, що постійно їх там ставлять.
Бог Показати IP 16 Серпня 2016 20:24
В нас через кладовище трасу проклали машини їздять там нічого не було не зірки давида ні каменя,євреї мали б самостійно поставити памятник і все ніхто б його не руйнував проблему зробили журналісти і депутат щоб люди не думали про комуналку і ніщіту яка чекає на всіх
волинянам Показати IP 16 Серпня 2016 20:28
так турак прав - геть московських попыв з украъни, а про кындер-сюрприза то ынша справа
Ковель Показати IP 16 Серпня 2016 20:37
На сьогодні для міста Ковель - це ситуація висмоктана з пальця Гаврилюком і його компанією для нейтралізації Кіндера з політичного середовища. Ковельчани уже неодразово читали ці висмоктані статті і ніяк уже на них не реагують. Почувши історію з Григоренком ковельські посіпаки знайшли привід для нейтралізації політичного конкурента. Знаючи, що місто "стоїть" на могилах тим більш, що при будівництві палацу культури ім.Шевченка був скандал із євреями, ковельські ділки вирішили Кіндеру пришити антисемізм, неповагу до праху євреїв. Ковельчани пам'ятають, що після побудови палацу і скверу на даній території постійно відбувались святкування дня машинобудівника, дня міста та проводились різні розважальні проекти. Тільки ЧОМУСЬ САМЕ СЬОГОДНІ ( ні вчора, ні рік назад, до цього часу заяв в виконавчий комітет не поступало) один із ковельчан вирішив звернути на це увагу?!
Поплічникам до Ковель Показати IP 16 Серпня 2016 22:52
Кіндерівці запустили тезу, мовляв Ковель "стоїть на могилах". Це, на їх збочений погляд виправдовує розміщення звіринцю і цирку на місці розстрілів велетенської людності ковельчан. Не стоїть Ковель на могилах! Бо споконвіку він стояв посеред боліт, в низині. Спорадичні захороненя теж є. Бо війна неодноразово котилася древніми ковельськими вулицями. Але це не кладовища! Для поховань усі тогочасні найбільші ковельські конфесії - іудеї, католики та православні - вибирали високі місця. Їх було значно менше десятка. В одному з таких був також кількасотрічний іудейський цвинтар. Очевидно, це місце є не лише місцем останнього спочинку цього народу. Воно є ешафотом прийняття насильницької смерті від нелюдів-нацистів, котрі по тому обмивши кров із закіптявлених пороховим чадом рук, писали додому сентиментальні листи, згадуючи "meine kinder". Чи випадковим є такий моторошний зв'язок страхітливого Геноциду між kinder-батьками і кіндер-політиками? Як же так сталось, що "знаючи, що місто "стоїть" на могилах тим більш, що при будівництві палацу культури ім.Шевченка був скандал із євреями" голова волинської "Батьківщини" все ж особисто раз по раз своїми розпорядженнями, як міського голови, чинив "неповагу до праху євреїв"? А проблема виникла все ж не сьогодні. Роками нащадки ковельчан-євреїв просили Кіндера зглянутися на проблему святотатства. Молили облаштувати меморіальне місце. І не дочекалися. Так що не сьогодні громадськість почала звертати увагу на неподобство. А статті журналістів в Ковелі (і не лише) таки читають та реагують. І сичання поплічників мера є тому свідченням.
КГБ Показати IP 16 Серпня 2016 21:24
КІНДЕР ЦЕ ПОЗОРИЩЕ КОВЕЛЯ, САМОВПЕВНЕНИЙ БАРАН , ВІН ІДЕ ПО ТРУПАХ ,НЕПОВАГА ДО ГРОМАДИ КОВЕЛЯ А ОДНОПАРТІЙЦІ ДЛЯ ЙОГО ЦЕ СТАДО ОВЕЦЬ ЯКИМИ ВІН МАНІПУЛЮЄ У СВОЇХ КОРИСНИХ ІНТЕРЕСАХ.
А С Показати IP 16 Серпня 2016 22:31
Де злодій і авантюрист Турок, там проблеми. Він зруйнував " Батьківщину" в 2004 році і перебіг в народну партію .... коротше - Турок ще не був в чорта в сра* і. Людей дурить, державу дурить. Гнати його з Волині. Він не наш. Геть
Угр Показати IP 16 Серпня 2016 22:36
Захватить Храм, розуму і коштів непотрібно. А збудувати новий Храм слабо, хапуго Турак? Він за все своє життя не збудував жодного об'єкту соціальної сфери. Все собі і собі. Коли вже подавиться?
герман Показати IP 17 Серпня 2016 10:59
Кіндера виключити з БЮТ і включити в ряди ваффен СС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus