USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відкрили школу, де вчитимуться рівняни і волиняни. ФОТО

28 Жовтня 2011 19:46
У селі Майдан-Липненський Маневицького району відкрили школу, в якій навчатимуться діти з Рівненської та Волинської областей. Заклад, який вони відвідували раніше був в аварійному стані протягом останніх десяти років. Будівництво нової школи обійшлося майже у вісім мільйонів гривень.

Її звели за рік. Першу цеглину заклали у листопаді 2010 року. Урочисто перерізали стрічку нової загальноосвітньої школи 28 жовтня 2011. На будівництво закладу з державного та обласного бюджетів витратили 7,9 мільйонів гривень.
Нова школа, де навчатимуться 80 учнів, обладнана комп’ютерним класом, у який сподіваються провести Інтернет; спортивним залом; має систему опалення; дев’ять класних кімнат; їдальню, бібліотеку, гардероб та навіть декоративну капусту на газонах.


До слова, комп’ютерний клас подарував школі голова Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа.
В школі здобуватимуть знання 50 волинян та 30 рівнян, з них дев’ятеро – першокласників. Директор навчального закладу Анатолій Шевчук каже, що згодом в закладі зможе вчитися до 110 учнів.


Як розповіли місцеві мешканці, стара школа, до якої ходили діти з села Майдан-Липненский розташована за декілька кілометрів у сусідньому селі Осова, що в Костопільському районі Рівненської області.



(На цих фото приміщення «старої» школи)

Приміщення там старе – зведене 1952-ого року, впродовж останнього десятиліття перебувало в аварійному стані. Нині ж, як розповідають тутешні, цю землю і будівлю хочуть продати з аукціону.



Тим часом інші найближчі школи знаходяться за 8-12 кілометрів від Майдану-Липненського. До новобудови ходитимуть учні з Волинської та Рівненських областей, адже сусідня область починається відразу за каналом, що через дорогу від паркану навчального закладу.



Серед почесних гостей, яких чекали місцеві школярі і вчителі, були голови Рівненської та Волинської облдержадміністрації Василь Берташ та Борис Клімчук, керівники Маневицького та Костопільського районів, а також нардеп Григорій Смітюх.



За традицією, на урочистостях не обійшлося без короваю, вокальних та інструментальних виступів дітей, ексклюзивних віршів у виконанні школярів на честь відкриття навчального закладу та урочистого перерізання стрічки. Зводили заклад будівельники компанії «Житлобуд-2», директор якої Леонід Стефанович подарував вихованцям символічний дерев’яний ключ від школи.




«Вісім місяців назад я був тут, де проживає багато працьовитих жінок і, на жаль, трошки менше працьовитих чоловіків. Я думаю, ми почали будувати школу і думали, що мужики прийдуть і може зароблять копійку. Дехто прийшов і заробив, а дехто так і ждав.. Ну пождемо ще. Ще купола на церкві є. Що ви на мене дивитеся? Робити треба, а не на губернатора дивитися, я мало схожий на ікону», - зазначив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.


Він зазначив, що у школі ще планують добудувати склад для вугілля та придбати обладнання для кухонного блоку.
«Ця школа не просто школа. Це символ того, як сьогодні в державі не доленьки клянуть, не руки опускають додолу, не жаліються на життя а дістають гроші, дістають технології. Маємо гарних будівельників і робимо ці роботи. Школа символ нашої України, нової України», - зазначив губернатор.



















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Life Показати IP 29 Жовтня 2011 10:59
Собаки лают - караван идет! Гуд!!!
дааа..... Показати IP 29 Жовтня 2011 17:31
Подивіться на спортзал.Щит під стелю повісили,а світильникі які? За один урок фізкультури всі збиті мячем будуть.ХТО ПРИЙМАВ ШКОЛУ? МАРНОТРАТНИКИ.ГАНЬБА.
йован Показати IP 29 Жовтня 2011 19:23
Те що школа має ще й систему опалення - це класно
Г.С. Показати IP 30 Жовтня 2011 11:31
Дуже гарна школа. Головне, щоб такою залишилася на довгі роки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus