USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Ковельщині відкрили нову сільську школу

27 Грудня 2017 12:55
У селі Вербка Ковельського району розпочав роботу новий освітній заклад. Урочисте відкриття загальноосвітньої школи І-ІІІ супенів відбулося 26 грудня, повідомляє прес-служба Ковельської РДА.

Вербка – перспективне село, що знаходиться практично в межах міста Ковеля, де проживає 1 311 жителів, з них 457 дітей. Нині в школі навчається 379 дітей, до сьогодні школярі здобували освіту у дві зміни. Рік тому, а саме 5 грудня 2016 року, офіційно була закладена капсула на будівництво школи, сформована інвестиційна пропозиція та впродовж 2017 року, завдяки спільним зусиллям влади усіх рівнів, на будівництво школи вдалось залучити кошти з Державного фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування з місцевого бюджету.

Розпочали відкриття шкільного закладу із Державного Гімну України та вручення символічних ключів. Радість відкриття нового навчального закладу прийшли розділити найперше її учні, педагогічний колектив, представники влади та громадськості. У просторих приміщеннях закладу обладнано 11 навчальних класів – усі затишні та сучасні. У кабінетах фізики та хімії невдовзі мають встановити спеціальне обладнання. За проектом, школа вміщатиме більше 250 учнів, а це – чимало. Позитив і те, що учні початкової ланки уже розпочали навчання в одну зміну, пише ПроКовель.

Окрім ключа від храму науки, школі урочисто вручили ключі від новенького шкільного автобуса, придбаного на умовах співфнансування, який довозитиме діток на навчання.

Під час проектування школи, не оминули увагою й дітей з особливими фізичними можливостями. Вони матимуть спеціально обладнаний кабінет для інклюзивного навчання.

Загальна кошторисна вартість об’єкта більше 21 млн грн у цінах 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
учень Показати IP 27 Грудня 2017 14:21
а у туриському районі той василишин з матвіючкою готові закрити ті які є, їм на дітей на@рати, аби була економія і грошики по карманах розтеребенити - отака нині влада!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus