USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку доступне житло може стати реальністю

15 Жовтня 2010 14:03
10 вересня 2010 року між Волинською обласною державною адміністрацією та Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» було підписано меморандум про співпрацю. Станом на 13.10.2010 р. на рахунку казначейства для реалізацію програми «Доступне житло» уже є 3 мільйони гривень.
Отож згідно програми «Доступне житло» держава сплачує 30 % нормативної вартості квартири. Розпорядником коштів по цій програмі є Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

У рамках названої програми на Волині обрали 2 будинки з готовністю понад 70%. Забудовником першого об’єкту є ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат». Під реалізацію програми «Доступне житло» забудовники запропонували 24 квартири в будинку, що знаходиться по вулиці Федорова (на фото). Дев’ятиповерховий будинок з керамічної цегли має підвищену звукоізоляцію та утеплені стіни, дахову котельню, що дасть змогу економити оплату за тепло, безшумні ліфти німецького виробництва, металопластикові вікна. Поряд з будинком облаштовано дитячий майданчик. Забудовник пропонує однокімнатні квартири площею 45 м², двохкімнатні двох видів – 69 м², трьохкімнатні – 89 м². Комерційна вартість одного квадратного метра житла становить 5 900 – 6 400 гривень.

Іншим забудовником, згідно підписаного договору, є ЖБК «Еталон». Будівля цих підрядників знаходиться по вулиці Конякіна. Тут будівельники запропонували для реалізації 8 квартир, а вартість одного квадратного метра становить 5 000 гривень.

Cтати учасником державної програми «Доступне житло» на 2010-2017 роки можуть усі бажаючі. І хоча, кошти будуть виділятися через Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, жодних вікових обмежень. Не менш важливо й те, що житло в Луцьку можуть придбати не лише лучани, а й волиняни. Головна умови для участі у програмі, аби громадяни перебували на квартирному обліку (стояли у черзі на отримання житла у міськвиконкомі), або підтвердили свою потребу на придбання пільгового житла довідкою з районної чи сільської ради, та мали можливість одразу внести 70% вартості майбутнього житла.

Перелік документів, які потрібно надати громадянину на одержання державної підтримки затверджений Постановою Кабінету Міністрів:
- заява;
- довідка про перебування на квартирному обліку кандидата, що потребує поліпшення житлових умов;
- паспортні дані повнолітніх членів сім'ї (оригінал паспорту громадянина України дружини/чоловіка, копію сторінок, що містить останнє фото, прізвище та ім’я, інформацію про дату видачі та орган, що видав паспорт, інформацію про реєстрацію та наявність дітей, копії сторінок з реєстрацією або розірванням шлюбу);
- свідоцтво про народження неповнолітніх дітей;
- довідка з місця роботи про займану посаду; з указанням терміну роботи на посаді та довідка з місця роботи дорослих членів його сім'ї про встановлений розмір доходу за останні 6 місяців (при необхідності можуть вимагатись декларації про доходи);
- копію Довідки органів податкової служби про присвоєння ідентифікаційного коду; довідку про склад сім’ї Форма №3, або витяг з домової книги.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів середньомісячний сукупний дохід кандидата разом з членами їх сімей з розрахунку на одну особу не повинен перевищувати за даними Держкомстату чотирикратного розміру середньомісячної заробітної плати у регіоні.

Державна підтримка на будівництво і придбання житла надається виходячи з норми не більше як 21 квадратний метр загальної площі житла на людину, та додатково 10,5 квадратних метрів на сім'ю.
Враховуючи нормативну вартість житла (на Волині ціна 1 м² встановлена Кабінетом Міністрів України на рівні 4 290 гривень) , а також нормативний розмір житлової площі, розраховується конкретний розмір державної допомоги для конкретної сім’ї. Наприклад, для сім’ї з трьох осіб, при купівлі двохкімнатної квартири вартість 1 м ² складає 5 000 – 5 500 грн. при тому, що ринкова вартість 6 000 – 6 500 грн. (тобто, сума державної допомоги становить приблизно 95 тис. грн.).
Детальну інформацію по програмі „Доступне житло” можна отримати у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву (м. Луцьк вул. Конякіна,2. тел. 28 13 27). Саме ця установа є не лише розпорядником коштів, але й головним виконавцем програми "Доступне житло". Спеціалісти фонду не лише проконсультують, а й розрахують вартість державної субсидії для кожної конкретної родини, а також покажуть запропоновані під реалізацію програми квартири.

Сергій ЮРЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
маха Показати IP 15 Жовтня 2010 14:32
найменша квартира в 45 м.кв. по ціні 5900 грн за квадрат обійдеться у 265500 гривень. Скажіть, де молодій сім"ї взяти такі гроші, як що у мене зарплата 1500 грн в місяць????? Щоб її купити мені треба 177 років працювати день у день!!! А це просто нереально! Ситий голодного не зрозуміє, так само наша влада не може зрозуміти потреб і проблем молодих сімей.
маха Показати IP 15 Жовтня 2010 14:39
обов"язковою умовою для учасників є те, щоб вони мали можливість одразу внести 70% вартості майбутнього житла. вираховуємо 70%, виходить 179 тисяч гривень. Скажіть, де заробити такі гроші, мені, лучанці з вищою освітою і нинішньою зарплатою в півтори тисячі???? ЦЕ ви називаєте допомогою від держави???????? нічого окрім відчаю після таких повідомлень не лишається, на жаль...
Лучанин Показати IP 15 Жовтня 2010 15:06
Тобто багатим за квартиру 30% доплатить держава, а бідні хай живуть на вулиці!!!
Благими намірами... Показати IP 15 Жовтня 2010 16:46
Не допомога, а .... Де кредити на житло під 3-4% як у всьому цивілізованому світі?
Fantom Показати IP 15 Жовтня 2010 16:58
Лучанин, ти правий, на жаль.. Маха, навіть з зарплатою 5000 тре попотіти щоб назбирати грошиків, на найдешевшу однокімнатну картиру, 179 000 грн. це три роки відкладати по 5 000 грн. а їсти то хочеться...
))) Показати IP 15 Жовтня 2010 17:35
пішли вони на ... зі своїми квартирами. Я краще ці 5 років за вп"ятеро меншу суму познімаю собі житло, і нехай вони вдавляться та заваляться до бісової матері. Тоді подивимось. Ще не вистачало горбатитись на якихось уродів, грабувати себе та свою сім"ю, щоб... платити кредит 200 баксів за однокімнатну будку, тоді як кредит за квартиру у якійсь захудалій столиці якоїсь захудалої європейської країни... теж 200 євро. але за п"ятикімнатну.
DexterKiller Показати IP 15 Жовтня 2010 17:55
Чудовий будиночок! Досить гарний та великий. Якщо це правда що він з підвищеною шумоізоляцією то можливо він тих грошей вартує. До речі - фото просто супер!
дідо Показати IP 15 Жовтня 2010 19:17
люди не цінять,якшо не заплатять свої кровні за житло...а дармовою роздачою ми наплодемо бомжатники,де сміття з вікна викидують та сцяють в підїздах...
так, до дідо Показати IP 16 Жовтня 2010 14:30
але є різниця між платити свої кровні і вимотати собі кишки.
viktor Показати IP 16 Жовтня 2010 19:16
Живу біля будинка .. будинок внатурі класний .... строїли на совість аж невіриться шо часнікі так строять .....
піратс Показати IP 16 Жовтня 2010 19:28
Та тут не так виназабудовника, як не як для них це бізнес, як недосконалість державних програм. Згідний з думкою - де ж кридити під 3-4% як у всьому цивілізованому світі.
Йован Показати IP 16 Жовтня 2010 20:40
Хто буде мати справу з Луцьким домобудівельним комбінатом, той буде мати багато проблем.Вони не фіксують ціну навіть при попередній 100% оплаті, після здачі найдуть купу аргументованих пояснень щодо необхідності доплатити енну суму.Це був кошмар! Не раджу!
Ekspert. molod-kredit.gov.ua Показати IP 18 Жовтня 2010 09:20
Квартири, що продаються по програмі "Доступне житло" мають фіксовану ціну - вона ні при яких умовах не може бути змінена. Орієнтована ціна 1 кв.м. з урахуванням державної допомоги становить 5 300- 5 400 грн. Це не залежить від волі Луцького домобудівельного комбінату
Ekspert Показати IP 21 Жовтня 2010 14:46
В українців збільшилися шанси придбати житло! Між Ощадбанком та Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву було підписано договір щодо співпраці у фінансуванні державної програми «Доступне житло». За словами заступника Голови Ощадбанку Олександра Гришка, вини будуть видавати кредити на 20 років під 16% річних. Комісія за видачу позики складе 1%. (пише «Економічна правда») Заставою може бути як майбутня квартира (об’єкт іпотеки), так і інше майно. Сума кредиту не повинна перевищувати 50% від вартості застави і 70% від вартості об’єкта іпотеки.
Громадянин Показати IP 21 Жовтня 2010 16:00
державою зроблено наступний крок … Якщо раніше громадянин повинен був сплатити 70 % вартості квартири з власних коштів, то тепер ці кошти можна взяти в кредит.
Алекс Показати IP 25 Жовтня 2010 14:09
Митна реформа - дефіцит товару в країні і збільшення інфляції. Палка в 2-х концах - збільшили мін. зарплату -піднімуться ціни (друк грошей). Інфляція в період кризи в середньому 18-38%, а все здорожчало мін. на 100-150%(туалетній папір подорожчав у 3 рази). Житло насправді завишене у ціні. Тим паче недобудоване - де гарантія, шо в нього заселять молодь, коли ти спочатку платиш і чекаєш, а потім тебе селять, після повного завершення будівництва та здачі обєкта? Влада скоро дограється, бо у молоді не залишилось нічого: 1)навчання дороге задоволення і не дає гарантії на працевлаштування, бо в нас пенсіонери працюють. 2)де молоді взяти стаж? Та й плати зараз у пенсійний фонд, а там раз -не дожив до пенсії, чи через 20 р. пенсійного фонду не стане?Краще на депозит під 12-20 відсотків ті гроші клала б, з пролангацією, в держбанк, котрій має норм. систему страхування від кризисів і т. д. 3)де молоді взяти житло, і за шо його взяти? Дайте програму з реальними цінами і можл. взяття кредиту під 2-3 %. 4)Чому у нас податків 50-56% і шо ми за це маємо? Американець платить такі податки, то він може любого чиновника вздрючити, бо він платить податки!А нам нах. ті чиновники, міліція і т.д., якщо нам з них нема шо взяти і вони нам так сказать нічо не довжні, то чого я маю їх кормити? ДОПОМОГА НАЗИВАЄТЬСЯ!
Алекс Показати IP 25 Жовтня 2010 14:52
Митна реформа - дефіцит товару в країні і збільшення інфляції. Палка в 2-х концах - збільшили мін. зарплату -піднімуться ціни (друк грошей). Інфляція в період кризи в середньому 18-38%, а все здорожчало мін. на 100-150%(туалетній папір подорожчав у 3 рази). Житло насправді завишене у ціні. Тим паче недобудоване - де гарантія, шо в нього заселять молодь, коли ти спочатку платиш і чекаєш, а потім тебе селять, після повного завершення будівництва та здачі обєкта? Влада скоро дограється, бо у молоді не залишилось нічого: 1)навчання дороге задоволення і не дає гарантії на працевлаштування, бо в нас пенсіонери працюють. 2)де молоді взяти стаж? Та й плати зараз у пенсійний фонд, а там раз -не дожив до пенсії, чи через 20 р. пенсійного фонду не стане?Краще на депозит під 12-20 відсотків ті гроші клала б, з пролангацією, в держбанк, котрій має норм. систему страхування від кризисів і т. д. 3)де молоді взяти житло, і за шо його взяти? Дайте програму з реальними цінами і можл. взяття кредиту під 2-3 %. 4)Чому у нас податків 50-56% і шо ми за це маємо? Американець платить такі податки, то він може любого чиновника вздрючити, бо він платить податки!А нам нах. ті чиновники, міліція і т.д., якщо нам з них нема шо взяти і вони нам так сказать нічо не довжні, то чого я маю їх кормити? ДОПОМОГА НАЗИВАЄТЬСЯ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus