USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У підлеглих Романюка побачили ознаки корупції

26 Березня 2011 12:25
Тендер на озеленення міста Луцька виграла приватна структура, яка насправді немає реальної можливості виконувати такі роботи.

Як ідеться у повідомленні ВОО ВО «Свобода» , у тендері брало участь два підприємства – ТзОВ «М.Ж.К.» і комунальне підприємство «Зелене господарство м.Луцька». При цьому конкурс виграло «М.Ж.К.», але субпідрядником своїх робіт найматиме… «Зелене господарство», адже це ТзОВ не має ні досвіду таких робіт, ні необхідної кількості техніки та персоналу, адже є по суті звичайним «жеком».

Дивний конкурс, дивний результат

Наприкінці 2010 року департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради здійснював закупівлю робіт із озеленення у Луцьку протягом 2011 року.

Згідно з протоколом про розкриття пропозицій конкурсних торгів від 22 грудня 2010 року, у тендері взяли участь два підприємства – Товариство з обмеженою відповідальністю «М.Ж.К.» і комунальне підприємство «Зелене господарство м.Луцька».

Конкурсний комітет на чолі з директором департаменту житлово-комунального господарства Іваном Кубіцьким визнав переможцем тендеру на суму майже 3 мільйони гривень приватне товариство «М.Ж.К.». З ним 14 січня 2011 року мерія уклала відповідний договір.

Серед головних вимог тендеру – наявність спеціалізованої техніки та персоналу необхідної кваліфікації, наявність місцевого посадкового матеріалу, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів.

А ТзОВ «М.Ж.К.» - це фактично приватний «жек», про якість і асортимент послуг якого можуть багато сказати тисячі мешканців 33-го кварталу.

Це товариство, на відміну від КП «Зелене господарство м.Луцька», не має досвіду виконання робіт із озеленення в масштабах міста та належного обсягу техніки й персоналу, посадкового матеріалу тощо, - , - наголошується у повідомленні «Свободи».

Цікавий і інший факт: «М.Ж.К.» запропонувало виконувати роботи із озеленення всього на …26 гривень 40 копійок дешевше, ніж інший учасник торгів – «Зелене господарство» .Очевидно, оформлюючи свою пропозицію, учасник конкурсу боявся «продешевити».

«Зеленгосп» «кинули»?

КП «Зелене господарство м.Луцька» переживає не найкращі часи. Впродовж тривалого часу воно перебуває в скрутному фінансовому становищі. Зараз борг «Зеленгоспу» лише із зарплати перед працівниками становить понад 400 тисяч гривень.

Очевидно, що бюджетні гроші на озеленення могли поліпшити фінансову ситуацію на цьому підприємстві. Адже оплата за послуги озеленення з бюджету впродовж багатьох років становить щонайменше 80% надходжень «Зеленого господарства».

Ще на початку лютого заступник міського голови Василь Байцим говорив про те, що, мовляв, от буде тендер на два з половиною мільйони, «Зелене господарство» його виграє – і зможе заплатити зарплату.

Комунальне підприємство має всі потужності, спеціалістів та досвід, аби перемогти в тендері, тому їм очевидно вдасться отримати зазначені кошти з міської казни, - запевняв тоді Байцим.

Говорив він це 2 лютого. Хоча вже 14 січня – більш як за півмісяця перед цим – мерія уже уклала договір з «М.Ж.К.»…

Чиї інтереси захищають чиновники

Під час сесії міськради 30 грудня 2011 року, де ухвалювали бюджет міста на 2011 рік, розглядали питання, скільки грошей у 2011 році бюджет може потратити на озеленення міста. Окреме депутати висловлювали сумнів стосовно того, чи варто на це діло передбачувати 2 мільйони 850 тисяч гривень.

Проте заступник міського голови Лариса Соколовська «жваво відстоювала недопустимість будь-якого зняття коштів зі статті озеленення на інші витрати».

Як йдеться у повідомленні ВО «Свобода», «очевидно, чиновниця, яка курирує житлово-комунальне господарство, на той момент знала, що тендер на озеленення виграло не комунальне підприємство, що перебуває у скруті, а приватна структура. Проте цей факт замовчувався перед депутатами. То чиї інтереси захищає заступниця мера Луцька?».

Як з'ясувалося під час засідання тимчасової контрольної комісії міськради з питань перевірки діяльності комунальних підприємств, керівництво ТзОВ «М.Ж.К.» планує на умовах субпідряду залучити «Зелене господарство» для виконання робіт, передбачених у тендері. На це хочуть виділити 2 мільйони гривень при закладених на озеленення в бюджеті Луцька 2 мільйонах 850 тисячах гривень.

На думку фракції ВО «Свобода», такий кричущий факт показує, що підприємство «М.Ж.К.» неспроможне самостійно виконати більшість робіт, передбачених у тендері, що ставить під сумнів легітимність його результатів.

«Ми вважаємо, що описані вище дії посадовців Луцької міськради спрямовано на знищення "Зеленого господарства", що належить громаді, і є спробою маніпуляції мільйонами гривень платників податків. Припускаємо, що дії чиновників у цій ситуації можуть містити ознаки корупції», - йдеться у повідомленні ВО «Свобода».

Фракція цієї політичної сили у Луцькій міській раді поставила вимогу перед прокуратурою міста Луцька провести перевірку щодо закупівлі робіт з озеленення департаментом ЖКГ.

Окрім того, від луцького міського голови Миколи Романюка вимагають провести службове розслідування зазначених фактів.

«ВН» слідкуватимуть за розвитком цих подій та інформуватимуть про все читачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Народний контролер Показати IP 26 Березня 2011 12:52
Які це ознаки корупції! Це пряма КОРУПЦІЯ!!!!!
Знавець Показати IP 26 Березня 2011 13:17
Директор МЖК Ковалюк - не то одногрупник, не то однокурсник Тігіпка, Романюк - його (Тігіпка) друг-приятель. Замутили собі на трьох
Спостерігач міського бардака. Показати IP 26 Березня 2011 14:01
Оце шанс прогнати, як собаку, Кубіцького. Якщо голова цього не зробить, то він ще більше зашиється в проблеми. Він і так вже не радий, що сунувся в те болото. Виконував волю царя Бориса, який підбирав лояльного мера для партії регіонів. Що з того має Романюк, крім головної болі і купи проблем? Така робота - це мігрень, це - геморой (32 зуби в жопі і всі болять)!
дідо Показати IP 26 Березня 2011 14:34
совкове мислення...хоч МЖК немає досвіду,але вони хорошими організаторами... судити треба по кінцевому результати...і тоді платити... з посередником іноді краще ,ніж на пряму з виконавцем..
Людина до дідо Показати IP 26 Березня 2011 16:30
Дуже глибокий коментар, особливо про те, що з посередниками краще мати справу ніж з прямим виконавцем! Ну а те що МЖК виявляється є хорошим організатором - то це унікальна теза! Про це дійсно запитайте на 33-му кварталі, або в чергових служби 15-80! Що тільки не придумують, аби виправдати корупцію та крадіжку людських коштів! Коли вже ви понажираєтесь, Соколовські, Ковалюки, Кубицькі та інші вожді від комунального горя?!?!
кук Показати IP 26 Березня 2011 14:40
МЖК різницю по коштах поділить між Кубіцьким та заступниками... А роботи по озелененю завжди виконувало і буде виконувати "Зелене господарство". Ще так само вивозять та прибирають сміття........? Тепер тільки дурні беруть "налічкою", а розумним ідуть кошти на рахунки....
дуст Показати IP 26 Березня 2011 15:49
Ще "Головпостач" здаючив будинок в 1993р. по вул. Кравчука 42 вкрутив лампи на стовпах у дворі. Ці "хороші хороші" приватні організатори з кінцевим результатом у власній кишені і досі не включили готове. А мер Романюк М.Я вимагав освітити двори будинків. Та вони буряни в дворі видаватимуть за озеленення та дерибанитимуть бюджетні кошти. Шановний Миколо Яраславовичу! Допоможіть цим чудо - господарям освітити подвіря,адже поруч ЗОШ №26 і десятки школярів проходять двір в темноті в осінньо-зимовий період. Увімкніть світло.
Колишній до дуст Показати IP 26 Березня 2011 21:19
Ковалюк В.А.-Дивись добре що підписуєш-а то шефи використають тебе, ОБСББ повідбирають всі будинки - а потім буде займатись тобою КРУ і прокуратура!
...... Показати IP 26 Березня 2011 16:27
Під час сесії міськради 30 грудня 2011 року,
Дуст Показати IP 26 Березня 2011 17:04
А хто такий Ковалюк? Звідки в нього все комунальне стало ПРИВАТНИМ. Мене з моєю квартирою з моєї згоди не приватизовували.
Колишній до Дуст Показати IP 28 Березня 2011 14:47
МЖК -Ковалюк- це приватне ТзОВ- надає послуги по утриманні житлового фонду. Кожна квартира підписалася на загальних "папірцях" колись років 15 тому. А тепер потрібно піднімати питання хто контролює і приймає виконану роботу! Альтернатива- створювати свої ОБСББ і вперед до........
дідо Показати IP 26 Березня 2011 17:05
виробник повинен виробляти, надавач послуг повинен надавати...а організовувати повинен організатор...це і є капіталізм... ми вже мали ситуації,коли виробник був не здатний продати навіть високоякісний товар...
ага до дідо Показати IP 26 Березня 2011 18:16
Тільки хто працювати буде? Вже перетворилися в країну посередників! Виробників вже не залишилось ...
Йа до дідо Показати IP 26 Березня 2011 23:03
М.Ж.К. - прекрасний посередник. Навар - 26 гривень 40 копійок?
))) Показати IP 26 Березня 2011 17:46
ця компанія дострибається до того, що їх у Луцьку не виберуть навіть бродячих собак відловлювати. Шиба теж думав, що до виборів далеко
ОГО!!! Показати IP 26 Березня 2011 19:44
ДА!!! Шановні коментатори!!! НАВЧІТЬ КУЛЬТУРІ СЕБЕ, в першу чергу, хоча б у спілкуванні, а потім намагайтесь залізти в шкіру тих, хто підчищає і підтирає увесь Ваш бруд (від сміття до бруднослів*я)!!! Брутальщиною так і пре від усіх вельми грамотних!!! Бруд вилитий від вашого примітивного мислення і аромати якими тхне вся ця мова, чомусь Вами не помічаються. Хоч би одного з ВАС у крісло мера в сьогоднішніх умовах!!! МАБУДЬ БИ КЛЯЛИ І ЧАС І ДОЛЮ, КОЛИ ЦЕ СТАЛОСЯ Б!!! ЦЕ надзвичайно тяжка ноша. Шкода кожного мера, бо кожен до безсонних ночей віддає себе людям і місту, а ми совєцькою міркою міряємо життя сьогодні. Все нав*язано нам МВФ. І сьогднішня криза також!!! І умови в яких усім приходиться працювати!!! Почитайте закони - через раз безглуздя!!! От і прав містом!!!
))) до ОГО!!! Показати IP 27 Березня 2011 13:38
"Шкода кожного мера, бо кожен до безсонних ночей віддає себе людям і місту" я плачу. тяжело дерибанщикам ))) почти все уже украдено за 20 лет до них ))) *всхлипывая* не справляются - пусть валят нафиг, и нечего рыдать
реаліст до ОГО!!! Показати IP 27 Березня 2011 17:58
Бідний мер, скільки він зайвого віскі тепер повинен випити, щоб заспокоїти свої зіпсовані нерви! І хто винні - журналюги, бо висвітили інформацію, коментатори, бо мають свою думку, і свісно "Свобода" - бо лізе зі своїм контролем за розподілом бюджетних коштів! Виявляється казати правду - це виливати бруд!!!
Житель міста до ОГО!!! Показати IP 6 Квітня 2013 14:38
Пане ви мабуть і є Ковалюк Валерій Антонович
управління економіки Показати IP 26 Березня 2011 20:31
ми рахуемо що Соколовська правильно все робить ,Романюк ,Байцим не смійте заважати - це ж Ваша мама,хай дальше рулить
мжк Показати IP 26 Березня 2011 20:38
Байцима- директором Зеленого господарства Соколовську- директором електротранспорту Кубіцького- директором М.Ж.К. Ковалюка-заступником міського голови Валерій Антонович Ковалюк -мудра голова
мжк 2 до мжк Показати IP 27 Березня 2011 13:32
мера-директором банку,Кравчука-директором стадіону,Вербича-директором школи,Калахана-мером!
Лучанин Показати IP 26 Березня 2011 20:49
Черговому директору "Зеленого господарства" (вже четвертий )за два роки, пора пакувати чемодан, знову люди без грошей а мамі Соколовській до лампочки.Ото рулить, офігеть.Шановний мер будь мужиком, прийми рішення, будь за людей які тебе обирали
мешканець Показати IP 26 Березня 2011 21:13
депутат Осіпов, поможіть хлопцям зі "СВОБОДИ" забийте ще один гол в ворота Романюка.Дякуючи Соколовській скоро позабиваемо гвозді.
SET Показати IP 28 Березня 2011 08:08
"ДА!!! Шановні коментатори!!! НАВЧІТЬ КУЛЬТУРІ СЕБЕ, в першу чергу, хоча б у спілкуванні, а потім намагайтесь залізти в шкіру тих, хто підчищає і підтирає увесь Ваш бруд (від сміття до бруднослів*я)!!! Брутальщиною так і пре від усіх вельми грамотних!!! Бруд вилитий від вашого примітивного мислення і аромати якими тхне вся ця мова, чомусь Вами не помічаються. Хоч би одного з ВАС у крісло мера в сьогоднішніх умовах!!! МАБУДЬ БИ КЛЯЛИ І ЧАС І ДОЛЮ, КОЛИ ЦЕ СТАЛОСЯ Б!!! ЦЕ надзвичайно тяжка ноша. Шкода кожного мера, бо кожен до безсонних ночей віддає себе людям і місту, а ми совєцькою міркою міряємо життя сьогодні. Все нав*язано нам МВФ. І сьогднішня криза також!!! І умови в яких усім приходиться працювати!!! Почитайте закони - через раз безглуздя!!! От і прав містом!!!" А тепере подумайте логічно - в цивілізованих розвинених країнах в тому випадку коли чиновник не може виконувати своїх обовязків (чи то з обєктивних чи субєктивних причин) - ВІН ІДЕ У ВІДСТАВКУ!!! Більше того, Романюк вже з самого початку свого так сказати "царювання в Луцьку" ухилявся від викоання своїх обовязків, взяти приміром прибирання від снігу міста в зимовий період. А що вже говорити про те, що попри всі заперечення і намагання розірвати договір і повернути комунальну власність, Столяру ЗНОВУ віддали Авангард в оренду на 49 років за 1 грн. за рік? Невже Ви думаєте тут не обійшлося без мера і "подяки" Столяра? :) Так що не розказуйте тут яке важке життя у нашого мера!!!
в Показати IP 28 Березня 2011 08:17
Зелене господарство нехай спочатку погасить заборгованість по всіх платежах та обов'язкових зборах, а тоді зможе брати участь у всіх тендерах!!!Кореспонденту цієї статті перш ніж писати таку дурню, слід спочатку було детально вивчити це питання, а не зводити публічний наклеп. дана стаття ще раз підтверджує той факт, що це інтернет-видання - зграя непрофесфйних та продажних журналістів.
Житель міста до в Показати IP 6 Квітня 2013 14:40
Пані Соколовська це ж Ви я Вас упізнав
Анатолій Котлюк Показати IP 28 Березня 2011 10:09
Свобода сама працює на Чернецького і Ко. Політики факані
... Показати IP 28 Березня 2011 10:27
стаття на 3... нажаль не всі сторони висвітили і ніхто не згадав що останні кілька років через зелене господарство і центр зайнятості проходили основні грошові потоки в кишені керманичів, і саме сумне що знову піар якщо вже так взялися то нехай ВО "СВОБОДА" створить комісію по контролю виконяння робіт по озелененню міста нехай порахують що куди і скільки "лівачка"...
Житель міста до ... Показати IP 6 Квітня 2013 14:41
А ось і Кубіцький об'явився
Свій-чужий Показати IP 28 Березня 2011 11:49
МЖК ніхто не вибирає,вибирають депутатів!!! А справа мера - призначати керівників,однак з Ковалюком просто звільнити -не пройде.Чому? Бо є всякі зобовязання,в тому числі -подяка за вибори.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus