USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українська влада оголосила війну зимі

14 Жовтня 2013 19:00
40 тисяч 600 людей по всій Україні готові прибирати майбутній сніг. Їм на допомогу зібрали 11,5 тисячі одиниць техніки. Про це стало відомо 14 жовтня під час селекторної наради з питань техногенної безпеки під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Понад 40 тисяч людей – це лише силовики: представники Державної служби надзвичайних ситуацій, МВС, Міноборони та міненерго вугілля. А ще їм допомагатимуть комунальники, яких з наступного тижня навчатимуть маневрам МНСники.

І це ще не все. Держава закупила майже 100 тисяч одиниць шанцевого інструменту. Лопати та кирки в разі сильних снігопадів, з якими не впорається регулярна армія, роздадуть волонтерам.

«Треба випрацювати механізм видачі цих лопат і кирок. Захочуть волонтери попрацювати, а у нас нема алгоритму роздачі лопат і кирок. Торік дві доби розкачувалися. Потім люди будуть казати, що ми хотіли допомогти, а нам влада навіть не може виділити лопату», − зазначив Олександр Вілкул.

Майбутнього «ворога» не лише прибиратимуть, а й посипатимуть. Вже заготовили 96% від необхідного на всю зиму посипкового матеріалу. До кінця жовтня заготовку завершать.

Також незабаром запрацюють спеціальні штаби з цілодобовими «гарячими лініями».

Цікаво, а що робитимуть усі ці люди, якщо снігу не буде (авт.)?

Костянтин ЯВОРСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus