USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влада не звітує про 129 мільярдів на війну, – Ігор Палиця

1 Жовтня 2016 14:00
Влада декларує мільярдні суми витрат на війну, натомість бійці з передової не відчувають обіцяної фінансової підтримки, – заявив голова Волинської обласної ради, засновник Фонду «Тільки разом», член президії політради УКРОПу Ігор Палиця.

Думками про це він поділився 29 вересня під час прес-конференції за результатами IX з’їзду «Українського об’єднання патріотів – УКРОП»,– повідомили у прес-службі політсили.

Нагадаємо, Ігор Палиця розкритикував підготовку державного бюджету на наступний рік, зазначивши, що справжні потреби громад не врахували.

«Зверху вони спочатку вирішують, що відправити на війну. А ми чули про 129 мільярдів гривень. Я не знаю, куди йдуть ці гроші. Спілкуючись з людьми, які вертаються з АТО, які служать у Національній гвардії, в армії, я знаю, що вони не відчувають цих грошей у себе на фронті, в себе в кишені. Вони не відчувають і не бачать цього на модернізованому військовому обладнанні. Де ті гроші – ми не знаємо», – зазначив він.



Ігор Палиця витрати на війну називає закритими від суспільства, мовляв, влада за понад два роки з часу воєнних дій жодного разу не звітувала, як і на що розподіляли державні кошти.

«Я так розумію, що звіту за попередні два військові бюджети у Верховній Раді не було. Всі нам кажуть про те, що йде війна, що ми повинні збільшувати і посилювати свою обороноздатність. Так, безумовно! Але чому ми не маємо права знати, як формується ця обороноздатність?» – наголосив він.

При цьому Ігор Палиця додав, що влада, прикриваючись війною, забуває про інші проблеми, які є в державі, як от закриття малокомплектних шкіл.

«Виходить: ми думаємо про те, що щось буде, а забуваємо про те, що вже є. І боремося за тих, хто залишився там. І зараз я чую заяви Донецької військової адміністрації, Кабміну: мільярди грошей будуть йти на Донецьку область, на відновлення доріг, зруйнованих будівель. А чому? Чому туди? Чому не пропорційно на всю Україну? Чому не на ту Україну, яка сказала, що ми – Україна, яка сьогодні бореться з тією навалою на сході? Чому їм треба давати мільярди, про які Жебрівський (Павло Жебрівський – голова Донецької ОДА) каже, що ми не збираємося вертати ці гроші? А ми з вами будемо вертати ці гроші. Тому це не бюджет, а профанація. На жаль, вони не хочуть бути в діалозі, не чують того, що відбувається», – констатував Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
пацифист Показати IP 1 Жовтня 2016 14:08
кому війна, а кому мати рідна
пацифист Показати IP 1 Жовтня 2016 14:09
кому війна, а кому мати рідна
Просто Показати IP 1 Жовтня 2016 18:04
А нащо їм звітувати... В нас ж герої не вмирають... Путін повсюду руку Кремля всунув.... Їм вигідна ця дибілістіка, а народ ще стрибає за Україну. Да, ці @@@ари, вже її продали! Порозкривайте очі!!! Заберіться з того ато і пошліть ті воєнкомати,які набирають для ато. Це все відмивання грошей ціною людського життя!
Не лукавте Показати IP 1 Жовтня 2016 20:00
На 2016 рік бюджет МОу приблизно 113 мільярдів на 2017 планують збільшити до 115 мільярдів , бюджет НГУ йде окремою статею як бюджет А ВА К ОВа тобто МВС. Хоч і євреї але не правильно порахували, де ще16 мільярдів гривень.
Не лукавте Показати IP 1 Жовтня 2016 20:26
113 мільярдів це не тільки ато це все разом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus