USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Виборчі штаби у Луцьку заступили на нічну зміну. ФОТО

1 Листопада 2010 01:34
Більшість виборчих штабів у ніч з 31 жовтня на 1 листопада працюватимуть цілодобово, аби не проґавити найсвіжіші данні про результати виборів, які надходитимуть по телефону протягом ночі від спостерігачів і членів комісій.

Штаб «Фронту змін» на роботу 31 жовтня прийшов о сьомій годині ранку. Протягом дня вони отримують свіжі дані про порушення, висилають на дільниці свої мобільні групи юристів і подають звіти у центральний штаб.
Протягом дня серйозних порушень штабісти не помітили. Щоправда, були провокації у Ковелі, коли біля виборчої комісії невідомі у машині агітували за «Фронт змін» і пропонувала гроші і алкоголь за голоси. Нині автівка зі зловмисниками у розшуку, - каже прес-секретар організації Вікторія Гомонець.
У штабі кажуть, що головне порушення цих виборів – це голосування не в кабінках. І демонструють чотири відео, зняті на фотоапарат, на яких видно, що виборці позначають кандидатів, тримаючи бюлетені на колінах, на портфелях і мало не на спинах один одного.
Також на ДВК № 1 і 3 Луцька пропадало світло, а на деяких не пускали спостерігачів до початку голосування, - розповідають «фронтовики».
Настрій у штабі - оптимістичний. Кажуть, що сьогодні виграла команда їх кандидата Віталія Кварцяного – і це добрий знак.






* * *
В волинському штабі Партії регіонів усе спокійно. Її очільник Олександр Башкаленко перебуває у гарному гуморі. Каже, що змучився морально за час гонки, проте спати сьогодні не збирається. Між тим запевняє, що у понеділок прийде на роботу вчасно – о 8 годині.
В кабінеті Башкаленка транслюється «П’ятий канал», говорять про перебіг виборів. У кабінетах працюють юристи та штабісти, що збирають оперативну інформацію з дільниць.
Башкаленко каже, що дрібні порушення були, проте вони не суттєві. Кандидат у депутати Луцькради і заодно прес-секретар організації Ірина Комлик каже, що день загалом проходив спокійно, хіба зіпсувався обід заявами Ігоря Гузя про необліковані бюлетені.






* * *
Штаб кандидата в мери Миколи Романюка з семи чоловік виглядає якось сором"язливо. Кабінети без жодної ознаки символіки кандидата.

Єдиними прикметами того, що тут працює зацікавлена у виборах організація – дзвінки на виборчі дільниці та перевірка даних, явки.
Близько дев’ятої вечора в штабі з’являється сам Романюк. Йому звітують про ситуацію. Романюк каже, що здивований низькою явкою виборців. Але перебуває в гарному гуморі і посміхається.

* * *
В «Сильній Україні» з одного кабінету лунає музика, в іншому збирають інформацію з дільниць. Голова волинського осередку партії Сергій Ющак балакає по телефону в коридорі, емоцій не виказує, каже, що настрій – робочий.
Штабісти коментують, що порушення були. Наприклад, у Ратнівському районі по багатомандатному окрузі не повісили інформацію про кандидатів від партії до облради. Ніби-то голова РВК не отримала її, хоча з ОВК запевняють, що передавали.
У Луцьку в виборчій дільниці, що у 2-ій школі не було також інформації про їхніх кандидатів. Проте, штабісти кажуть, що порушення не навмисні, а від утоми усіх учасників виборчого процесу.



* * *
В «Нашій Україні» в сусідніх кабінетах працюють обласний та місцеві штаби. Цілий день юристи партії у роз’їздах, аби фіксувати порушення та розбиратися у суперечливих ситуаціях. З останніх – пошкоджена ніби то випадково сумкою печатка на урні на 54 ДВК Луцька.
Партійці щомиті отримують оперативну інформацію по телефону. В кухні нарізані бутерброди, а в запасі завжди кава та гастроном під боком. У прес-секретаря організації Ольги Юрковської руки в чорнилі – вона нашвидкуруч записувала явку виборців.
В працівників у руках закон про вибори. Кандидат у мери й депутати Андрій Козюра бадьорий та каже, що буде працювати цілу ніч. Вже з десятої години до штабу підходять члени кол-центру, які вестимуть паралельний підрахунок голосів.




* * *
Луцькі «свободівці» працюють вчотирьох. Окремо сидить обласний штаб. Кажуть, що суттєвих порушень немає. Переважно проблеми виникають з тим, що великі черги і деякі виборці голосують не в кабінках. Вони також не спатимуть усю ніч і вже починаючи з десятої отримуватимуть свіжі дані з дільниць аби на ранок мати приблизну картину.



* * *
У штабі ВО «Батьківщина» - теж оптимізм. Керівники партії радяться і обговорюють події дня виборів за круглим столом. Вони багато жартують, настрій – бадьорий.
У приймальні транслюють ТСН, в штабі пахне кавою. В партії не будуть спати до ранку, аби отримувати свіжі дані в телефонному режимі.
Голова волинського осередку Анатолій Грицюк каже, що спостерігачі партії зафіксували принаймні 10 суттєвих порушень, які є дуже тривожним сигналом.
Останній факт розповідає один з партійців – в Любомльському районі голова дільничної комісії від «Сильної України» Юлія Склярук носила печатку комісії у сумці, а не тримала в сейфі. «Бютівець» Василь Сидорук, який зафіксував порушення каже, гарантій, що вона не виносила печатку за межі дільниці – немає.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оксана Показати IP 1 Листопада 2010 11:29
Такі всі радісні та веселі... В очікуванні дива...
вибір Показати IP 1 Листопада 2010 12:03
диво для всіх-це нереально. Але дзвіночок таки декому пролунає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus