USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Жителі будинку-руїни перекрили Рівненську. ОНОВЛЕНО

13 Червня 2012 11:07
Мешканці зруйнованого внаслідок обвалу п’ятиповерхового будинку в Луцьку вдалися до акцій протесту. Люди 13 червня перекрили рух вулицею Рівненською.

Приблизно о 10.20 до Луцька прибула експертна комісія з Рівного, яка мала оглянути 3-й і 4-й під’їзди п’ятиповерхівки на вулиці Рівненській, де 10 червня стався обвал. Однак експертів одразу оточили мешканці, які почали вимагати результатів перевірки, яку комісія провела 11 червня.

Член комісії, завідувач рівненської лабораторії будівельних конструкцій і споруд Олександр Борисюк зазначив, що не може їх надати. але попередні висновки передав до муніципалітету.

Але людей не влаштувала така відповідь і почали з обуренням вимагати назвати причину обвалу. Після цього члени комісії разом із представниками мерії, зокрема заступником міського голови Ларисою Соколовською, сіли до машини та поїхали геть.


Тож люди вдалися до акцій протесту. Приблизно о 10.30 близько сорока осіб вийшли на вулицю Рівненську і пішохідному переході почали перетинати дорогу, таким чином заблокувавши рух.






Зрештою, виник затор. Частина автівок розвертається і шукає об’їзних шляхів.









Незабаром на місце події прибув начальник луцького міськвідділу УМВС у Волинській області Роман Крохмаль. Він попередив протестувальників, що за перекриття руху доведеться відповідати перед законом. Близько десятка учасників блокади з ним почали дискутувати, а решта і далі чимчикують «зеброю» туди-сюди.








На цей час працівники ДАІ перекрили рух транспорту на вулицю Рівненську від перехрестя Рівненської та проспекті Відродження.


Нагадаємо, у прокуратурі вже назвали версії причин руйнації. Так, обвал стіни будинку № 109 на вулиці Рівненській могли спричинити:

порушення правил проведення будівельних робіт при будівництві;

порушення правил проведення будівельних робіт при реконструкції нежитлового приміщення – колишнього продовольчого магазину;

неправильна експлуатація будинку комунікаційними системами;

службова халатність зі сторони працівників ЖКП № 7 та Луцької міської ради при експлуатації будинку.

Однак менш ніж через годину (приблизно об 11.25) на місце акції протесту прибув луцький мер Микола Романюк. Люди припинили блокаду руху і наразі почалися перемовини між градоначальником та протестувальниками.





Варто зауважити, що під час акції протесту у літньої жінки почало боліти серце. Медики оглянули її та вирішили госпіталізували.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Iceman Показати IP 13 Червня 2012 15:51
В нас не люди, а тупе стадо, яким тільки і ходити по переходу і перекривати вулиці, на інше вони не здатні. Позвикали, що за часів Союзу все за них хтось робив, самому ні за що думати не потрібно. А зараз інші часи. Якщо будинок був аварійним, чому помешкання не були застраховані? Страховка в цьому випадку би все покрила. А так, помешкання приватизовані? Приватна власність? Так! Ну то при чому тут міська влада і Романюк? Вони за вас думати будуть? В них не благодійний фонд, щоби квартири роздавати всім бажаючим. Чи як в мене сарай згорів чи на машину цеглина впала, то мені теж до Романюка бігти? Ау, люди, коли ж ви вже нарешті зрозумієте: в тому що сталося, винні тільки ВИ САМІ, а не Романюк і влада. За вас ваші ж проблеми ніхто вирішувати не буде.
Лучанка до Iceman Показати IP 13 Червня 2012 16:08
Тобі мабуть в житті не вистачає в першу чергу поваги до самого себе!!! Мабуть не всі люди здатні страховки оплатити,ні? Ніколи не задумувався морожени хлопчику? Ти мабуть ВІДМОРОЖЕНИЙ раз таке пишеш!!! Є ЖЕКИ І ІНШІ ІНСТАНЦІЇ ЯКІ ЗАЙМАЮТЬСЯ ДАНИМИ ПИТ. А РОМАНЮКА НЕ ТРЕБА ТУТ ПРИКРИВАТИ,ЯСНО?!
Iceman до Лучанка Показати IP 13 Червня 2012 17:40
Ха-ха. В обов'язки ЖЕКів не входить ремонт приватних помешкань. Про це я і казав. Вже ЖЕКи та ін. інстанції вам щось винні. Лучанка, впізнали в моєму в першому пості себе? Та не хвилюйтесь ви так, ви не одна така. На жаль. У нашій країні таких десь 80%. Людей які вважають, що всі інші їм винні. Менталітет нації за 20 років не перебудуєш, це більш тривалий процес. До речі, страховка житла коштує не так вже і дорого для пересічної працюючої людини. На бари і пиво в місяць більше витрачають. Я цікавився цим питанням. А от ви напевно ні. Навіщо, якщо Романюк нову квартиру повинен дати, правда?
111 до Iceman Показати IP 14 Червня 2012 19:55
ти дурепа а за що жеки бабло гребуть напевно ти мажор не защо не платиш
Лучанці до Лучанка Показати IP 15 Червня 2012 15:59
Таке враження, що Iceman - то Соколовська. Дуже в її стилі.
Петро до Iceman Показати IP 13 Червня 2012 16:40
Друже Icemen, може ти поясниш нам тупим ,для чого ці дяді й тьоті в мерії, ЖЕКах,і різних водоканалах з 9 до 18 сидять у своїх кріселках...якщо ,випадково ти не один з них...
Жертва до Iceman Показати IP 13 Червня 2012 23:35
Ну ти й С...А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Iceman!!!Не дай бог тобі,чи твоїм дітям опинитись на місці цих людей!!!
.......... до Iceman Показати IP 14 Червня 2012 07:57
Не Романюк, а для тебе Микола Ярославович. В1н як тв1й текст десь прочитаэ, то п1вроку см1ятися буде. Бо це слова тупого колхознака))))))))))))))))) Або спортсмена.... який без халявно1 квартири залишився.....може.... це моя суб 'эктивна думка...)
Не лучанка, але цих людей прекрасно розумію до Iceman Показати IP 14 Червня 2012 13:39
Совісті у тебе нема! Душа болить, коли дивишся на цих нещасних... У наш час спробуй щось вирішити без знайомств і грошей - все одно, що головою у стіну вдарятись. І я не помітила, що Романюк дуже дбає про людей, і свідченням цього є торговий центр, який будує його син на вул. Винниченка. Ще б туди кореспондентів з каналу "1+1" запросили - було б на що подивитись країні...
.......... до Не лучанка, але цих людей прекрасно розумію Показати IP 14 Червня 2012 15:28
Ви мене мабуть не правильно зрозум1ли, 4 з цих квартир, як1 мають в1ддати постраждалим, планувались до НП дати спортсменам, а тепер виходить, що вони не 1м, а жертвам д1стануться, от склалося враження, що так1, як Iceman тут пишуть, бо 1м квартири вже не дадуть!!!
Не лучанка, але цих людей прекрасно розумію до .......... Показати IP 14 Червня 2012 17:02
Це повідомлення є відповіддю на коментар користувача з ім'ям "Iceman",- вибачте, я помилково адресувала його Вам. Дійсно, він Iceman - людина з крижаною душею
Кічкарівка до Iceman Показати IP 18 Червня 2012 22:51
Ти тупа!!! Приватизована внутрішня площа квартири, а не будинок. ТУПА!!!!
Вольдемар до Iceman Показати IP 23 Червня 2012 13:25
Хотілося б подивитися , як би ти скиглив , коли б у тебе будинок завалився. Придурок.
Лучанин Показати IP 13 Червня 2012 16:38
Мені чомусь здається, що один з СТАДА це і написав. А подивись квитанцію за комунальні там є графа за утримання будинку і люди платили непогані гроші, які дармоїди з жеку проїдають (я думаю Iceman один з них тому так і огризається). Також мені пригадується, що влада пообіцяла за три дні оприлюднити причину обвалу, а не прикрити за "цінний подарунок" винуватих. Чи може хтось думає, що жителі того будинку самі зруйнували частину несучих конструкцій для виникнення завалу??? З Вашими висловлюваннями ясно чого на авто впала цеглина і згорів сарай. Приморожений видно відразу з ніка.
Iceman до Лучанин Показати IP 13 Червня 2012 19:05
І знову мимо, Лучанка. До комунальних структур і держчиновників не маю ніякого відношення. Ваших грошей не проїдаю, навпаки, справно плачу податки, і щиро не розумію, чому за мої податки повинні купуватися квартири для купки лузерів. Ви знаєте хто винен в обвалі, руйнуванні конструкцій і можете це довести документально? Чудово! Збирайте документи і вперед в суд! Якщо провина відповідача буде доведена, то він компенсує вам усі збитки. Але ж ні, Романюка і ЖЕКи треба діставати, вони ж винні в усіх бідах. До речі, перехід на особистості (приморожений, ітд) не характеризує вас із кращого боку.
september25 до Iceman Показати IP 13 Червня 2012 21:32
Можу вас заспокоїти. Скоріше за все справно сплачені податки підуть не на допомогу постраждалим від обвалу, а на покращення добробуту Віктора Федоровича.
Інкогніто до Iceman Показати IP 13 Червня 2012 22:21
Дуже цікавий поворот у оцінках. Може занадто несподіваний. Але. Історія з цим обвалом почалась у 70-ті роки. Продовжувалась вона на протязі усіх років неналежної експлуатації будинку. Неуважність жильців до невирішуваності проблем, які вони бачили, або й байдужість до них. Чи це недостатня наполегливість у їх подоланні, або небажання шукати альтернативні шляхи подолення негараздів? У будь-якому випадку Iceman розглянув проблему з іншого ракурсу. Бо покласти всю відповідальність лише на теперішнього мера і його чиновників значить і надалі породжувати суспільну, громадську байдужість з важкими наслідками.
наблюдач до Iceman Показати IP 14 Червня 2012 21:59
явно причина обвалу перепланування в магазині. за яким стоять високі чини з Києва і будь певен крайній буде як завжди водій маршрутки який за надто часто їздив понад тим будинком. влада відповідальна за те що робиться в місті. і жекі нарешті може будуть працювати.
000 Показати IP 13 Червня 2012 16:44
Лариса спочатку підставляла Богдана а тепер Миколу, МОЛОДЕЦЬ!
Об2эктивний Показати IP 13 Червня 2012 17:19
Романюк має певні чесноти, але він не комунальник і не транспортник. До Соломона йому ще рости та рости!
Ха до Об2эктивний Показати IP 14 Червня 2012 13:44
Це все напускне - згадати хоч би той момент, коли у нього запитували впереше, чи не знає він хто власник колишнього кафе "Буратіно".От вам і чесноти...
пасажир Показати IP 13 Червня 2012 21:33
Підтримую Icemen. Протягом перешого кварталу поточного року - травня в підвалі цього будинку проводився несанкціонований ремонт. Якби хтось із мешканців, які, очевидно, чули шум будівельних інструментів, поцікавився, які роботи проводяться, чи є відповідні дозволи і т.д., одним словом, підняли кіпеш, можливо, аварії вдалося б уникнути. А так, чухайте репу, якщо на захотіли підняти дупу. Живу в багатоквартирному будинку і пересвідчився, що у випадку нештатної ситуації - прорив труби тощо, більшості співмешканців, як сказано вище - відсотків 80 - пох! А страхування житла це обовязкова річ, яка не повинна викликати ніяких дискусій.
До пасажира до пасажир Показати IP 14 Червня 2012 13:50
Жителі будинку по Винниченка вже цікавились, і що з того вийшло?
Alessia Показати IP 13 Червня 2012 23:13
З задоволенням подивилась би я, куди б вельмишановний Iceman запхав собі свою страховку, коли б виявилось, що він ненароком заснув саме в тій кімнаті, де стався обвал!!! debil
Підтримую до Alessia Показати IP 14 Червня 2012 13:47
Думаю, що йому б її тоді вже кудись поклав хтось інший
SAV Показати IP 14 Червня 2012 10:53
Распять Соколовскую
Хатуль Мадан до SAV Показати IP 14 Червня 2012 17:29
аж раз пять? да хотя би раза два...
Волиняка Показати IP 14 Червня 2012 11:33
Повністю згідний з Iceman!!!. Отримали квартири на халяву, приватизували за копійки і ще щось хочуть. Так звичайно у людей біда, але треба ж було думати головою. А то позвикали що хтось у їхній приватній власності має лад наводити. Купуйте будматеріали і будуйте самі!!!
Лучанин Показати IP 14 Червня 2012 12:09
Шановний Iceman на Ваші слова: "До речі, перехід на особистості (приморожений, ітд) не характеризує вас із кращого боку." даю відповідь. З уроку шкільної англійської Ice - лід man - чоловік льодяний чоловік - зробив висновок приморожений, оскільки льодом не зігрієшся.
KrOT Показати IP 14 Червня 2012 12:13
Припустимо що обвал стався внаслідок наприклад повені,або(не дай Бог )терористичного акту?Тоді як-Романюк теж не при ділах? А страховку в аварійному будинку тільки дурень може дати. Я не думаю,що всі квартири були приватизовані. А ЖЕКи треба "натягувати" постійно,тому що вони проїдають людські гроші і нічого не роблять.
Макс Показати IP 14 Червня 2012 13:09
Мешканцям будинку потрібно було раніше чухати потилицю коли будинок наближався до аварійного стану. А зараз вимагати нового житла у такій грубій формі не варто. У значній мірі самі винні. А аргумент що в когось є кошти а в когось немає досить сумнівний. Попрацюйте на 3х роботах водночас і у вас кошти заведуться. Але основна маса українців тільки на язик сильна. Особливо видно по постах вище - вже особисті образи почалися...
KrOT Показати IP 14 Червня 2012 13:26
Я за те,щоб влада поділилася грошима з народом.Це ж все-таки наші гроші!!
VCS Показати IP 14 Червня 2012 13:26
Iceman! +1500!!! Не ма чого додати, все правільно! Людям співчуття, но по законах треба жити!!!
vetkas Показати IP 14 Червня 2012 14:10
Шановна громадо, рацію має кожен із нас. Кожен у чомусь правий. Варто тільки говорити й писати про те, що знаєш. Погоджуюсь СТРАХУВАННЯ потрібне! У всьому світі люди готові платити гроші за те, щоб мати певність у ситуаціях позаштатних, катастрофічних. Платять за спокій, душевну рівновагу та гідність. Щоб у сиації біди не йти з протягнутою рукою до Романюка чи Клімчука, а отримати відшкодування від страхової компанії.. Дійсно, кивати на те, що страхування не всім доступне - це обманювати себе самого. Не в тому справа, що грошей катма, а в тому, що ми "совки", які звикли про щось просити, звикли чекати, що хтось нам щось повинен.... Повірте, на посиденьки в барах, шашлики і т.д. витрачаємо набагато більше..Поки не зміниться щось в голові, доти й будемо клянчити, нити, стогати, в очікуванні, щоб хтось нам щось дав... І останнє, на жаль, в стандартних договорах по страхуванню житла такий ризик як "обвал будинку" не передбачений.... Є ризик зсув грунту, пожежа, вибух, стихійне лихо....
111 Показати IP 14 Червня 2012 15:37
vetkas - комент 5+!!! Отак і попривикали , що хтось винен , а самому нащо щось робити.... і винен Романюк з Соколовською , а не наші тупі голови...
))) до 111 Показати IP 14 Червня 2012 19:45
если в доме не создано ОСББ, то все вопросы - к ЖЕКу, энивей. Когда в доме пошла трещина, люди забили тревогу, х...йла, в свою очередь, забили на них. теперь мечутся, пытаясь прикрыть задницы, потому что ответственность на них. отсюда и соответствующие комментарии в Нете. Люди, не ведитесь на троллей.
Мурзилка Показати IP 14 Червня 2012 16:00
Прочитавши вищенаписане я зрозумів що деяки коментатори поки не попадуть в біду самі, будуть з своїх теплих і великих приватних будинках називати нас, простих мешканців Луцька - купкою лузерів.....Ганьба таким "людям"
Хатуль Мадан Показати IP 14 Червня 2012 17:53
Дозволю і собі кілька ремарок із приводу сказаного п. Iceman. По-перше, шановні, людина має право на власну точку зору, навіть якщо ця точка зору не подобається іншим. Так що не варто накидатися з образами на того, хто дозволяє собі висловитися ІНАКШЕ. По-друге, якби це завалився приватний будинок, господарю сказали б "Пішов ти подалі зі своїми проблемами", а не дали б нове халявне житло. По-третє, маємо тут яскраво виражений конфлікт між радянською ще системою комунальних служб і сучасними, так би мовити, реаліями "дикого капіталізму". По-четверте, у будь-якій цивілізованій країні в подібній ситуації мер і вся його команда не пішли б, а просто полетіли б у відставку, як фанера над Парижем. По-п'яте, в Луцьку житловий фонд у доволі жалюгідному стані. Будувалося давно і аби-як, цемент пускався "наліво", потім різні спритники вносили "вдосконалення", руйнуючи при цьому несучі стіни. Уявіть собі, не приведи Господи, що наступного разу це може бути панельна дев'ятиповерхівка(((((((((((((((( І, нарешті, найголовніше: де всі оті кандидати в депутати, меценати, благодійники та інші пакращувачі життя, хто з вумними пиками повчають нас на сторінках газет і з екранів телевізорів? Здається, годі придумати кращий спосіб показати народу реальність своїх обіцянок і допомогти бідолашним жертвам катастрофи, які в одну мить опинилися на вулиці, вирішити їх проблеми. Агов, хто там іде у нардепи від Луцька, озовися!!!
V.I.P. Показати IP 14 Червня 2012 18:24
цікава дискусія. Чому завжди до проблем всі "припинають" владу. Можливо час задуматись над своїми діями. Щодо владців - то не варто судити їх за ті чи інші вчинки, адже спробуйте знайти можливість допомогти усім. Зрештою, зазначу, що варто "спитати" в ЖЕКу про всі проблеми і варто вчасно реагувати на зухвальства інших громадян. А так, у нас "брат брату робить біду - а винна влада".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus