USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Безвіз: волинські прикордонники готувалися у трьох напрямках

31 Травня 2017 17:55
Прикордонні пункти пропуску обладнані всім необхідним для зчитування біометричних паспортів та підключені до баз даних Інтерполу.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили у прес-службі Луцького прикордонного загону.

Один із найбільших пунктів пропуску з ЄС

Нагадаємо, з 11 червня запрацює безвізовий режим України з країнами ЄС. Тож напередодні Держприкордонслужба виконала весь комплекс завдань, визначених планом щодо лібералізації візового режиму для громадян України. На виконання доручень Президента України та Уряду провели роботу за трьома напрямками:

- підвищення рівня безпеки та якості прикордонного контролю в пунктах пропуску;

- подальша інтеграція підрозділів до загальної системи європейської безпеки;

- підготовка персоналу.

На сьогодні в межах Луцького прикордонного загону розташовані пункти пропуску - автомобільний і для залізничного сполучення «Ягодин». Вони розміщені на важливій транспортній артерії з Європейським Союзом і є одними з найбільших на українсько-польському кордоні, й вже зараз готові до початку дії безвізового режиму.

Щодоби в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин» кордон перетинають в обох напрямках до 9,5 тисячі осіб, близько 3-х тисяч легкових автомобілів, однієї тисячі вантажівок та 75-ти автобусів. Протягом останніх років фіксується стале зростання інтенсивності прикордонного руху в середньому на 3 відсотки щорічно.

Зв’язок з Інтерполом та іноземні фахівці

Пропуск осіб та транспортних засобів здійснюється на 27 смугах руху. Всі робочі місця прикордонних нарядів автоматизовані та обладнані сучасною системою біометричного контролю, яка дозволяє перевіряти усі типи біометричних документів.

Усі робочі місця підключені до баз даних Інтерполу. Крім цього проведено модернізацію програмного забезпечення. Це дозволило значно спростити процедуру оформлення подорожуючих і водночас посилити безпекову складову паспортного контролю.

Слід зазначити, що вже у цьому році підрозділи Луцького прикордонного загону, перевіряючи осіб через бази даних Інтерполу, виявили 13 збігів. У результаті встановили 10 розшукуваних осіб та 3 викрадених коштовних автомобілі.

Систему біометрії та готовність до запровадження безвізу позитивно оцінили експерти ЄС. До слова, Адміністрація Держприкордонслужби виступила з ініціативою залучити на початку дії безвізу представників європейської прикордонної організації FRONTEX в пункти пропуску з країнами ЄС. Це дасть змогу оперативно вирішувати можливі проблемні питання.

Що чекають після 11 червня

Оскільки введення безвізового режиму співпадає з початком літнього туристичного сезону, то прикордонники очікують збільшення пасажиропотоку.

Крім цього, у міжнародному пункті пропуску для залізничного сполучення «Ягодин» спільно з Укрзалізницею, ДФС та Волинською ОДА планується впровадити рух міжнародного рейкового автобуса сполученням «Ковель - Хелм» на 187 пасажирів, який буде курсувати щоденно в обох напрямках.

Варто лише пам’ятати – щоб їздити до Європи без візи, обов’язково потрібно мати біометричний закордонний паспорт громадянина України, крім цього бути готовим до підтвердження мети поїздки, умов перебування і необхідного фінансового забезпечення за кордоном. Ця вимога стосується і дітей.

А от українцям зі звичайними, не біометричними закордонними паспортами, для поїздок в країни ЄС потрібно, як і раніше, оформлювати візу.

ЧИТАТИ ЩЕ: СКІЛЬКИ ТРЕБА МАТИ ГРОШЕЙ, ЩОБ ПЕРЕТНУТИ КОРДОН ПО БЕЗВІЗУ

Які документи потрібно мати при перетині кордону

Громадянам, які планують подорожувати в рамках дії безвізового режиму, необхідно пам’ятати про перелік документів для поїздки, їх можуть вимагати прикордонні служби країн ЄС:

- бронювання готелю;

- лист із запрошенням від родича або іншої приватної особи, яка легально проживає у країні ЄС;

- зворотній квиток;

- підтвердження достатнього фінансового забезпечення;

- поліс медичного страхування;

- поліс страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (у разі подорожі автомобілем).

З іншими деталями та правилами перетину кордону можна ознайомитися на сайті Державної прикордонної служби України у розділі «Відкрий Європу. Правила безвізового режиму».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ НА ПРАКТИЦІ БЕЗВІЗ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ. РОЗ'ЯСНЕННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus