USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як ставляться лучани до революційних змін. Опитування

18 Березня 2014 13:41
Чи вважають мешканці Луцька себе у «виграші» від революції, що триває, з’ясовували під час соціологічного дослідження.

Про це йшлося під час презентації результатів дослідження громадської думки лучан «Соціальні перспективи крізь призму революційних змін», що відбулася 18 березня. Дослідження здійснювала Волинська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація молодих політологів і політиків».

Як розповіла експерт-соціолог, кандидат соціологічних наук, доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, член Соціологічної асоціації України Світлана Сальнікова, якщо поглянути на когорту молодих респондентів віком 18-29 років - це покоління, яке не виховувалося в рамках радянської пропаганди, а формувалося в часи незалежності. Ця когорта більш схильна вважати, що в державі все нормально. До негативних оцінок більш схильні особи віком 30-41 рік, найбільш прогресивна частина лучан, ті, для кого життя певною мірою стабілізувалося, вони виокремили свої пріоритети. Та ситуація, у якій вони себе зафіксували, є для них певною мірою неможливою. Представники «радянського покоління» віком 42-55 років більше інших схильні до того, щоб терпіти теперішню ситуацію.

Стосовно очікувань упродовж року, 56,6% лучан відповіли, що ситуація зміниться на краще, водночас 31,9% респондентів вважають, що змін цьогоріч не буде. Це, мовляв, зрозуміло, тому що навіть загальноукраїнська риторика говорить про те, що рік буде складним для України. Серед тих, хто очікує змін на краще, 52,9% становлять особи з середньою спеціальною та середньою професійно-технічною освітою, 43,6% - з вищою та незакінченою вищою освітою. Суттєвих відмінностей в очікуванні для чоловіків і жінок та різних вікових когорт, зі слів Світлани Сальнікової, немає.

Більша частина лучан (52,5%) відчуває себе у «виграші» від революції, що триває. Лише 7,7% респондентів відповіли, що відчувають себе у «програші», водночас не можуть визначитися 39,8%. Респонденти з вищою освітою виявилися більш схильними до виявлення песимістичних оцінок чи певної поміркованості, а лучани із середньою спеціальною освітою частіше схильні говорити про свій «виграш» через революційні зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
правдивий Показати IP 18 Березня 2014 13:45
Викриття ЗМІ: http://www.youtube.com/watch?v=sZQpnZlPick
Вінстон до правдивий Показати IP 18 Березня 2014 14:03
Да........... Ти видно москаль завзятий. Якійсь бухарь сказав, а другий підтримав. ну-ну. Хочеш до москалів, так звіздуй туди. Хто тебе тут тримає??????
Анонім до Вінстон Показати IP 18 Березня 2014 14:14
нас тут ніхто не тримає.... ми поважаємо твою думку і точку зору..... то будь добрий поважай і нашу!!! І не треба перевертати з ніг на голову, ... ніби той хто думає- не так як ти, то москаль. Глибоко помиляєшся Вінстоне..
Миша до Анонім Показати IP 18 Березня 2014 15:26
не, ребята. хотите быть за Россию - вперёд, в Россию. Если вы ЗА Украину - тогда и будьте ЗА Украину, а разговаривайте хоть на марсианском. я например русский, но я живу в Украине, я ГРАЖДАНИН Украины, я люблю эту страну, поэтому я должен развивать и поддерживать Украину. Если бы я хотел и любил Россию - то было бы предательством сидеть в Украине. Тогда надо ехать в Россию и там развивать ту страну. определитесь уже кто вы!!! Граждане УКРАИНЫ, но русскоязычные или с русскими корнями, или граждане России? Надоел этот бардак уже!
Анонім до Миша Показати IP 18 Березня 2014 16:05
мені здається ти не в ту тему попав Миша
Лучанин до Вінстон Показати IP 18 Березня 2014 15:17
Через таких як ти, Крим про****рали!
Анонім до Вінстон Показати IP 18 Березня 2014 16:39
ты поосторожнее высказывайся , а то пойду "до москалів" вместе с волынью на которой живу
Луцьк Показати IP 18 Березня 2014 13:56
Яке різниці,яку освіту має людина, яка хоче висловити своє бачення і своє припущення. Ви рахуєте,якщо має нашу освіту вищу , типу університету" Україна" чи МАУП,яка не варта колишньої польської початкової, то вона дурна. Глибоко помиляєтесь.Ваше опитування, варте О,бо на соціологів вчаться одні тупаки в Україні.Ця професія нікому не потрібна і брехлива і тавидумана.
Панас до Луцьк Показати IP 18 Березня 2014 14:02
тут нічого особистого, людині заплатили вона і відробляє гроші як вміє Реальні результати є секрет і вони доступні лише спецслужбам
Лучанка до Луцьк Показати IP 19 Березня 2014 20:18
"Ваше опитування, варте О,бо на соціологів вчаться одні тупаки в Україні" Не згідна з вами щодо соціологів, і не потрібно тут наклеювати ярлики. Проблема скрізь одна - у вищих навчальних закладах не вистачає практики. "Годують" теорією .
громада Показати IP 18 Березня 2014 14:35
Ставлення позитивне якщо, як виступав сьогодні по ТБ Яценюк , швидко і ефективно проведуть реформи і віддадуть великі повноваження регіонам і не тільки Південно-Східним областям, щоб якби не бунтували, а всім! Уявіть, що маючи три пункти пропуску, один з Білорусією і два з Польщею, як Волинь може себе забезпечити, якщо всі платежі залишаться на Волині?! Але поки це слова, і чи погодиться на таке Київ?! А з призначень в області та з тих можливих кандидатур на посади видно, що все повторюється, як у 2004-му році і лише партії ділять всі без участі громади, а тільки заявляють, що люди їм диктують! Все це брехня! Чому не орган влади, як обласна Рада, а зборище незрозумілих людей вносять кандидатури на владні посади? Адже депутати обрані саме народом і є там представники різних партій, але на це ніхто і уваги не звертає, а тільки Майданом прикриваються, а подивіться хто на тому Майдані? Не всі звичайно, але більшість - пройдисвіти і ті, кого ми вже бачили в «справі» в кабінетах і що - знову на ті-ж граблі? Які Шиби, які Банади... ви в своєму розумі? Тому може бути дуже велике розчарування від цієї революції і як-би нова не виникла, бо те що робиться з новими кандидатурами, ходіннями до Пустовіта, прохання, знайомі, "бо на Майдані був"... - це просто жах!!!!
Вінстон Показати IP 18 Березня 2014 14:49
обмоскалено чи що?????????????
Анонім до Вінстон Показати IP 18 Березня 2014 15:20
а ти покажи , який ти справжній українець.....як чесно живеш, як у вишиванці йдучи містом сміття не кидаєш, як правила дорожнього руху не порушуєш, як хабарі не даєш і як чесно на 1700 грн живеш???? Може поділишся рецептом і тоді можливо, ми обмоскалені тебе зрозуміємо ....
Лучанин Показати IP 18 Березня 2014 16:00
Залиште людей в спокої з своїми опитуваннями!
Патріот Показати IP 18 Березня 2014 20:07
Світлана Анатоліївна з кожним роком стає все гарнішою жінкою!!!!!Ви вживаєте еліксир молодості???)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus