USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Євромайданівці та «антиєвромайданівці» у Києві

10 Грудня 2013 12:45
Гасла на підтримку Януковича та Азарова лунали поряд з наметами євромайданівців під час мітингу Партії регіонів у Маріїнському парку у Києві.

Чим відрізнялися прихильники протилежних точок зору на шляху розвитку України, з’ясовував 9 грудня у Києві кореспондент Волинських Новин.

Мітинг Партії регіонів відбувся у Маріїнському парку неподалік будівлі Верховної Ради України. Територія, на якій відбувався захід, була огороджена, а входи ретельно охоронялися міліцією. Правоохоронці не впускали на територію пересічних киян і гостей столиці. Загалом, складалося враження, що влада очікує масової атаки терористів на своїх прихильників – кількість правоохоронців у Маріїнському парку вражала, постійно приїздили нові автобуси з представниками внутрішніх військ. Так, вулиця Грушевського була перекрита автобусами та кордоном з представників внутрішніх військ. Навпроти них свої барикади встановили євромайданівці. Серед євромайданівців панувала дружня та доброзичлива атмосфера, у динаміках лунали українські пісні, під які танцювали мітингарі. Дехто з представників протилежного табору, які сумовито стояли з прапорами Партії регіонів за міліцейським кордоном, також намагався танцювати під цю музику.

















Під час мітингу антимайданівців зі сцени лунали всілякі звинувачення опозиції, яка, мовляв, є екстремістською, говорили про «обдурених студентів», які мерзнуть на Майдані Незалежності. Потішив один з ораторів який стверджував, буцімто на Марш мільйону напередодні опозиціонерам вдалося зібрати лише 50 тисяч чоловік. Учасників мітингу раз по раз закликали скандувати «Я-ну-ко-віч», проте реагували вони на це мляво. Зі сцени оголошували про безстрокову акцію підтримки Президента та Уряду. Варто зазначити, що здогадатися про те, що на мітингу зібралися українці, можна було лише за нечисельними державними прапорами. Серед натовпу лунала майже винятково російська, зі сцени також. Антимайданівців розважали російськомовними піснями сталінських часів. Серед натовпу було помітно, що більшість мітингарів відверто нудиться цим дійством, мерзне та хоче якнайшвидше повернутися в автобус, яким приїхали у Київ. Щоб розважитися, дехто з молодих мітингарів, ковзався із пагорбів у парку. Усміхнених та радісних облич тут майже не було, у повітрі панувало напруження та недоброзичливість до євромайданівців, невдоволені погляди на представників ЗМІ. Серед табличок з назвами регіонів, які несли демонстранти, можна було побачити назви винятково східних та південних областей. Через сильну ожеледицю, на території парку траплялися і випадки травматизму. Так, до одного з постраждалих, довелося викликати лікарів.









«Я приехал из Запорожья поддержать нашего президента, и всё. Где больше, туда и все поехали сразу. Мы хотим, чтобы всё было, как есть, не за Евросоюз, в Евросоюзе хуже будет всем, мне кажется», - розповів учасник мітингу Партії Регіонів Ігор.

На зауваження щодо того, що Президент у публічних виступах не відмовляється від курсу на євроінтеграцію, учасник антимайдану відповів: «Та почему, та не, мне кажется, будет нормально всё, если останется, как было, не будет никакой фигни».

З його слів, кияни нормально ставляться до антимайданівців. Присутність величезної кількості правоохоронців навколо мітингу регіоналів, він пояснив дуже просто – міліція, мовляв, також «за президента».

По сусідству з антимайданом, за барикадами, свої намети встановили євромайданівці. Щоб зігрітися, група чоловіків різного віку, грала м’ячем, перехожих та мітингарів частували гарячим чаєм та стравами польової кухні.





























Ковельчанин Сергій Іванович вже протягом тижня мешкає у наметах. Він пікетував органи державної влади, брав участь в різноманітних мирних акціях протесту, перебував на Майдані Незалежності, а згодом, разом із земляками-волинянами оселився у наметі, що на Кріпосному провулку.

«Коли Угода з ЄС провалювалася, я на це дивився крізь пальці, тому що я не економіст. Вступлять – добре, не вступлять – теж непогано, думав, нам самим потрібно будувати ЄС в Україні. Коли Віктор Янукович почав перемовини з Володимиром Путіним про Митний союз, це вже було дуже страшно, адже в нас з Росією вже був своєрідний «таможенний союз». Вибачте, але пустіть свиню під стіл, вона вилізе на стіл. Пригадайте 1917 рік, коли уклали договір з Радянською Росією, і через декілька днів військо Муравйова ввійшло у Київ. Тоді загинуло 300 хлопців під Крутами. Я хвилювався, наростало неприємне відчуття, але коли беркутівці, нечесні, несовісні, побили дітей, я подумав - сьогодні вони, а завтра я, ще хтось, та вирушив у Київ», - розповів Сергій Іванович.





З його слів, ковельчанина вразило ставлення киян до євромайданівців. Він зазначив, що стоятиме для того, щоб потім можна було сміливо дивитися у вічі тих киян, які доклали чимало зусиль для підтримки євромайданівців, постійно приносять їжу та теплі речі. Він зізнався, що готовий стояти аж до повного фізичного виснаження.

«Єдине, чого боюся – не підвести киян, тому стоятиму стільки, скільки зможу»,- повідомив волинянин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
васько Показати IP 10 Грудня 2013 13:52
Бондар, Гузь -ау, де луцький майдан? Де хоча б один результат? Піз...боли
васькові Показати IP 10 Грудня 2013 14:03
виходь і я зразу біжу.просьба до журналістів.фотографуйте на мітинку ПР волинян,щоб народ знав своіх героів,бо продажних в нас немало.
продажному до васькові Показати IP 10 Грудня 2013 15:01
пшикнул майдан деньги освоили, а студентам надо сессию сдавать не до забастовок
Анонім Показати IP 10 Грудня 2013 14:54
А чому б не згадати автору,що но протязі семи років латиші обирають мером Риги етнічног росіянина Ушакова,який виступає за посилллення економічних культурних звязківз ЛАтвії х Росієб іспанська Каталонія голосує на референдумі про вихід із Іспонії Г.дІЙСНО ентально,цивілзаційно Галичина і Донбас не тотожні не ВДАСТЬСЯ УКРАЇНІЗувати Донбас,як не вдасться русифікувати Галичину,Е ОЧЕВИДНІ РЕЧІ.і
Тартак Показати IP 10 Грудня 2013 15:37
Латиші обирають,а Донбас у нас заляканий,як не крутись на двох стільцях не всидиш.Чути тільки наша економіка,наші заводи- чомусь не звучит наш український народ.
Павло до Тартак Показати IP 10 Грудня 2013 15:42
А що за народ і країна без економіки??? Якщо ви нічого не виробляєте, нічого не можете запропонувати - кому ви потрібні? Думати та працювати хоч трохи треба, а не тільки волати "Геть", "Ганьба", "Слава Україні"... Буде міцна економіка - буде і "Слава Україні"!!!
Богдан Показати IP 10 Грудня 2013 19:27
Фундамент любої країни- її економіка,тільки успішна робота промислових та с/господарських підприємсв забезпечить любій країні її існування.Якщо завтра зупиняться металургійні комбінати, ,заводи мінеральних добрив,трубопрокатні комплекси та кондитерські фабрики, країни не буде.Їй нічим буде віддавати борги уряду Тимошенко, курс її валюти рухне ,пенсії та інші соціальні виплати перетворяться на папір.Великі колективи запоріжських металургів,вінницьких кондитерів,черкаських хіміків,харцизьких трубників,рівненських атомників, полтавських та волинських фермерів,тобто предстаники реальної економіки ,повинні мати вирішальне слово-куди рухатись Україні,яку вибудовувати економічну політику .А не всякій срані, типу луценка.яйценюка,тягнибакса .Підписуючи кабальні умови угоди про асоціацію з ЄС,Україна надівала собі удавку на шию.Всі =революціонери=,як київські так і волинські поводарі ,живуть на гранти зарубіжних фондів ,а то й прямі дотації уряду США.Ще раз повторюю ,в Єгипті,Сірії ,Тунісі ,Лівії теж все починалось із протестних виступів студентів та молоді,а завершилось великою кров*ю,.етнічними чистками ,терором ,розвалом економіки ,крахом національних валют.
Котигорошко Показати IP 10 Грудня 2013 20:02
Богдан....Богдан.....ага ... здається такий вже був...давненько...у1654 році...
БОГДАН- Котигорошку Показати IP 10 Грудня 2013 21:47
Звертаюсь ,в першу чергу, до журналістів та студентів!.Всім рекомендую переглянути розміщене відео в інтернеті про =райське= життя в євросоюзі .Назва відео:=Украина-смотри,какая Европа тебя ждет!Западня...=Не пожалкуєте!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus