USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

8 травня: дні народження, події, факти

8 Травня 2016 00:00
День народження 8 травня святкують головний лікар комунального закладу «Міська клінчна стоматологічна поліклініка» Олександр Кобись, письменник, член НСПУ, видавець Андрій Криштальський (на фото), етнограф, фольклорист, педагог, професор кафедри української літератури СНУ, доктор філологічних наук Віктор Давидюк.

Окрім того, 8 травня 14-у річницю від дня заснування святкує ПП «Західзовнішторг». Видання вітає керівництво та працівників, бажає успіхів, процвітання, реалізації найсміливіших планів і впевнених кроків вперед.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом та бажає міцного здоров'я, натхнення, миру і достатку.

Іменини за православним календарем святкують Марк та Сильвестр.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року діти з Луцька закликали об'єднуватися. «Зараз ми маємо об’єднати наші зусилля і показати, що ми – непереможні», - закликали школярі під час покладання квітів до пам’ятних знаків у Луцьку.

У 2015 році луцькі хокеїсти привезли з Одеси трофей. Тоді вперше у власній хокейній історії луцькі спартанці отримали трофей найвищого рівня.

У 2013 році Волинські Новини запрошували своїх читачів у дивовижну подорож в центр Всесвіту - Гонконг. Окрім того, більше про мандри ви можете дізнатися з рубрики Походеньки-поїзденьки.

У 2012 році видання показало топ-10 найдивніших пляжів на планеті.

Народилися:

8 травня народилися білоруський учений-мовознавець, громадський діяч, ініціатор створення Інституту білоруської культури Степан Некрашевич, президент США в 1945-1953 роках Гаррі Трумен, український письменник Олесь Ульяненко, іспанський поп-співак Енріке Іглесіас, український поп- і реп-співак, шоумен, телеведучий Олексій Потапенко (Потап).

Сталося:

1713указом Петра I столицю Російської імперії перенесено з Москви до Санкт-Петербургу

Заснований у 1703 році, Санкт-Петербург з 1712 по 1918 рік був столицею Російської імперії (за винятком часу правління Петра II, коли статус столиці ненадовго повернувся до Москви) і резиденцією російських імператорів. За час свого імперського статусу місто стало одним з найкрасивіших міст світу.

1847англійський винахідник Роберт Томсон запатентував гумову камеру для коліс.

1933Махатма Ганді почав голодну забастовку проти британського панування в Індії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь та Тетяна Показати IP 8 Травня 2016 07:58
Щиро вітаємо Віктора Давидюка з ювілеєм шановану людину Волинського краю, професора СНУ!!! Щастя Вам,здоровя, і добра на многії і благії літа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus