USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

9-річна волинянка потребує термінової пересадки нирки

11 Березня 2018 17:42
Ще кілька місяців тому маленька горохівчанка Оля Зілінська не могла всидіти на місці, бо була дуже активна, а зараз говорить тихенько і бавиться хіба в спокійні ігри.

Про колись улюблені танці дівчина тепер може лише мріяти, повідомляє кореспондент ТСН.

Мама Олеся розповідає, що дитині спершу поставили діагноз «анемія», тобто зниження гемоглобіну та еритроцитів в крові, але згодом виявилося, що у її доні асоційований васкуліт. «Це автоімунне захворювання, яке вбило нирочки моєї дитини, у неї запалення кожної судинки», - розповіла вона.

У 9 років через хворобу в Олі навіть стався інсульт. «Був дуже високий тиск і на фоні цього тиску в дитини стався ішемічний інсульт», - пояснила мама.

Сама Оля розуміє, що її нирки не працюють, і щоб жити, вона тричі на тиждень мусить бути у лікарні. «Проводять гемодіаліз, коли кров всю очищають», - каже хвора дитина.

Мама ж зв’язалася з білоруськими лікарями, які пообіцяли зробити пересадку нирки та повернути дівчинку до нормального життя, однак ціна операція для родини непідйомна – це 60 тисяч євро. Рідні зуміли зібрати лише половину цієї суми – і то лиш тому, що об’єдналися сусіди, друзі та навіть священики, котрі колядували на свята заради маленької Олі.

«Коли в людини радість, людина радістю ділиться – і радість подвоюється. А коли в людини горе, ми це горе розподілимо над усіма – воно зменшиться», - пояснив настоятель храму Різдва Христового отець Андрій.

Квитки на переліт гарантує компанія МАУ за домовленістю з 1+1. Але де взяти ще 30 тисяч євро в сім’ї не знають.

Для мами, секретаря в сільраді, і тата-водія - ця сума космічна. Єдину доню та онучку врятувати просять всією родиною.

«Хто скільки може, щоб не були байдужими до нашого горя, щоб дали шанси, щоб ми спасли дитину», - просить бабуся Марія Придатко.

«Я готовий для неї навіть зірку з неба дістати, без неї не можу», - плаче дідусь.

Сама ж Оля вірить, що люди їй допоможуть, і в неї знову буде дитинство, в якому вона активна, життєрадісна і не хвора. «Я мрію бути здоровою, щоб танцювати і гратись», - каже дівчинка.

Допомогти цій мрії справдитися може кожен. Пожертви на порятунок Олі можна переказувати на картку Приватбанку 5168 7427 0925 3664. Отримувачем буде мама дівчинки Зілінська Олеся Василівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus