USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Албанія, Грузія, Іспанія, Туніс: понад тисячу українців застрягли в аеропортах

2 Липня 2018 23:49
Понад тисячу українців застрягли в аеропортах Києва, Львова і світових морських курортів і не можуть вилетіти ні на відпочинок, ні додому. Деякі рейси затримують на години, деякі на кілька діб, ідеться в сюжеті ТСН.

Понад сотню українців застрягли в Албанії – вони пройшли реєстрацію, здали багаж і чекають на літак уже добу. Туристів просять заспокоїтися, проте у людей уривається терпець і вони блокують аеропорт Тірани. Їх відтісняє албанська поліція.

З Грузії українці теж не можуть вилетіти – дитячий колектив, що їздив туди виступати, просидів в аеропорту понад дві доби. Вночі вони все ж таки дістались додому.

Кілька діб в очікуванні рейсу сидять до тисячі туристів у Тунісі, їх теж мала б везти Bravo Airways. Гендиректор авіакомпанії в усьому звинувачує туроператора, що заборгував грошей, але туроператор винним себе не вважає.

Українці, які відпочивали на острові Мальорка в Іспанії, також не змогли своєчасно вилетіти додому. Вивізний рейс їм пообіцяли організувати лише 3 липня. Представники туроператора пояснили затримку рейсу технічними проблемами авіакомпанії YanAir. Як і інша авіакомпанія - Bravo Airways - вона часто повідомляє про технічні несправності літаків і має регулярні затримки рейсів.

В аеропорту Києва майбутні відпочивальники намагаються полетіти на курорти. Вони вже мали б другу добу хлюпатись у Середземному морі, натомість проходять український квест. "Повинні були вилетіти першого числа о 2:00 ночі. Потім о 10:00 ранку, потім о 13:00 дня. Це вже п’яте перенесення", - розповіла відпочивальниця Людмила Охремова.

Сергію з другом пощастило – вони все ж злітали на тиждень в Барселону, проте їхні валізи досі подорожують. "Ми в шортах, капцях і майці відпочивали тиждень в Іспанії. Потім ми купили речі там, приїхали сюди, а речі ще там", - розповів він.

Загалом літаки Bravo Airways затримують вильоти вже по 40 рейсах, і кожен наступний затягується ще надовше. У ситуацію втрутилося міністерство інфраструктури – Володимир Омелян у вівторок збирає туроператорів, турагентів та авіакомпанії. Чиновники обіцяють, що будуть наводити порядок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus