USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Безвіз не допоможе. В'їзд до Європи стане платним із 2024 року

29 Липня 2023 17:16
Для всіх громадян, чиї країни мають безвізовий режим із ЄС, в’їзд стане платним. Таке нововведення набуде чинності із 2024 року.

Про це повідомили на офіційному сайті Європейського Союзу, передає Gazeta.ua.

Від 2024 в’їзд до будь-якої з 30 країн Європи здійснюватиметься за допомогою спеціального дозволу ETIAS.

Він є обов’язковою умовою в’їзду для «безвізових» громадян. Цей документ буде прив’язаний до закордонного паспорта та чинний до трьох років чи до закінчення терміну дії паспорта залежно від того, що настане раніше.

При отриманні нового закордонного паспорта, також потрібно отримати новий дозвіл на подорож ETIAS.

З ним можна в’їжджати на територію всіх європейських країн скільки завгодно для короткотермінового перебування – до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Але водночас на кордоні все одно можуть перевіряти на відповідність до умов в’їзду навіть за наявності дозволу.

Скільки коштує новий документ

Для того, щоб оформити ETIAS потрібно заповнити форму заявки за допомогою офіційного вебсайту ETIAS чи однойменного мобільного застосунку.

Подача заявки на отримання дозволу коштує €7. Для отримання ETIAS українцям потрібно подати біометричний паспорт, виданий відповідними державними органами відповідно до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації.

Якщо є паспорт іншого типу, то знадобиться віза для в’їзду в європейську країну, де потрібен ETIAS.

Отримати ETIAS необхідно не пізніше, ніж за 96 годин до запланованого перетину кордону з Євросоюзом, незалежно від виду транспорту, яким плануєте скористатися.

Зауважимо, термін дії «економічного безвізу» між Євросоюзом та Україною продовжено ще на рік. Таке рішення 25 травня ухвалила Європейська Рада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus