USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Хотіли створити відчуття тривоги»: у МОЗ зізналися, що закривати парки не було потреби

9 Травня 2020 20:33
Закривати парки та сквери на період карантину задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19 з точки зору епідеміології не було потреби. Ці заходи застосували, щоб психологічно вплинути на українців і показати масштаби небезпеки, яку може завдати невидима інфекція.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі «Україна 24», передає ТСН.

«Чому ми не можемо запускати одразу громадський транспорт? Не скільки мене турбує проблема інфікування в громадському транспорті, а наскільки відкривається доступність і розпочинається внутрішня міграція населення. Замість того, щоб ізолюватись, люди, маючи транспорт, який буде вільно пересуватися, будуть навіть без нагальної потреби відвідувати певні місця, тобто на ті ж ринки «для екскурсії» поїдуть люди похилого віку. Ми це відмічали і знаємо, як це відбувається. Тому велика міграція призводить до порушення всіх принципів карантину», – наголосив Ляшко.

Читати ще: «Це якісь шизофреніки писали». Чи готові ресторани і салони краси відкритися з 11 травня за новими правилами

Закриття парків, дезінфекцію доріг проводили швидше для психологічного ефекту.

«Ми коли закривали свого часу парки, робили обприскування доріг, це знову ж таки було питання не стільки впливу на епідеміологічний процес, скільки на психологічний процес. Закриття парків, немає відчуття того, що все безпечно, люди більше психологічно готувалися до того, що треба дотримуватися карантину. Відчуття тривоги», – пояснив головний державний санітарний лікар.

Цю практику психологічного впливу запозичили в інших країн.

«Коли я від самого початку аналізував ті заходи, які впроваджувалися в Китайській Народній Республіці, потім в Італії, також зі сторони точки зору епідеміології думав, а навіщо вони це роблять. Якщо це краплинна інфекція, вона не впливає, наприклад, на ці шляхи передавання. Потім, коли починали аналізувати, почали спілкуватися через послів з епідеміологами, вони розповідали, що люди не бачать, це невидима інфекція, то треба створити психологічний якийсь ефект. І завдяки цьому психологічному ефекту в людей з’являлося відчуття небезпеки і необхідність дотримання карантинних заходів, які запроваджувалися урядом», – сказав Ляшко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів дозволив з 11 травня відкрити дитмайданчики, парки і перукарні, а також відновити роботу журналістів на вулицях, в органах держвлади, зйомки кіно, тренування спортсменів та репетиції в театрах і цирках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Луцьк Показати IP 9 Травня 2020 20:37
Уйо*ки!
петро Показати IP 9 Травня 2020 21:05
Це просто зізнання Ляшка в злочині, як мінімум перевищення службових повноважень
Анонім до петро Показати IP 10 Травня 2020 08:03
А пости в Луцьку хто вводив і для чого. Теж для психологічного впливу. Людям показали хто є бидло..
лучанка Показати IP 9 Травня 2020 21:06
Дибіли. "Створити відчуття тривоги"... А викликати неврози, гіподинамію, астму, заборонивши прогулянки, вони не боялися? А безглузде поливання вулиць і "на папері" під"їздів ? Що за країна, хоч би хтось був при владі порядний, хоч один. Гроші освоїли, то вже можна знімати карантин.
123 Показати IP 9 Травня 2020 21:07
І шо, створили?
Народна прокуратура Показати IP 9 Травня 2020 21:33
Завжди стверджував, що карантинні заходи носили характер психозу. Але велика кількість психологічно нестійких осіб цей психоз підтримала і почала роздувати у ЗМІ, Пригадайте, скільки було коментів про те, що все потрібно замурувати, бо всі помруть. От хотілось би подивитись в очі цим "невротикам" і запитати, чи не відчувають вони себе тепер ідіотами?
лучанин Показати IP 9 Травня 2020 21:39
всі складені адмінпротоколи незаконні, відшкодування завданих матеріальних і моральних збитків за рахунок особистих коштів посадових осіб МОЗ
До того лякуна Показати IP 9 Травня 2020 22:28
Я від самого початку розумів абсурдність тих обмежень, тому і не дотримувався їх бо, маючи фармацевтичну освіту, розумів стан речей. Повірте, за всі збитки, як психічно-психологічного характеру, так і матеріального доведеться відповісти. А яким чином??? Люди знають)
Егеж Показати IP 10 Травня 2020 00:45
Тепер, як мінімум, всі гроші на обприскування вулиць та під'їздів МОЗ мусить з власних кишень повернути до місцевих бюджетів.
Отакої Показати IP 10 Травня 2020 09:18
А хіба тільки це.Ми всі прекрасно розумієм,що таке карантинні заходи і для чого запроваджувались і як виконувались.Скоро відчують всі,коли в холодильниках буде пусто,вода тільки холодна(якщо буде)і розгул "криміналу"...
Традиційний Показати IP 10 Травня 2020 09:19
Ляшко не прізвище. То діагноз!
Кіт Показати IP 10 Травня 2020 09:24
Результату досягли, гроші відмили, крім того заробили на дозволах окремим на роботу, типу Епіцентра, землю продали і саме головне, мають тепер пояснення щодо свого бездарного правління. Чому у нас економічний крах скоро буде? А нє, то не ми винні, то коронавірус.
Імя Показати IP 10 Травня 2020 11:10
Залякування неприпустимий метод. Як тепер вірити статистиці? Може вона теж для залякування? Вибачення і штрафи, моральну шкоду кому виписали штраф, руки крутили за гуляння парком нехай влада платить. Те саме хто вчинив самогубувство на карантині через штучно залякуючі дії - мільйон гривень родині, як лікарям прийняли страховку. І оплату постраждалим не з бюджету а з чиновників їх майна, які організовували залякування. Яка ганьба, замісь контролю дотримання раціональних протиепідемічних мір використали штучні умови залякування і паніки. Заробітчан не пускають теж залякуючи населення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus