USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Місця боїв за Мар'їнку і прапор-символ, що витримав 15 годин обстрілів

6 Червня 2015 10:10
Бійці 28-ї бригади показали місця боїв за Мар'їнку та українські прапори над містом. Про це інформують наші столичні колеги з ТСН.

Оборонці міста кажуть, що ніхто не боїться росіян і їхніх агресивних планів. Військові влаштували для журналістів екскурсію Мар’їнкою. Бійці 28-ї бригади, які утримали Мар'їнку, не занепали духом після важких боїв і втрати бойових товаришів. Журналістам вони показали зруйновані агресором будівлі, документи вбитих терористів і найдорожче – українські прапори в місті.

Нагадаємо, за період з 2 по 3 червня спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала значне переміщення важкого озброєння бойовиків так званої "ДНР" в 14 кілометрах від Мар'їнки.

Також повідомлялося, що українські бійці під Мар'їнкою взяли в полон російського військового, однак, той загинув. На жаль, в запеклих боях Україна втратила свого Героя - бійця 28 бригади.

Окрім того, як стало відомо, два екіпажи росіян здалися в полон і продали ЗСУ свої танки.

Один із прапорів витримав 15 годин обстрілів і став справжнім символом перемоги української зброї. Інші бійці майстрували самі, аби повісити на позиціях і спорудах, позначивши таким чином контроль над містом. День атаки на Мар'їнку бійці згадують як дуже складний. Але запевняють, що страху не було навіть у найважчі хвилини. Як з'ясувалося, мужні воїни більше хвилювалися за рідних і те, що не можуть під час бою відповісти на телефонні дзвінки з дому. Один із солдатів нарахував потім аж 56 пропущених вхідних викликів від дружини.

А ще бійці переживали за долю кішки з кошенятами, яких доглядають біля свого бліндажа. Киці попалило лапки під час обстрілу. Про бій військові кажуть, що його долю визначило втручання української артилерії. Та демонструють вміст рюкзаків декого з убитих терористів. Там, серед іншого, документи державного реєстру казачих військ Російської Федерації. Як уже повідомлялося, з'явилися фото зачистки української Мар'їнки від бойовиків.



l
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus