USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Монастир ХVІІ століття в Любешеві передали у власність громади

8 Лютого 2023 21:58
Любешівський районний суд задовольнив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави та передав у власність громади селища Любешів безгосподарне майно – пам'ятку архітектури національного значення – келії монастиря піарів.

Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Прокурори з'ясували, що право власності на двоповерхове приміщення монастиря, побудованого у 1684 році, досі не зареєстроване.

У серпні 2021 року Любешівська селищна рада взяла приміщення на облік як безгосподарне майно.

Проте без оформлення права власності на пам’ятку вартістю майже 58 мільйонів гривень неможливо було вживати заходів задля її належного утримання, догляду, збереження та використання.

Окрім того, деякі приміщення монастиря упродовж тривалого часу самовільно та незаконно використовували суб’єкти підприємницької діяльності, а селищна рада була позбавлена можливості отримувати орендну плату та здійснювати належний контроль за додержанням режиму використання об’єкта культурної спадщини національного значення.

За втручання прокуратури підприємці звільнили приміщення.

Тепер же прокурори в суді домоглися передання монастиря у власність громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus